Благодарим ти, Поли! България с историческо място на Евровизия

"If Love was a Crime" стана четвърта, спечели... Украйна
Обновена: 15 май 2016 09:48 | 15 май 2016 05:49,
325

 Нашето момиче взриви залата. Снимка: Ройтерс

Поли Генова и песента й "If Love was a Crime" завърши четвърта на финалана тазгодишното издание на песенния конкурс Евровизия.

Първи вотът постави украинската татарка Джамала и песента й "1944" - балада, свързана със репресиите на Сталин на Кримския полуостров.

Над Поли Генова застана австралийката Дами Им и руснака Сергей Лазарев. Именно руската песен бе победител в зрителския вот, но ниските оценки на журито я оставиха на трето място.

До последно пък Австралия водеше в класирането и в самия край на гласуването Джамала дръпна и завърши първа с 511 точки.

Жребият отреди Поли Генова да излезе на сцената осма. Зрителският вот остави българката пета, но заедно с гласовете на журито Поли се класира на четвърто място. Това е и рекорд за България, чието предишно най-добро класиране беше през 2007 г. с песента на Елица и Стунджи "Вода" - пето място.

Непосредствено след нас застана Швеция, а след нея и Франция, и Армения. В дъното на таблицата остана Германия.

Поли Генова вече има богата история, свързана с Евровизия. През 2011 г. певицата бе избрана да представи страната ни на конкурса с песента "На инат". Миналата година пък води детското издание на конкурса, което се проведе в София. 

Радостта в украинския лагер: 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
5
 
6
 
! Отговори
ДО 256 преди 8 години
Ой, знам ги такива като тебе дето са много отворени пред компа, аре ела и ми го кажи в лицето бе мишок. Чакат те 90кг само мускули тук, ти сигурно във фитнес не си стъпвал!
216
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега като си пуснах видеото на Австралия - такъв оглушителен аплауз и овации на публиката нонстоп.....хората си показаха кой искат за победител!! Имаше още сума добри и качествени песни, останали извън десятката даже! включ .. на UK - да ги забият чак на 24 място...нямам думи!! Аз бях сигурна че Австралия ще спечели и затова гласувах за Джо и Джейк з/то са много талантливи и усмихнати момчета и песента им е много брит поп! Ето затова англичаните повече няма да пратят певец на този *** конкурс и не си струва!! Нека и Австралия да се оттегли, за да фалират напълно тези "умници" корумпиран
215
9
 
7
 
! Отговори
До 251 преди 8 години
То и БГтата реват, че поли не спечели, въпреки че става за травестит ама...
214
3
 
12
 
! Отговори
До UK преди 8 години
Ей заради такива чалгари като тебе сме на тва дередже и никога няма да се оправим. Стой си в прогизалата англия и мии чинийте. Ла**ар ***!
213
1
 
14
 
! Отговори
Гери преди 8 години
Момиче като мен няма работа с теб Да, мерси за поканата, но деня ми е заетНе мога като тях, да бъда само трофей Знам, че искаш да си с мене от първото ми здравей
212
2
 
14
 
! Отговори
UK преди 8 години
Аз пуснах смс за Слави и Софка и чак сега получих "Thank you for your vote"
211
17
 
18
 
! Отговори
disguasted преди 8 години
'Исторически успех за Поли.... 'тц тц..... , сега постройте й паметник, направете безумната й песен нац.химн,.... дайте й държавно отличие......Тази патетична пропаганда е цинична, отвратителна! Що не кажат колко милиони платиха от държавния бюджет за рекламиране на това безлично нещо и за лансиране на тази бездарна певица?!Позорен лицемерен конкурс!! Само Австралия и Русия бяха в челото заслужено, за Украйна 1вото място е престъпление!
210
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТАЙСЪНЕ нормално е да ви е яд *** че европейците мразят руснака, нищо ново
209
6
 
3
 
! Отговори
До евровизия ? преди 8 години
Да същата евровизия с травестита, за която сега путинистите ревете като гладни магарета че не я спечелихте, и за травестит не ставате
208
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
българските русофили майкопродажници би трябвало да гласуват за украйна и ще им обясня защо. Украинците са дали доста повече жертви във войната с турците за мераците на москва да контролира проливите което 45 години ни го набивахте в главите като освобождение, но задайте си въпроса, кой освен луд би нарекъл една от десетките рускотурски войни освобождение и то след 500 години, руския вот на евровизия потвърждава колко ги интересува руснаците от нас, както и освобождението им в кавички след 500 години
207
5
 
21
 
! Отговори
ко каза ко преди 8 години
"Братска" Русия е единствената страна в източна Европа, която ни даде една хубава, голяма, тлъста, кръгла нула и при телевота и при журито. Чакам коментар на путинофилчетата по въпроса?
206
8
 
12
 
! Отговори
евровизия? преди 8 години
Това същото предаване ли е , където избраха гнусен травестит за победител преди 2-3 години?
205
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Натрупахме опит с СМСи, когато избирахме В.И.Г. "Кафе", с тяхната посредствена музикална пиеса.
204
7
 
20
 
! Отговори
въшкари преди 8 години
Коментарите говорят сами по себе си. Ниско интелигентен народ. Срам ме е , че трябва да живея с подобни слабоумни сънародници като вас. Завистливи и мързеливи ***.
203
0
 
10
 
! Отговори
expat преди 8 години
Аз снощи пуснах 7 смс-а за Поли Генова от Русия, а чак тази сутрин ми отговориха "Спасибо за поддержку! Евровидение 2016". Чудя се дали изобщо някой тук снощи е броял гласовете.
202
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите хакери и алоджии добре се прадставиха!
201
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бяхме пратили Кубрат Пулев, никои нямаше да смее да не го сложи на първо място :D
200
6
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 240: преди 8 години
Те и руснаците показаха колко "са ни братя"! От момента, в който Борис предава истинските български обичаи, ценности, култура, език, религия и така нататък БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ Е БИЛА САМА СРЕЩУ ВСИЧКИ и колкото по-бързо го осъзнаем толкова по-добре!
199
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейците показаха на бензиностанцията си колко принадлежи в Европа
198
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофилите, русотроловете, русоробите, путиноботите и други проруско настроени полезни *** и както ви наричаше пед ала Ленин, видяхте ли колко гласа даде вашия работодател, или вашия бог русия на който вие робувате за "братската" им задунайска губерния, точно 0