Кой ще спечели и кой ще загуби от случая "Кашоги"?

Керемедчиев: Ще видим коя държава колко алчна е
Обновена: 23 окт 2018 23:00 | 23 окт 2018 22:47, Екип на Bulgaria On Air
13

Ердоган беше обещал "голата истина“ за случая "Кашоги“. Вместо това пред парламента той сглоби хронология на събитията, която през последните седмици вече изтече в турските медии.

Версията на Анкара: 15 саудитски агенти, пристигнали с 3 различни полета в часовете преди убийството. Премахнали хард дисковете от охранителните камери пред сградата на консулството и обикаляли близката гора.

"Трябва да се вслушаме в това, което не каза Ердоган днес пред парламента. Той не уточни кой точно е виновен, не посочи връзката на тези 15 души със Саудитска Арабия и с точност - с крал Саламан. Ердоган повтори фактите, които се тиражираха из турските медии", обясни в "Денят ON AIR" бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Според него след тази трагична случка ще има няколко страни, които ще спечелят, но ще има и губещи.

"В тази трагична случка ще се види коя държава колко алчна е. Саудитска Арабия ще загуби пари, много компании се оттеглиха оттам след инцидента. Принц Саламан искаше до 2020 г. да привлече 20 млрд. инвестиции, но това надали ще стане. Определено принцът ще отвърже кесията си, за да заглуши отзвука. Другият губещ е ЕС. Много договори ще бъдат спрени със Саудитска Арабия след убийството", категоричен е бившият зам.-министър.

По думите му печелившите държави са Русия, която ще се възползва от изтеглянето на големите компании от Саудитска Арабия, и Турция.

"Ердоган държи козовете срещу Саудитска Арабия. Турският президент не посочи точен виновник. Всичко накрая опира до пари. Саудитският режим открай време преминава през трупове, за да се домогнат до властта някои принцове", допълни още Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Eni4er преди 5 години
До НаблюдателВерно! Дядо ми е от Сунгурларе
9
0
 
3
 
! Отговори
D: преди 5 години
Със сигурност е загубил Кашоги !
8
0
 
1
 
! Отговори
ОктанПироман преди 5 години
Това е удобно оправдание за повишението на цените на горивата в цървулистан.
7
5
 
5
 
! Отговори
kkk преди 5 години
До Ястреб ОсманлиятаЩо за пернато сте бе, висите в БГ сайтове и плюете България и българите?Що не висите в турски или африкански сайтове?Кой му пука за вашето мнение, ястреб ли сте, кокошка, бройлер или османлия?България си е на българите, занимаваме се с нашите си простотии и проблеми.Никой от нас не ходи да дава акъл на африканци, китайци или мароканци.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕЩАТА СЕ НАРЕЖДАТ ДОБЛЕ ЗА РУСИЯ. ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА СЕ ВДИГА ОТ КРИЗИТЕ.БАЙ ДОНЧО ПРАВИ КРИЗИ, ВОВАТА СЪБИРА ПАРСАТА.
5
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
пишете и за това кой прати на мумията (сорос) писмо с любовно обяснение от медиите на неолиберал-терористите...
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Х А Ш О Г И !
3
4
 
13
 
! Отговори
Запомнете! преди 5 години
Ердоган винаги печели.
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ердоган беше обещал "голата истина за случая "Кашоги. Вместо това пред парламента той сглоби хронология на събитията"Е, да де, кое не е ясно? Ердоган ти казва " 2+2=? ". Трябва ли да каже на колко е равно, или всичко вече е ясно? Не вярвам да има човек, който да вярва, че няколко души в саудитското посолство са проявили самоинциатива и са пречукали враг на принца без заповед от най-високо ниво. Да видим колко ниско може да падне западът неглежирайки очевидните факти в името на печалбата си
1
21
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Загубих се защо този човек е толкова бял. Оказа се, че баща му е турски търговец, женен за саудитка. И като знаем какви турци са турците, значи във вените на Хашоги е текла и българска кръв. Фундаменталисткия ислям уби част от България чрез убийството на този човек.