Германия ни пита заради Северин: Затворите ви европейски ли са?

Трябвало да има подходящи условия в килията на убиеца
324
Германия ни пита заради Северин: Затворите ви европейски ли са?
Снимка: Колаж Facebook

Българските власти трябва да отговорят на запитване на германската прокуратура дали затворите у нас отговарят на минималните европейски стандарти.

Още по темата
Едва тогава ще се вземе окончателното решение за екстрадацията на Северин Красимиров, каза пред "24 часа“ говорителят на прокуратурата в град Целе Бернд Колкмайер.

"Има европейски стандарти като минимален размер на килията, условия в нея и така нататък, очакваме българските власти да ни пратят потвърждение, че затворите ги изпълняват и ще се произнесем“, заяви той.

Планът на прокуратурата е бил това да стане до края на деня, но писмото от България, удостоверяващо европейските стандарти на затворите, не бе пристигнало до 15,30 часа.

Майката на Северин пък призна пред Нова телевизия, че синът й се страхува, че ще бъде убит в български затвор и е поискал да го съдят в Германия.

Според нея той е невменяем.

Северин е дал информация за случая пред съда. Той се е съгласил на опростена процедура, за да бъде върнат максимално бързо в България. Това означава, че ако всички документи са налице, той ще бъде върнат до 10 дни.

Какво точно е казал и дали задържаният е признал или отрекъл престъплението председателят на окръжния съд в Щаде Вили Вирт не уточни.

"Той даде информация по този въпрос“, каза Вирт, без да дава подробности.

Германските власти очакват да пристигне европейската заповед за арест, за да задвижат процедурата. Тъй като става дума за съдебни решения и защита и на правата на обвинения, това все пак ще отнеме известно време, разясниха от съда. Днес съд в Целе ще гледа и мярката за неотклонение на заподозрения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
2
 
14
 
! Отговори
Математик преди 5 години
За бунт ми трябват точно 0лв и 4 павета.
205
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същият този негов адвокат Вернер Хофер, който твърдеше, че Северин имал желязно алиби, сега повдига въпроса за затворите. Имал барабонки в гащите!
204
7
 
4
 
! Отговори
Ти добре ли си ,бе.. преди 5 години
"къде е била Европа".....???!!!А , КЪДЕ БЕШЕ ТИ БЕ...КАТО ТЕ КАРАХА ДА ПОДПИШЕШ "ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ "ЗА НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ И ДЕЦА ??!!!НАЛИ СЕ ФАЛЕХЕТ ЧЕ ЗАКОНИТЕ СА ВИ "СИЛНИ И ЗАТВОРИТЕ СИГУРНИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ".....ИЛИ СИ НАИСТИНА , КАТО МАЙМУНИТЕ:...ПОМНИШ САМО 5-сек. СЛЕД КАТО ИЗДРЪНКАШ НЕКОЯ ГЛУПОСТ...??!!!!!
203
1
 
20
 
! Отговори
Иво Карамански преди 5 години
Жалко, че едно толкова красиво и умно българско момиче стана ПУШЕЧНО МЕСО в каузата за стабилна и силна България. Мъжете в държавата трябва да предприемем действия.
202
2
 
9
 
! Отговори
Решение преди 5 години
СИСТЕМАТА ВИ УБИВА?ИЗНАСИЛЕТЕ ОПГ (ЕАД) ГЕРБ!
201
1
 
1
 
! Отговори
До 214 преди 5 години
Кураж и поклон за смелоста да покажеш кой си.Не ме разбирай погрешно , но скоро четох за българско иновативно лечение с инсолин.Пожелавам ти да пребориш гадта , за да спорим
200
0
 
5
 
! Отговори
Много кока и бело преди 5 години
Знаете ли кво "протоколно питане" ви чака? А? Народа ще разчекне ГЕРБ заради това безобразие и Европа само ще се чуди защо сме част от тях.Да изнасилим ОПГ ГРОБ!
199
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ама виеНяма да приемем подобно протоколно питане. Някой проверявал ли е този *** дори "протоколно" в България? ?! ?! ?!Къде е била "великата" Европа, когато са ставали тези пропуски? ?!? !? ?!? ?!?!? Абсолютен скандал в Европейски мащаб! Държава *** да се държи като породисто куче - няма как народа да го допусне.
198
2
 
3
 
! Отговори
До 212 преди 5 години
Защото в Германия не се преструват , че работят , а бачкат здраво.Или си мислиш , че колата , хладилника , реактивния двигател , трамвая и салама дето плющиш е донесен от щъркела с тебе.А най се смея как Германия ще фалира без ЕС , а ни ще станем швейцарци.
197
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Ама виеНе са неграмотни, тролят.Нали трябва постоянно да се нагнетява напрежение.
196
2
 
14
 
! Отговори
Болен от РАК преди 5 години
Ситуацията е следната:Германия пита за затворите ни, ОПГ ГЕРБ ще започне масови реновации на сградите и подобряване на условията за БОГОПОМАЗАНИТЕ ЗАТВОРНИЦИ. През това време майките и бащите ни ще умират без грижи в другите затвори за НЕПРОВИНИЛИ се - болниците.Гласувайте за крадци още! Малко ви е.
195
7
 
2
 
! Отговори
Ама вие преди 5 години
Толкова ли сте неграмотни , това е протоколно питане по процедура или ако не ни питат , той ще обжалва и ще спечели.Стига сте се излагали , когато пишете молба , винаги ли се момите.Добре , че немците ни имат за близки и ни прощават такива глупости , но все пак.
194
1
 
4
 
! Отговори
Много кока и бело преди 5 години
Искам като гражданин и данъкоплатец да ПОПИТАМ пп герб, защо Германия се съмнява във функционалността на затворите ни.Благодаря!
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в простата ти тролска тиква това убийство е непредумишлено. За това престъпление спокойно ще му дадат доживот, а там няма замяна. Но аз сериозно се съмнявам, че полицаите имат годни доказателства. Едно е това, което раздуват по медиите, друго е това, което ще извадят в съда.
192
1
 
6
 
! Отговори
БХК преди 5 години
Да посягаш на ром е престъпление в Европата! Преклонете главица народе! Говори Българския Хелзински Комитет!
191
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До Анонимен 200:Забравил си да споменеш работата ви, що така? А то оттам се почва. За мърлява работа толкова пари...
190
0
 
8
 
! Отговори
Много кока и бело преди 5 години
Не му е изсъхнала кръвта от ръцете, но Европа вече почна да го жали. Чакайте малко бе ей! В България нямаме закони, които да работят. Просто го пращайте насам да го прибиват и убиват и забравете за случая. Също както той не е помнил и осъзнавал, че убива, така може и Европа да го прати подяволите.Другия вариант е Европа да вземе отношение за управлението на ЕАД (ОПГ) ГЕРБ. Това ще го приветстваме също!
189
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В случая имаме непредумишлено убийство. Ако си признае и кооперира ще получи най-много 10 години и ако работи в затвора ще излезе след най-много 7 години, а може и по-рано за добро поведение.
188
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пишете тия тапо тии?В БГ също има доживотен затвор, какви 10 години, какво добро поведение!
187
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и жилищата и улиците са ни по европейски стандарт, толкова и затворите. За заплатите няма да споменавам. Колко % от средната заплатата е Германия ви е отплението? Тук средната е колко, 700лв има ли? Парно на двустаен е 200 на месец. Европейско, нали?