Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети

На атаката било реагирано с "голяма ефективност"
14 апр 2018 11:30,
202
Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети
Снимка: БТА

Сирийската армия потвърди, че нейни позиции са били ударени от над 100 ракети, изстреляни през нощта от американски, британски и френски сили, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

В изявление, прочетено от армейски генерал по държавната телевизия, се казва, че са нанесени материални щети по изследователски център в Барзе, североизточно от Дамаск.

В съобщението се добавя обаче, че сирийската противовъздушна отбрана е съумяла да свали повечето от ракетите, след като на атаката е било реагирано с "голяма ефективност".

Армията заяви, че част от ракетите са пропуснали целта и са ударили намираща се недалеч военна база в Хомс, при което са били ранени трима цивилни.

Точният брой на изстреляните ракети е 110 според изявлението, цитирано от Асошиейтед прес.

Руското министерство на отбраната също потвърди, че са били изстреляни над 100 ракети.

"Значителна част от изстреляните крилати ракети и ракети въздух-земя са били свалени", заяви ведомството, цитирано от ТАСС.

Министерството посочи, че ударите са нанесени от два военноморски кораба на САЩ в Червено море, тактическа военновъздушна група в Средиземно море и американски бомбардировачи Б-1Б, излитащи от военната база Танф край границата на Сирия с Ирак.

Ведомството заяви, че военното летище Думейр на изток от Дамаск е било атакувано с 12 ракети. Всички са били свалени от стари съветски зенитно-ракетни комплекси.

"Сирийското военно летище Думейр, на изток от Дамаск, беше атакувано с 12 крилати ракети. Средствата за противовъздушна отбрана на сирийските въоръжени сили прехванаха всичките крилати ракети. При отразяването на удара бяха задействани сирийските средства за ПВО С-125, С-200, "Бук" и "Квадрат".

Руските военни заявиха, че техните средства за ПВО в базите им на военновъздушните и военноморските сили в Сирия не са били задействани.

Телевизионният канал "Росия-24" съобщи, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за цялата оперативна обстановка в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
4
 
! Отговори
секонд сервис преди 6 години
ako за баш ракетчик е наета най-добрата мъжка тенис ракета Гиго Митревия, който е кръстен Григор на деда си Господин...е ясно до кой Шлем ще стигнат на Тенис турнира в Сирия
102
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 103Просто до сега американците нападаха само безпомощни врагове и Русия не се мешаше , Сирия явно се оказа голяма залък за тяхната уста.
101
3
 
14
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 101Най-лесния и евтин начин да се пробие една ПВО е няколко стотин цели и имитатори едновременно да влетят в зоната за отговорност на ПВОНЯМА ПВО КОЯТО ДА ОТРАЗИ МАСИРАН УДАРЗА ТОВА САЩ И РФ(СССР) имат стотици стратегически ракети и хиляди ядрени боеприпаси
100
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъзикайте се вие с Руснаците и Сирийците, ама с това старо оръжие и 10 да са свалили е голям успех. както каза колега по-долу, вие имате ли си идея какво става ако 100 ракети ударят наистина? Това не са моливи, а ракети! И не само 10, вероятно са свалили над 2/3 от всички 110, а заслуга за това имат Руснаците, които са обучили Сирийците как да ползват тези ПВО-та на макс. Защото при старите оръжия, човешкият фактор е поне 50%. Ако сложат някой от нас няма да можем да свалим и неподвижен Влак...
99
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много от ракетита са прихванати и унищожени, това не е било преди. Дали американските ракети не одъртяха :)
98
18
 
6
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Вие си пишете и си ръкопляскайте, но съвсем скоро Путин ще завие надясно, защото каквото и да си говорят Захарова и другите лизни- близни, Русия е в икономически колапс и цялата дезинформация целяща да повдигне ''бойният''дух на другарите е парлама, зад която стои оглозгана държава и недоволен народ.
97
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом да толкова добри сирийците,защо се притесняват от ракетите на САЩ?
96
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По интелект американските ракети са в класацищта някъде между Черната Златка и Валери Божинов .
95
4
 
24
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 78"не са свалили нито една ракета..."Умнико крилатите ракети са сложна цел защото са малки, относителноскоростни и летящи на малка височинаМалки - откриват се близо до радара, летящи ниско - същото, Скорост - малко време за реакцияРадар с компютърно управление в автоматичен режим 2 сек след кто види цел е дл команда за пуск на ракетаЕвала на Сирийците които в ръчен режим с АНАЛОГОВИ комплекси са сваляли Томахавки - добре са ги обучили руснацитеПП СТАТИСТИКАТА Я КАЗАХА ПО ОБЯД
94
3
 
20
 
! Отговори
цитат преди 6 години
Според наличната информация общо са изстреляни 103 крилати ракети. Сирийските средства за ПВО, основата на които е съветско производство, успешно отрази ударите на авиационните и морски средства на поражение. Прехванати са 71 крилати ракети
93
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ReptileТук трябва да се одаде и заслуженото на сирийското и руското разузнаване , почти всички мишени бяха предварителнопокрити от ПВО
92
10
 
28
 
! Отговори
До Анонимен 81 преди 6 години
До 69Геронтофилът Макрон няма как да има свое дете, факт. Бившата комсомолка Меркел и Терезка са бездетни. Единствено онзи с лепения оранжев кичур на по-млади години е палувал, ама няма как - занаят! Казина, хазарт, конкурси за красота, навред лесни хубавици! Още ме е яд, че му дадох $15 в Атлантик Сити!
91
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резултата от тази атака е безпорен , американците доказаха , че са една голяма ГОЛА ВОДА , нито прехвалените им умни оръжия успяха да пробият Сирийската ПВО , разработка от преди 50 год , нито успяха да организират НАТО да участва , вързаха им се само пуделите , като Тереза и Маркони , останалите само ги потупаха по рамото и им пожелаха ехидно успех
90
4
 
27
 
! Отговори
Reptile преди 6 години
Естествено, че повечето са свалени. Ако не бяха, жертвите щяха да са десетки или стотици. Едвали имате представа, какво би станало, ако 12 ракети достигнат крайната си цел - огромни поражения, каквито липсват Където не е имал ПВО покритие са ударили - ФАКТ!
89
4
 
17
 
! Отговори
истина преди 6 години
До Анонимен 92Защо вия великите"демократи"не приемете истината няма лошо не боли нали....
88
6
 
34
 
! Отговори
да преди 6 години
Браво на Сирийците,опозориха агресорите по целия свят....
87
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свалили са дръжки, със сигурност даже не са и смеели да си включат радарите, щото а са го направили а някоя антирадарна ракетка го е отнесла като бръмбар сламка, ама знаем я съвецката пропаганда, са ще се появи и някое анимационно филмче как томахавките падат като брулени круши :)
86
2
 
9
 
! Отговори
BetriebssicherheitsV преди 6 години
...Уффф разгеле,нищо му няма....появи се :)))))
85
3
 
10
 
! Отговори
BetriebssicherheitsV преди 6 години
Анонименпреди 20 минути 1 1Сега ще види Тръмп, като руснаците извадят новите калашници от сандъците, тогава ще види той кон боб яде ли?================================================================================Много точно казано :)))))))....И честно да си призная,много липсват ми коментарите на Боби.Ко стана с тоя човек,да не си е глътнал писалката нещо ;))))
84
3
 
16
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До юбералес 67не се први на по-глупав отколкото сиКогато един ЗРК комплекс стреля за да унищожи с голяма вероятност една цел се изстрелват 2 или дори 4 ракети ако целта се счита за важна като СТРАТЕГИЧЕСКИ БОМБАРДИРОВАЧРуските ракети са няколко пъти по-евтини от западните С-400(експортно изпълненние) с по-голям боезапас и повече пускови установки е по-евтин от Американския Патриот Пак3А ракетите за старите комплекси С-125, С-200, Оса, Куб са още по-евтини - те са аналогови - без компютри