Намериха останките на разбилия се Ан-148, оцелели – няма

На борда е имало 65 пътници и 6 души екипаж
11 фев 2018 15:42,
233
Намериха останките на разбилия се Ан-148, оцелели – няма
Снимка: архив Reuters

Намерени бяха отломките от самолета Ан-148 на руската авиокомпания "Саратов", който изчезна от радарите 10 минути след излитането от летище Домодедово в Москва, предаде ТАСС, като се позова на източник от руските службите за управление на извънредните ситуации.

Отломките са намерени в Раменския район в Подмосковието. В самолета е имало 65 пътници и 6 души екипаж. Оцелели не са намерени, казва източникът.

Още по темата

Машината е изпълнявала полет за град Орск в Урал. Според руски агенции очевидци са видели самолета, обхванат от пламъци, да пада в района на село Аргуново, югоизточно от Москва, предадават Франс прес и БТА.

Самолетът Ан-148 е произведен от украинския авиоконструктор "Антонов". Първият полет на този модел бе през 2004 г. В такъв модел самолет могат да пътуват до 80 души. Той може да лети на разстояние от 3600 километра, припомня Франс прес.

От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление.

По случая с днешната катастрофа е образувано производство за нарушение на правилата на полетите, предаде ТАСС, като цитира Светлана Петренко, говорителката на Следствения комитет на Руската федерация.

На мястото на катастрофата са пристигнали следствено-оперативни групи, както и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов.

Застрахователната компания "АлфаСтрахование" съобщи, че пътниците и екипажът на разбилия се самолет, са били застраховани от нея. Компанията вече се е свързала с авиопревозвача и участва в изясняване на обстоятелствата около катастрофата, предаде ТАСС.

Московката междурегионална транспортна прокуратура и Южната транспортна прокуратура са започнали проверка във връзка с падането на самолета. Проверката касае работата на диспечерите и обслужването на разбилата се машина, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да не презираш сатанистите които могат да се радват на гибелта на други хора. Падението на създания като тях е събуждане към реалността на жестокият свят в който живеем. Един ден може би само те ще останат на тази планета за да могат да се самоизяждат, да им е сладко.
38
6
 
14
 
! Отговори
Do 41 преди 6 години
Защото са толкова "велики", че чак немогат да направят по-доъбр от украинския
37
9
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Защо руска авиокомпания използва украински самолет? Нали чебурашките са най-добрите конструктури и производители на самолети, които "фърчът" най-бързо, най-нависоко и най-надалеко.
36
2
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Не е вярно,произведен е преди 8год.,и е бил технически изправен!Много е възможно грешката да е на пилотите!------Според очевидците "самолетът е бил обхванат от пламъци докато е падал""От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети."Подобни обстоятелства едва ли биха могли да се препишат като "вина на пилотите", най вероятно техническа неизправност.
35
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ужасът РусияЗа какъвто и ужас да говориш той не е планиран, за разлика от този на нашите презатлантически братя които си взривиха кулите с 3000 убити. Позволиха Пърл Харбър с 2500 загинали както и десетки други убити при много широко публицирани масови убийства.
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Защо е такова странно името на летището в Москва? Домо дедово."Кое точно му е странното? Звучи като половината населени места в България.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37Вече е образувано углавно производство (напълно в духа на традицията).Споко.
32
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Руското безхаберие отново взе редовния си данък човешки живот. "Интелигентните хора първо изчакват да се запознаят с причините за катастрофата и чак след това се изказват за причините.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26 Не е вярно,произведен е преди 8год.,и е бил технически изправен!Много е възможно грешката да е на пилотите!
30
17
 
18
 
! Отговори
Ужасът Русия преди 6 години
Руското безхаберие отново взе редовния си данък човешки живот. Сега Путин със скръбен вид ще изкаже дежурните си съболезнования, медиите алчно, до последната копейка, ще осребрят смъртта на сънародниците си, чиновници лицемерно ще свеждат глави в знак на фалшива мъка, водещи ще четат новините с добре отрепетирани посърнали лица и нотки на съпричастност в гласа - и после идва най-страшното: ВСИЧКО СИ ПРОДЪЛЖАВА ПО СТАРОМУ!!!
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега, напук на паметта на горките хора, ще се започне с гнусните ви конспирации ..
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ан-148 е украйнски и е надежден самолет всеки ден с него се извършват десетки полети в Русия и Украйна!Всичко може,да се е случило в това лошо време в Москва!
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо е такова странно името на летището в Москва? Домо дедово.
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е трагедия за обикновените хора и не хубаво ,да се злорадства!
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога ще бъдат съдени в Хага сепаратистките бандюги, свалили "Боинга" в източна Украйна?
24
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да има рубли днес, слабо участие...
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само Сорос и компания са виновни, те ги вършат тия неща.
22
12
 
16
 
! Отговори
1 преди 6 години
Този самолет е конструиран в конструкторското бюро Антонов,което е украинско и е произведен в Украйна преди 15 г. Летял си е всеки ден нормално, но днес паднал обвит в пламъци.Лоша поддръжка,ако въобще е имало такава.Мой приятел летеше 10 г. на огромния Ан12 в БГ фирма "Скорпиън еър" и за един от ремонтите взеха части от самолет произведен през 1970 г. от музея на фирмата,като сложиха дефектните части на музейния експонат.Руснаците са същите артисти, а после самолетите падат.
21
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загинали са 70 души, обикновени хора със семейства и близки, а антируските тролери гърмят шампанското, сякаш е повод за празник.
20
2
 
6
 
! Отговори
безсмърден преди 6 години
До стар пожарникарИ за тебе ще въздъхне.Ако не днес,някой друг път.Ако изобщо и пука.