16 души платиха за нехайството на цялата държава!

Експерти са подавали сигнали, че пътят край Своге е опасен
95

16 души платиха за нехайството на цялата държава, коментира Диана Русинова от Института за пътна безопасност в студиото на Bulgaria ON AIR след адската катастрофа край Своге, която погуби 16 души и рани тежко десетки.
Още по темата

Вчера от Института за пътна безопасност обявиха, че са подавали многократно сигнали за това, че пътят при Своге е много опасен. Диана Русинова подчерта, че той е осеян е с множество паднали камъни, които са запушили канавките, а покритието на асфалта е нарушено.

Правят ѝ впечатление също множеството огъвания на предпазната мрежа над мантинелата на пътя, както и растителността, която по думите ѝ създава риск от пътнотранспортни произшествия.

"Ремонтът на този път е завършен на 27 декември 2016 г. Стойността на ремонта е 22,957 млн. евро", отбеляза Русинова, цитирайки официална информация от АПИ.

"Виждаше се спирачен път, което означава, че спирачките са работели", посочи тя и добави, че сега трябва да се изследват настилката, уменията на шофьора и техническата изправност на автобуса.

"Общината не е в състояние да осигури обезопасителни мерки, защото не е собственик на пътя. Собственик е Агенция "Пътна инфраструктура", подчерта експертът по транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
Синедриона - кабалистите са казали че им трябва българската територия а българите да останат 4,5 милиона без *** а те са сега дори и по-малко от това количество всичко предварително е организирано за ГЕНОЦИД над българския народ
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова на тъпият българин не трябва да се правят пътища и магистрали застели му всички пътища с чакъл и пясък пък нека се трепе
86
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
50 милиона дадени за тази отсечка на бедния български народ на гърба ей така от Борисов, е вече тази партия не знам какво искат, минават всякакви граници, как 16 души умряха и лъсна схемата за 50милиона.Защоооооо как спите нощем не знам.
85
4
 
0
 
! Отговори
Не експерт преди 5 години
Кога Д.Русинова стана експерт и по пътна безопасност?!
84
1
 
7
 
! Отговори
GG преди 5 години
При БСП нямаше катастрофи !
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
26.08.2018 ГЕРБ ИЗТЕЧЕ В КАНАЛА
82
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата герберска пасмина моментално да подава оставки! Иначе хана! Ама турбо хана! Няма камък върху камък да остане от всеки герберунгелски дом! В името на Бога, герберунгели, каквото сте посяли, да пожънете 10орно, да пожънете 10орно, да пожънете 10орно! В името на Бога, цялата гернерска псмина да гори!
81
15
 
4
 
! Отговори
111 преди 5 години
Самият шофьор каза, че е изгубил контрол над автобуса. Как точно държавата е виновна, ***? Аман от хора като вас дето държавата ви е виновна за всичко.
80
9
 
12
 
! Отговори
Ле ле преди 5 години
Горката държава,все тя виновна!Хората не!Това,че сме недисциплинирани и за нас закона и правилата са врата у поле не си признаваме!Държавата сме всички ние на тази територия,но ние и себе си не обичаме,само се жалим!
79
4
 
8
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
До балкана. Ами прав си, пич, ама от вчера гледаме и четем стотици коментари от "разбирачи", според които вината е в пътя, в мантинелата, в липсата на дървета отстрани, в дъжда, в АПИ, в Бойко, в ГЕРБ, в БСП, само за извънземна намеса още не съм прочел.
78
2
 
25
 
! Отговори
балкана преди 5 години
не избързвайте с коментара за шофьора,може да не е виновен на 100%.пътя батак-доспат го ремонтираха и ц.ц го откри с фанфари и музики преди 2-3 години,а сега има дупки по един квадрат и не е свършил още мандата на партията им която дава парите.
77
19
 
9
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
А бе ти нормален ли си? Шофьорът щял да признае под натиск, че е убил 16 души. Това само болен червен позитански мозък може да го измисли.
76
8
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До до байфиданя. А бе, разбирач, само на този участък ли има проблеми. Да не искаш пътища, по които колите сами да вървят и водачите да си спят. В случая е важно дали причината за катастрофата наистина е пътят или нещо друго. А сега прочети изявлението на самия шофьор от преди малко и спри да пишеш глуппости.
75
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1/2 та пари за ремонта са потънали в нечий партиен джоб, очаквате някой да каже - аз откраднах парите, аз съм виновен ?!?? Дали това е единствената причина или е част от неблагоприятните условия не е от значение
74
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьорът може да признае всичко под натиск. Така е най-удобно. Особено за управляващите.А още по-удобно е да се каже, че 16 души загинали заради `нехайството на ЦЯЛАТА държава` Ааааа, не така. И децата от детската градина са държавата. Има си точно определен виновен, но ако го наречеш те плюят и те наричат `червен`За тях червения цвят е като за бика. Сънуват го навсякъде.
73
22
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Айде сега тази манипулаторка Русинова да се извини публично. Защото шофьорът сам е признал преди малко, че се е разсеял и е изпуснал контрола над автобуса. И то в такова с пороен дъжд. Е, кой е виновен сега, ***? Смешни и жалки са вече и глуппавите коментари за пътя, за управляващите и т. н.
72
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ГЕРБ са се нарекли `наместници на Бога на земята`. Дори да е очеИЗВАДНО кой е виновен, сега ще реват до Второ пришествие, че са ангели и не могат да са виновни.САКЪН НЯКОЙ ДА НЕ СИ ПОМИСЛИ, ЧЕ ШАЙКАТА НА ТИКВАТА МОЖЕ ДА Е ВИНОВНА ЗА НЕЩО.
71
17
 
3
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
За самонареклите се "комунисти" всяко лошо нещо стане в БГ са виновни герб.фирми , а къде са и кои са комунист.фирми.Изпълнителите при всяка власт са едни и същи ,останалото са политически еквилибристики и приказки на болни ком.глави
70
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Участъка на катастрофата е прав и с идеален асфалт. Вината е изцяло на шофьора! Стига намесвайте правителството, червенобузи ***! Няма как до всеки ***-шофьор да сложиш катаджия.
69
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата, това са управляващите и техните институции. Крадливи и некадърни. А не хората, които и да искат не могат да помогнат. Най-много да помагат при ваденето на труповете от буса.А държавата си пита капата.