ПРО на САЩ не успя да свали ракета – при изпитание

Пентагонът не съобщи подробности за резултата
1 фев 2018 08:50, Елка Василева
114
ПРО на САЩ не успя да свали ракета – при изпитание
Снимка: архив, Reuters

Американските въоръжени сили извършиха вчера в щата Хавай неуспешно изпитание на системата за противоракетна отбрана, опитвайки се да свалят учебна ракета, изстреляна от самолет, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Ракетата "земя-въздух" SM-3 block IIA, изстреляна от разположената на сушата система за противоракетна отбрана "Иджис ашор", не е успяла да свали изстреляната от самолет учебна ракета, съобщават анонимни източници.

В изявлението на Дирекцията по ракетна отбрана на Пентагона се потвърждава, че е извършено изпитание, но не се съобщават подробности за резултата.

Според телевизия Си Ен Ен Пентагонът избягва да съобщава подробности, за да не предизвиква напрежение предвид обтегнатите отношения със Северна Корея, отбелязва ТАСС.

През юни 2017 г. специализираното издание "Дифенс нюз" съобщи, че САЩ са извършили учения за защита от балистични ракети, които също завършиха неуспешно, припомня Ройтерс. В началото на миналата година обаче беше извършено успешно изпитание. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: САЩПРОизпитаниеракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 53не напълно вярноС-300 и С-400 за поразвяване на балистични ракети ползват тъй наречения конус от осколки като поразявания обект трябва да влезе в този конус и осколките да го поразятСъщата е технологията и на Патриот Пак2 от войната в Залива - но там поради грешки още по време на изпитанията ракетите поразяваха СКЪД в опашната част а бойната частпадаше на земята непокътната макар и отклонена от курса сиЕдинственото преимущество пред кинетичния прехващач е че дества в атмосфера
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
51
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Космическите C-500 вече минават успешни изпитания и се подготвят за влизане на въоръжение, руснаците разпродават С-400, САЩ може да си купят както направи Турция. С-400 може да порази всеки обект с големина на баскетболна топка движещ се със свръхзвукова скорост на височина от 10 до 30 километра и на разстояние до 600 километра. Освен това са много по-евтини от американския аналог THAAD.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТИ НАТИ НАТИ НАТИ :DИЗВОДИТЕ СА ЯСНИ!!! И ПРИ САЩ И ПРИ РУСИЯ И ПРИ ОСТАНАЛИТЕ!!!ТЕЗИ СИСТЕМИ ДАВАТ НЯКАКВА ГАРАНЦИЯ НО ТЯ СИГУРНО НЕ Е И 90% :D--------------------ПРИ ЕДНА ВОЙНА ФАЩ - СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ Е МАЗАЛО И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ :D
49
4
 
11
 
! Отговори
да преди 6 години
хамериканскто уружие става само за релаааааамаааааа
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екипа на ПРО си е лакирал ноктите в това време.
47
15
 
7
 
! Отговори
Оху преди 6 години
Информацията е съвсем точна бе,хора- недейте така! Шефът на КГБ я научил от най-доверения си агент в Щатите,а той я е чул от кумичката на девера на приятелката на колегата му,който я дочул в едно барче по време на запой на руски гастарбайтери- какво съмнително има във всичко това?
46
3
 
12
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
Процентът на успеваемост при зенитно-ракетните комплекси било руски или американски се движи мецду 70% за по-старите до 90% за по-новите. Тоест има и пропуски. Къде е новината?
45
25
 
8
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
Тази информация е точно като за нашенските *** - от ТАСС са се позовали на анонимен източник ... !!!
44
2
 
26
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
За каква защита говорим като на учение не могат да свалят учебна ракета.Или всичко е борба за пазара,А наши дупедавци разоръжиха армията,намалиха я до състав който дори,,да не дава Господ,,при бедствия да се намесва няма да има физическа възможност да се намеси.
43
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това означава,че ПРО на Русия няма да свали и врабче.
42
25
 
8
 
! Отговори
мирише на бояришник преди 6 години
"съобщават анонимни източници"и"отбелязва ТАСС"ти е достатъчно да разбереш, че това е поредната партенка.
41
5
 
17
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Според Реджеп Тайип Ердуган, израелската армия е терористична организация като ПКК.
40
12
 
11
 
! Отговори
ЦРУ преди 6 години
Америка е велика и защото имаме близо 500 000 българи със двойно гражданство. който работят и живеят там !...не влизат в тази броика синовете на Нинова и Ст. Данаилов !
39
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейкове, блъфове... нема таа, нема онаа бе момче, те хората са ти го написали черно на бяло. И те т'ва ти е картинката. В тази област, американджосите са гОла вОда. Зеро.
38
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ и Израел истинските пазители на християнството! Израелската армия е достойна за уважение . Брани земите си вече 60 години смело срещу всички паткани. Само така.
37
30
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Пак фейк нюз? Израелски изтребители не спряха да летат над Сирия през цялата досегашна война и да бомбардират армията на Асад. Даже мужиците по техните форуми дивееха срещу Путин, а кремълските модератори им триеха коментарите. Защо, ми защото С400 е прах в очите. Американското про също е прах в очите, точно затова янките се скатават, рашките също. Цялата им надпревара е пълна с блъфове и безпочвени хвалби. Имат оръжия само за нападение, но не и системи за защита.
36
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива новини за мен са пълна глупост. Няма как някой да знае , какво правят военните и кога го правят. Освен ако те сами не съобщят нещо. А дали е верно или не ...Може само да са гадае . Това са супер секретни неща.
35
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките говедовъди, живи да ги оплачеш. Дано не е кьорфишек, но в едно съм сигурен:дежурният им виновен ще е Владимир Путин, естествено.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ужасстада камили с камиларчетата и те ли летят ???