Цзинпин с послание до Путин за укрепване на отношенията им

Иска да укрепят "политическото и стратегическото доверие"
Обновена: 31 дек 2017 14:40 | 31 дек 2017 14:34,
111
Цзинпин с послание до Путин за укрепване на отношенията им
Снимка: архив Reuters

Китайският президент Си Цзинпин заяви в новогодишно поздравително послание до руския си колега Владимир Путин, че има готовност заедно с него да полага и занапред усилия, насочени към "укрепване на политическото и стратегическото доверие" между двете държави, съобщи днес агенция Синхуа, цитирана от ТАСС.

Лидерът на Китай изтъква по-специално стремежа на страната си да развива стратегическа координация с Русия на международната арена и отбелязва първоначалните успехи в обвързването на пекинската инициатива "Един пояс, един път" с Евразийската икономическа общност. Си Цзинпин откроява трайния напредък в работата по ключови съвместни проекти с Русия в иновациите, селското стопанство и медийната сфера.

В поздравително послание до президента на Китай Путин подчерта по-рано успехите в развитието на руско-китайските отношения, постигнати през отминаващата година в сфери като външнополитическото взаимодействие, науката, техниката, културата и хуманитарната дейност.

Той потвърди готовността за по-нататъшна обща работа с цел засилване на всеобхватното доверително партньорство и стратегическото взаимодействие между Русия и Китай.

Поздравителни послания си размениха днес също китайският премиер Ли Къцян и министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев, които дадоха висока оценка за развитието на двустранното сътрудничество, допълва ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
usa = на джудже преди 6 години
Това са Властелините на планетата земя. Всичко друго е периферия.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин си знае с Китай и Индия е истината с не с лилипути, де били ,че пове.
76
16
 
1
 
! Отговори
Атака преди 6 години
Путин седи в поза партер , очаквайки източния дракон да го оплоди.
75
9
 
2
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Китайците са най подлите егоисти на света.Само вижте на каква цена копуват руския газ(50 долара с доставката) плюс правото за проучване и добив в цял Сибир.
74
1
 
14
 
! Отговори
Dedo преди 6 години
До АнонименКитайците никога не са обичали руснаците заради огромните пустеещи територии с огромни богатства, всичко е интерес. Навремето дори опитват лека инвазийка в един пограничен район, но от нахлулата китайска армия е останало само пепел и разтопен метал. И до днес никой не е разкрил какво и как точно се е случило с тях.....
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълно с .....харбин бил хабаровсктова го е родил поредния неграмотен гербав продажникнещо като пекин бил във виетнам- както казваше настоящия председател на народното събрание- цветанка простачкова ниграмотновабоже упази и мат наглост да бишат- нахални като началника си баянкянското
72
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България + Русия = Братя завинагиКрим е руски, свикнаха ли лицемерните западняци?
71
6
 
1
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 6 години
До АнонименКЪДЕ СЕ СЪБРАХТЕ С ТОЯ *** (ХА-ХА-ХА) ДА ГОВОРИТЕ САМО ГЛУПОСТИ.
70
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайците имат какво да предложат на Путин за следващите 5 години.А проблема с изостаналите държави е, че предателите са мнозинство.
69
27
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 6 години
Две изостанали държави се опитват да се подкрепят, но всъщност Китай е много по-могъщ от Русия и няма нужда от нея...
68
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то роботизацията ще доведе или 3-та световна война или световен комунизъм подобен на китайския. След монархията ще дойде реда и на републиката.
67
0
 
2
 
! Отговори
хахаахаххааа..... преди 6 години
До фактпоредната глупост
66
1
 
2
 
! Отговори
хохолите капут преди 6 години
До Берлинне се притеснявайте моля.......
65
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За последните 20 години Китай под управлението на Китайската комунистическа партия успя да намали бедността наполовина. С тези темпове през 2025 година в Китай няма да има бедни.
64
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Началото на 80те икономиката на СССР превъзхожда многократно тази на Китай. 89 г. няколкостотин китайски "демократи" се събират "спонтанно" на майдан на Тянананмън и биват недемократично помляни, въпреки че са въоражени и органите на сигурността също понесят загуби. В същото време в СССР Горбачов демократично побратимява СССР със Запада. Резултата се виждаме днес - къде е Китай, първа световна икономика и къде е руската икономика.
63
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момченцата които цицат от фондацийките на чичко Сорос винаги забравят, че най-голямата икономика в света в комунистическа държава.
62
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай и Русия никога не са се конфронтирали. Китай не се конфронтира с никой, те за за многополюсен свят и партньорство от типа всеки печели - win-win.
61
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай и Русия се развиват, САЩ са в тежка икономическа и политическа криза а ЕС е пред разпад.
60
28
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Путин да слуша китаеца с широко отворени уши, че онзи ако рече, ще прагази Paшката като парен валяк.
59
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
путин и цзинпин разбраха че да се конфронтират помежду си е най малкото глупаво.светът има нужда от мир а за този мир пречи дяволското изчадие запад и главния световен терорист сащ.ЗАТОВА Е КРАЙНО ВРЕМЕ РУСИЯ И КИТАЙ ЗАЕДНО СЪС ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА ДА СВЪРШАТ СЪС ЗАПАДНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ