Huawei инсталира руска ОС на свои таблети, защо?

"Аврора" е единственият възложител в търг за закупуване на таблети
Обновена: 27 авг 2019 09:36 | 27 авг 2019 09:31, Бойчо Попов
162
Huawei инсталира руска ОС на свои таблети, защо?
Снимка: pexels.com

Китайският технологичен концерн Huawei Technologies e стартирал преговори с Русия за инсталирането на руската операционна система (OS) „Аврора“ на 360 000 свои таблета , за да проведе преброяването на населението в Русия през следващата година, съобщава Ройтерс, като се позовава на два свои източника.

Huawei търси алтернативни операционни системи на Android от Google, след като Вашингтон постави втория по големина производител на смартфони в света в така наречения черен списък, който заплашва да прекрати достъпа ѝ до основните компоненти и технологии в САЩ.

„Това е пилотен проект. Ние го разглеждаме като първи етап от стартирането на руската операционна система на устройства на Huawei“, каза един от източниците пред агенцията.

„Huawei води преговори с руското Министерство на съобщенията“, пояснява говорител на Huawei, без да предостави други подробности.

През миналата седмица компанията заяви, че търговските ограничения на САЩ могат да свият приходите ѝ от продажбите на смартфони с около 10 милиарда долара (8 милиарда британски лири) тази година.Hidden Field

Русия обсъжда използването на Aurora OS на 360 000 таблети Huawei, които трябва да бъдат доставени до август 2020 г.

„Huawei се интересува от проекта. Компанията показва набор от таблети, които могат да бъдат използвани", пояснява вторият източник. „Автора“ е единствената операционна система на Русия, но в момента не се използва.

Huawei също така се опитва да разработи своя собствена операционна система, подготвяйки се за най-лошия сценарий - отнемане на достъпа до основни приложения за Android.

Собственикът на „Аврора“ - руският телекомуникационен оператор „Ростелеком“, е единственият възложител в търг за закупуване на таблети за провеждане на преброяването на населението през следващия октомври в Русия, която има население от 147 милиона.

Целия материал четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: Huawei
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКажи твоята пералня която си създал как се казва да се порадваме.абе вие yшанките в кой век живеете бе? Верно ли си произвеждате перални, котлони, москвичи и ватенки?
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38А защо си мислиш, че някой го интересува какво си казал ?
38
6
 
2
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
"Аз трябва да ходя да бачкам, така че няма да мога да ти пища до утре СКЪПИ!"Точно така, ходи да бачкаш за някой друг, а ние ще живеем за себе си. Такъв е принципът тук.
37
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казах ви, далеч от всичко руско!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТОБридчед давай покажи ти какво произвеждаш бе.
35
7
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Ами кво да ви кажа, Просия даже не е в първата десетка по национален продукт, въпреки, че държи най-голямата територия. А по производителност на глава от населението не са и в първата 20-ка. Всичко това означава, че Просия е едно бреме за света и руснаците са полезни колкото един питомен пор. Елементарни производители на екскременти.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха, значи "джин гиби", "умен", ще видим кой още са ЕДНО и СЪЩО нещо, дето е много хитро да пише повече от ТРИ коментара, за да налага някакви опорни точки от някого. Аз трябва да ходя да бачкам, така че няма да мога да ти пища до утре СКЪПИ!
33
5
 
4
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
"Аз затова казвам-идете вижте и се върнете."Не, благодаря, не искаме да ходим там. Как да ти обясним че НЕ ЖЕЛАЕМ дори да припарваме там от погнуса. Предпочитаме си гръцкото село. Доста по-екологично, комфортно и приятно място за живеене е. Успя ли да асимилираш тази информация или облъченият ти мозък е тотал щета?
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГостКажи твоята пералня която си създал как се казва да се порадваме.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Изключително ми е интересно ти какво си дал на света.
30
9
 
8
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Пияните *** една пералня не.могат да направят , та камо ли ОС !!!!
29
5
 
7
 
! Отговори
Мдам... преди 4 години
А зачем тогаз до сейчас Аврора ОС-с-с-с не е използвана, щом е толкоз убава?И още по-интересно ми е, кой аджаба пише приложения за Аврора ОС? Каъв браузър използва? Има ли приложения за най-популярните пощи? И други такива въпросителни нещица...
28
10
 
4
 
! Отговори
Джин Гиби преди 4 години
"но първо чаках като пионерче да фалира империализъма-не се случи, фалирахме нашата велика соц система и сами помагахме да се разграби."Не ни занимавай с глупостта си и със собствените ти проблеми. Ти си несъществен, маловажен и НИКОЙ. Ходи да обясняваш някъде другаде колко си репресиран и каква жертва си. Тук става въпрос за падението на САЩ в настоящето, а не за социализма и миналото. Улево, ***.
27
7
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
ХА-ХА-ХА , руска ОС ?????!!!!! Тия от ,,Huawei " хептен ще се дозакопат !
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като излезе статия за Русия и путиновите *** освирепяват:))
25
10
 
10
 
! Отговори
Гошу преди 4 години
"Нека направим сметка какъв процент от населението на света са руснаците, какво консумират и какво дават на света."Ами направи де. Дай примери, факти, числа. Ама не можеш, нали. Щото си сорошшки *** на козяшка ясла. Аре улево, ***.
24
3
 
10
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
Историята е доказала че всяка империя която си е повярвала и се е самопровъзгласила за "най-велика, могъща, силна, смела, уникална" и тем подобни глупости и дивотии, скоро след това се е разпаднала и дала фира. Факт. Четете ли история, дрогаре говедаре или само рецитирате инструкциите на дьдо Дьорд като папагали?
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ползвам Аврора на EEEPC от 4 години. Много добра операционна система. Незнаех че руски екип е зад дистрибуцията.Основната черта е че е отворен кернел. Няма как софтуерът да следи без това да се види. Почти имунизирана е от вируси по дизаин. Работи със стандартните Убунту репозитъри и който иска може да си инсталира всичко. Също така е много лесно да се инсталира Тор, за анонимно сърфиране.
22
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека направим сметка какъв процент от населението на света са руснаците, какво консумират и какво дават на света. Дават едно нищо, нула, зеро. От такъв туммор като Просия Човечеството е само на загуба.
21
7
 
7
 
! Отговори
5G преди 4 години
В момента това е водещата световна технологична компания, самцунг и ябълката се състезават за второ място.След като имат договор, гарантиран на правителствено ниво, е съвсем логично да ползват руска ОС.