Украйна блокира 180 руски или проруски сайта

Забранени са и руските филми, създадени преди 2014 г.
16 юни 2018 08:02, Анисия Иванова
278
Украйна блокира 180 руски или проруски сайта
Архив: Булфото

Украинската служба за сигурност (СБУ) е изпратила до интернет провайдерите в страната списък от 180 руски или проруски уебсайтове и е наредила те да бъдат блокирани, съобщиха украински медии, цитирани от ДПА.

Черният списък включва новинарски сайтове като "Русия сегодня" - фирма-майка на тв канала "Русия днес" и на други медии, както и уебсайтове на сепаратистите в Източна Украйна и на властите в Крим - анексирания от Русия през 2014 г. полуостров.

Блокиран е и платен руски онлайн сайт.

СБУ е съставила списъка по нареждане на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана.
Много руски социални мрежи, интернет търсачки и имейл провайдери бяха блокирани в Украйна миналата година, макар че много украинци използват заобиколни механизми, за да се включват в тях, отбелязва ДПА.

В Украйна са забранени и руските филми, създадени след 2014 г., а създадените по-рано се цензурират, ако представят Русия в положителна светлина. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
С Б У ОЗНАЧАВА - " СЛУЖБА БЕЗОПОСНАСТИ УКРАИНИ " ... - *** ТОВА СИ Е НА РУСКО-УКРАИНСКИ ЕЗИК...,- КАКТО " ДРУГИТЕ" НА СЪРБОХЪРВАТСКИ И Т. Н.- БРИТАНСКИ ДИАЛЕКТИ ... АФРИКАНСКИ РАЗМИНАВАНИЯ ; РАЗЛИЧИЯТА В АРАБО-АРАБСКИТЕ ЕЗИЦИ / ПА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА КИТАЙСКИТЕ ДИА-ДИА... ЛЕКСИКИ!!!! ХАЙ-ХАЙ - УАКАРИ МАСУ !!!
185
0
 
2
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
от историята се вижда ,че украйна е била винаги добре ,когато е с Русия.И когато е била с други-винаги е губела!Историята се повтаря,Забраната ,като средство ,е показателно , че Елтът на Украйна е като нашия-НИСКОЧЕЛИ.Резултатъ ще е добър за комшиите на Украйна.Съвсем нормално е да се разпадне ,след като държавата е в ръцете на мафиотите!Както България.
184
5
 
1
 
! Отговори
Руснак преди 5 години
Убий българина-роб!
183
5
 
2
 
! Отговори
Руснак преди 5 години
Ще смачкаме българските тъппаци!Вие сте роби на руския народ!Слава на Русия!
182
6
 
8
 
! Отговори
КОЛОБЪР преди 5 години
Тази фашистка *** не миряса! Така им заповядаха от Германия и Америка! Не пипайте Русия, ще се изгорите и то много! Велика България, Дулоба , Киевска Рус , Княгиня Олга и т.н. Исторически моменти са част от нашата Българска история и с наши корени! Къде е била Украйна тогаз? За какво претендират недоубитите фашисти? Защо убиваха българи гадовете от десен сектор? Изм.ет такава ... няма да има Народен съд за вас! Без съд и присъда ще ви стигне възмездието!
181
4
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 166 преди 5 години
Папуняк, и ти вярваш на виденото? Само погледни долу вдясно емблемата на сайта! Да ти правят впечатление гадните синьо-жълто на украинското знаме и дяволския им символ тризъбеца? Коя година е снимана тази гадост? "Главболгарстлой" построи огромен жилищен фонд за руските военни. Симо Пешов се позлати от тези строежи.Ама ти не знаеш, откъде да знаеш? На теб ти харесва баснята за скотския живот на руските военни. Вервай, щом ти харесва. Има клипчета за арктическите им бази - напр."Трилистник".
180
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СатаНАТОХкремент настъпан! Много ми се иска да ни се кръстосат пътеките, та да те просветя! После ще те видя как ще си седнеш на дирника и ще разсъждаваш дали някого правилно са го изгорили жив! Ти ще раздаваш квалификации, кой е фашист, долна фашаго!В Одеса се говори само на руски, еврейски и български, украинското знаме е забелязано два пъти!
179
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 198Ако мислиш, че украинците са нещо друго, освен разновидност на руснаците, дълбоко се лъжеш! В Русия живеят няколко милиона с окончания на фамилиите на -енко, а в Украйна - с окончания на -ов, -ев, -ский. Преди настъплението на укрофашизма и бендеровщината хората въобще не се деляха, делението настъпи после. Въпрос: ти бил ли си някога там? Глу-павото ти плянкане на нещо видяно ли се основава? Чел ли си "Тарас Бульба"?
178
3
 
4
 
! Отговори
да,ама не преди 5 години
Мога да приема ,че т.н.украинци са много курназ,ако се откажат от всичко,което са получили от Съветския съюз и от Руската империя!...Само че не са курназ,постъпват подло и страхливо и ще си понесат заслуженото.Следете внимателно какво ще стане в Харков,Одеса,Николаев в следващите 3 години!Познайте до 3 пъти-след 10 г.ще съществува ли държава Украйна и какво ще стане с нейната територия!
177
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украинците са наши братя европейци, докато руснаците са азиатци.Браво на Украйна !!!
176
3
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КАК МИСЛИТЕ -ПРЕЗ 17-И-ГОДИНА ИМАЛО ЛИ Е ГЕРМАНИЯ ??? ОБАЧЕ ЕДИН "УЧЕН ПИЧ" ПИШЕ ,ЧЕ Е ИМАЛО УКРАЙНА !
175
1
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
"САТА-НАТО " ,ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ОТ ТЕЗИ ,КОИТО ИЗГОРИХА ЖИВИ ХОРА В ОДЕСА СА ЖИВИ ??? ...КОЛКОТО ОСТАНАХА ЖИВИ В ЕДИН "ВОЕНЕН ЧУВАЛ " В " ДОН-МИ-БАС" !?!?
174
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само дето всички украинци си говорят на руски.
173
1
 
2
 
! Отговори
Дидо до Анонимня преди 5 години
Анонимния, дето ме обижда- вземи прочети малко какво е прокси и тогава разсъждавай. (=
172
15
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Плурализъм на мненията в Украйна има, но руската пропаганда трябва да се изкоренява безжалостно. Руската пропаганда не е мнение, а агресивна идеология, предназначена за завладяване на територии. Самата *** е фашистка държава, не по-различна от Нацистка Германия навремето.
171
18
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
До ИсторикУкрофашистите изгорих живи 200 човека в Дома на профсъюзите в Одеса----------------Първо, не са 200 човека, а 46.Второ, не е ясно кой точно е подпалил сградата.И трето, правилно ги изгориха.
170
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДидоИнженерно неиздържано е да се каже, че е възможна забрана на достъп до даден сайт от стана на провайдер.--------------Т.п ли си или на т.п се правиш?Забранява се на провайдъра да дава път към забранения сайт.Забранява се на главния доставчик да дава достъп на малките провайдъри.Самият главен провайдър се следи под лупа какво прави.
169
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименУкрайна не е руската Македония. Украйна е била държава още през 17 век. Украинците не са руснаци.
168
2
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
Абе вие не разбрахте ли, че такова нещо като забрана за определени сайтове НЕ съществува?! ОК, провайдерът ми ще ми забрани ЕДИН от пътищата да стигна до определен сайн. Обаче Интернет е пълен със свободни проксита и VPN-и. Просто ще стигна по друг път. Инженерно неиздържано е да се каже, че е възможна забрана на достъп до даден сайт от стана на провайдер.
167
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна е руската Македония.Създаваха изкуствени държави и сега сами си страдат от плиткоумието.Това е равносилно на това - немци от Австрия да убиват немци от Германия,така е и между украинци и руснаци.Техните работи не ме интересуват,важното е малцинствата и най-вече българите да бъдат защитени.