Китай слага мита на американски стоки за 50 млрд. долара

Пекин: Това е ответна мярка на решението на САЩ!
16 юни 2018 11:06, Анисия Иванова
74
Китай слага мита на американски стоки за 50 млрд. долара
Снимка: БТА

Китай ще наложи 25-процентни мита на 659 американски стоки на обща стойност 50 милиарда долара като ответна мярка на решението на САЩ да наложат подобни мита на китайски стоки на същата стойност, съобщи китайското министерство на търговията, цитирано от Ройтерс.

Митата върху американски стоки за 34 милиарда долара ще влязат в сила от 6 юли. Те обхващат селскостопански продукти, автомобили и морски продукти.

Датата за влизането в сила на митата върху американските стоки за останалите 16 милиарда долара ще бъде обявена допълнително. Сред тези стоки има суров петрол, природен газ, въглища и някои продукти от рафиниран петрол.

По-рано днес президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че въвежда 25-процентни мита върху китайски стоки за 50 милиарда долара. Той заяви, че митата ще бъдат наложени на стратегически важни китайски вносни стоки и обеща допълнителни мерки, ако Пекин отвърне на удара, отбелязва Ройтерс.

"САЩ държат да възприемат поведение, което нарушава правилата на Световната търговска организация. Това е нарушение на легитимните права и интереси, които Китай има съгласно правилата на СТО и заплаха за икономическите интереси и сигурността на Китай", заяви китайското министерство на търговията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
5
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
Не искам да бъда евтина работна ръка. Да ме експлоатират богатите капиталисти както в България така и на Запад. Единственото което искам е достоен живот в България. А ако ще ходя на запад то да бъде с туристическа цел
67
0
 
3
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
Ами баце. Закриха ни АЕЦа, изкупиха ни заводите на безценица, унищожиха разузнаване, полиция, армия, образование, здравеопазване и после ни подхвърлят жълти стотинки в замяна. Най- бедната държава в Европа, най- корумпираната. Без почти никакви възможности за младите хора. И не! Не искам да се възползвам от социалната система на Запада. Искам да си стоя в България и да получава същите заплати за същата работа като останалите европейци.Няма нормален човек който да не иска да си стои в родината!
66
3
 
4
 
! Отговори
до рекс преди 5 години
И стига с тези комплекси,че някой те третира като втора ръка.Европа е отворена и всеки българин може да живее където си поиска в Европа,да работи и да се възпоузва от социалната система на всяка една западно европейска държава.Имаш същите права като германеца,французина и англичанина.А тази идея че западняците трябвали да си пратят парите в България,за да може българина да живе като цар го забрави.Запада ли ти е виноен за корупцията и мафията в България,дават пари и се краде,чалга нация.
65
1
 
4
 
! Отговори
до рекс преди 5 години
Това че не си чул,не значи че не така.На кое викаш жълти стотинки.Ислямските държави нямат икономика и не произвеждат абсолютно нищо,не работят,само лежат,молят се на Алах и раждат по десет деца.Милиони ислямски гърла по света се издържат с парите на Запада и с нашите пари.Кво аз трябва да бачкам за парите си,а онези там в БИ ще лежат и ще продават петролАз ли да им гледам десетте деца.Стига си ми защитавал някви диваци които си мислят че светаим е длъжен. Джихад ще обявяват,ами бомби.
64
0
 
3
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
До 62 не съм казал, че разпродажбата е започнала по времето на И.К. . Дадох го само за пример.До 63. Да така е. Кадафи се отнесе меко казано несправедливо към нашите медици. Но Садам и Кадафи бяха тези които се опълчиха на имперската политика на САЩ и Запада. Западните държави са все бивши империи и ни третират нас българите като втора ръка хора. Не ги защитвай Не съм чул да създават големи анти-християнски съюзи. Просто на хората им писна да им грабят петрола за жълти стотинки това е.
63
2
 
1
 
! Отговори
до рекс преди 5 години
Ирак и Либия бяха два мюсулмански катуна които благодарение на парите на Запада бяха добре устроени.Едно време по комунизма българите от свръх развитото СССР ходиха да работят на либиийцте,които само лежаха и по цял ден се молеха на Алах.Всичко беше наред,до като Садам и Кадафи не решиха да се правят на императори,да създават велики ислямски съюзи,които са съборят гадните християни.Да,същия този Кадафи който измъчва българските лекари 8 години в затвора.Гадните ислямисти получиха това което засл
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До61 започна правилно и оплеска накрая Първо разпродажбата без ред започна от 10.10.1989при Беров и Жан се удари дъното.Второ сега на американеца - прагматик, който може му се отваря шанс да печели още повече. Но кой може. Данък 25% Тук аз плащам 20% и ми се струва, че мога и 22% да плащам
61
0
 
12
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
Нарича се корпоратокрация. Схемата е следната. На власт идва демократично "про-американско" правителство което се корумпира. В замяна на няколко милиона ресурсите почват да се експлоатират от американските корпорации. Народа страда защото услугите се оскъпяват разбира се. За пример в България е Иван Костов. Подкупиха го и разпродаде заводите и фабриките за жълти стотинки на чужди инвеститори. Ако не успеят да корумпират правителството все пак пращата военните. За справка Ирак,Сирия,Либия
60
0
 
13
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
До 52. Ами като за начало петрола на Сирия, Ирак, Либия. Африканските и южноамериканските държави. Като стана дума за нашето злато. В България има златни залежи. Държавата ги е дала на концесия на канадски и американски фирми. В замяна получаваме жълти стотинки. А златото ни отива в чужди ръце. За капиталиста не съществува понятие като достатъчно "печалба" . Най- богата държава на ресурси това е Русия. И не САЩ не са самодостатъчна държава. Единдствената такава е Русия.
59
0
 
3
 
! Отговори
52 преди 5 години
Вие дс не сте дигнали температура. ???
58
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви ресурси са заграбили САЩ ? Те са най-големия платец на СА! Я кажете куде е нашето злато от 44та на сам :)) и защо България е имала 50 години 10 милиарда БВП, а сега има 60 милиарда в долари ????
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доларът няма да престане да съществува, но ще е като паунд или ейна,
56
0
 
1
 
! Отговори
50 и 51 преди 5 години
Първите титани на бирената мисъл, от пръв преглед на бугарска мъдрост.
55
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чигуни, Сащ са самодостатъчна държава. Могат да се издържат и функционират само от вътрешното си потребление.
54
0
 
7
 
! Отговори
Копая си... преди 5 години
...градинката и ям истинска продукция пък вие се джафкайте пом/у си сякаш сте американци или китайци. Хакам им го и на едните и другите. Големи специалисти се извъдихте всичките
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия минималната заплата е 7800 рубли-----Не беше ли 5200 ?
52
10
 
4
 
! Отговори
до Рекс преди 5 години
На кой са заграбили ресурсите САЩ.Държавите които продават ресурси на САЩ са богати и добре устроени.САЩ също така са една от най големите държави в света и една от най богатите държави на природни суровини.САЩ имат всичко което природата може да ти даде.
51
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямат край русофилските мечти, все фалират лошата Америка...
50
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците излязоха най хитри.Подържат мизерна икономика,изцяло основана на продажба на суровини и никой не си прави труди да води търговски войни с тях.Сега до като си гледат мачовете от световното,Китай,САЩ и ЕС ще се унищожат взаимно и Русия ще стане най великата икономическа сила в света и космоса.
49
3
 
8
 
! Отговори
Боли ма... преди 5 години
...щангата. Аз си имам плодове и зеленчуци от мойта градинка . Айфон нямам а и не ми и трябва.