Видео на ООН: Бягство на войник от КНДР към юга. Стрелба...

Това е първото подобно бягство от 2007 година насам
22 ное 2017 18:30,
141

ООН разпространи видео от бягството на севернокорейски войник към Южна Корея. На кадрите се вижде, че севернокорейските граничари тичат след своя другар и откриват огън по него, а един дори за кратко преминава границата в опит да го хване, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Видеото е показано от ООН в Сеул. Избягалият е бил критично ранен, след като е бил уцелен поне 4 пъти по време на бягствтото си на 13 ноември. Той е придвижен с хеликоптер на американската армия към болница в Сувон, град южно от Сеул.

Днес лекарите съобщиха, че той е върнат в съзнание. Преминал е през две операции за отстраняване на куршумите и вече диша самостоятелно.

Представител на ООН заяви, че Северна Корея е била информирана, че е нарушила примирието от 1953 година, след като севернокорейски войник е пресякъл демилитаризираната зона между двете Кореи за няколко секунди в преследване на бягащия.

"Ключовите разкрития на специално разследващия екип са, че Корейската народна армия наруши съглашението за примирие след като първо произведе изстрели в демилитаризираната зона, и второ след като временно влязоха в зоната", ссъобщи Чар Карол, говорител на командването на ООН.

Инцидентът се случва по време на напрегнати отношения между Северна Корея и международната общност, но Пхенян не е реагирал на бягството.

Близо 1000 севернокорейци бягат към юга всяка година, но повечето от тях избират да минат през Китай. Необичайно е бягащ от Северна Корея да премине границата между двете страни, която технически е военна зона от периода на корейската война от 1950-1953 г. Конфликтът така и не приключва с мирен договор, а само с примирие.

Това е първият инцидент от 2007 г., при който войник от Северна Корея бяга през демилитаризираната зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
9
 
35
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Чета коментари и не проумявам как демагогията никога не е и няма да напусне соц. Съвецките кухи глави. Човека бяга те стрелят по него той бяга те гърмят. Не вярвам да бяга от ресторант дето не си е платил сметката. А троловете тук продължават да обясняват че бил лош човек... бягал бил.
86
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а тая камера шпионска ли е била , като гледах филма ми се струваше че режисъора знаеше сценария
85
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалиш СССР-то ...ама седиш ТУКА У БЪЛГАРИЯ ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААААААА
84
1
 
15
 
! Отговори
Комунетата там преди 6 години
Всички бг *** там да пазят границата да не излиза никой от земния им рай. Разстрел за вас, близките ви до девето коляно. Забавихте България с 50 години.
83
4
 
17
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 6 години
ПРИ КОМУНИСТИТЕ----"МНОГОТО ХУБАВО"...НИКОГА НЕ Е НА ХУБАВО ..ХА,ХА,ХАААААААААИЗПИТАЛ СЪМ ГО !!!!!!!!!!!!!!!А , ВИЕ..??!
82
4
 
9
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 6 години
"БАЙ ТОШОВАТА ДЪРЖАВА"--БЕШЕ МНОГО УБАВА....АМА "ПОЧИНА СКОРО ПОСТИЖНО" ПО ВРЕМЕТО НА ЛУКАНОВ -КОМУНИСТА -3-то ПОКОЛЕНИЕ!!!ОТ "ОСТРА икономическа недостатъчност"....ха,ха,ха,хаааааааааааааа...НАЛИ ТАКА??!
81
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янките правят учения занесли са малко снимачна техника и войските на Ким почнаха да бягат пръц.
80
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бягат само предатели или дисиденти и шпиони! Нормални хора не бягат! Навремто и от България бяха само подобни престъпници и предатели ! Лично познавах един такъв съсед занимаваше се с мошеничество по времто на соца. Сега лежи в немски затвор за измама на немски граждани разбрах че ще излезе чак 2035 на 82 години ако ги доживее! Това е истината но никой не я казва.Сега е пропаганда у нас ОГРОМНА!
79
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шпионите от Юга внедрени във КНДР бягат като мишки пред могъщия Ким, Ким затегна здраво положението щом бягат ще има война, гответе се.
78
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 88Що за глупости говориш...,навсякъде ,където беше и е комунизъм стрелят на месо ...,така беше и в България преди...Знаеш ли колко млади хора са погребани по границата ,без никой да ги знае...Когато пишеш,питай хора живяли в светлият ,комунистически строй...
77
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА ДАЛИ КЛИПА Е ФАЛШИВ ИЛИ НЕ Е ТОТАЛНО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!!!ТУК ВАЖНОТО Е, ЧЕ ИСКАШ ЛИ ДА НАПУСНЕШ РАЯ ТЕ ЧАКА КУРШУМА :DТОЧНО КАТО ВЪВ ЗАТВОРА Е!! И ТАМ АКО ТРЪГНЕШ ДА БЯГАШ СЛЕДВА КУРШУМ!
76
4
 
13
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
За разлика от Запада, който се чуди как да спре прииждащите, Социализмът винаги е имал проблем само с....бягащите. Голям рай, голямо нещо.
75
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Тошовата държава в най - лошото си време имаше 4 пъти по- малък дълг отколкото е сега, а имаше в допълнение 4 пъти по - голям БВП отколкото сега. Да говорим ли за състоянието ни сега? А за определението за фалит? Много са гъвави критериите на евроатлантиците за едни и същи неща когато става дума за тях и за другите. Не вили прави впечатление?
74
8
 
15
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА, преди 6 години
БЯГСТВО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РАЙ!!!СЪЩОТО БЕШЕ И ПРИ НАС ...ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ !ГЛЕДАЙТЕ , ГЛЕДАЙТЕ ...И СИ СПОМНЕТЕ МИНАЛОТО !МНОГО Е ПОЛЕЗНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ НАПУСКА СТРАНАТА БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ!!! :DЖИВА ТРАГЕДИЯ СА!!!ДОРИ В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ГО НЯМА ТОВА НЕЩО :DДОРИ В ПОВЕЧЕТО ИСЛЯМСКИ ДЪРЖАВИ ИМАШ ПРАВО НА БЯГСТВО ОТ ДЪРЖАВАТА!!ВЪВ ИРАН Е СЪЩОТО КАТО В СЕВЕРНА КОРЕЯ И ТАМ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ МЪРДАНЕ НЯМА :D
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бягство от затвора първи сезон :D
71
8
 
6
 
! Отговори
Гранични войски преди 6 години
Така е, само Онзи дето не си е върнал партийния билет и ГЕРБ-БКП с неговите гласоподаватели рЕзани карабини ще останат. И някое епилирано дУпе с объркана сексуалност. Нали Ротшилд иска до 2030г да няма България и българи в нея.
70
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 83Интернет се следи, а западна трошка и турски сериали се сервират в изобилие, защото бг заводите и филми бяха ликвидирани.
69
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От паниката може да стане престрелка защото като бяга се чудят дали не е южнокореец заложил бомба и бяга обратно.
68
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слаб сценарий и режисура. Четирима обучени граничари с автомати не застрелват от 4-5 м. бягащ пред тях. От 15,15 до 15,42 лежи зад бараките без никой да се приближи, при условие че от двете страни на линията по средата на бараките има войници от двете страни. И в 15,55 е вече пълна тъмница.?!?!?