Русия обидена: Варшава омаловажава ролята на СССР във Втората световна

Полша не покани представител на Русия
1 сеп 2019 15:15, Нели Христова
537
Русия обидена: Варшава омаловажава ролята на СССР във Втората световна
Снимка: Reuters

 Като омаловажава ролята на СССР и Русия във Втората световна война, полското ръководство показва своята малоценност, политизира войната и се опитва да заличи историческата памет, заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от РИА Новости.

Полша не покани представители на Русия на 80-годишнината от Втората световна война, заради „историческата истина“, каза по-рано заместник-министърът на външните работи Шимон Шинковски Вел Сенк.

"Полското ръководство не разбира, че победата във Втората световна война няма политическо измерение. Някои хора харесват Русия, други не я харесват, но решаващата й роля във Втората световна война се признава от всички народи по света, включително и от държавите от антихитлеристката коалиция, включително САЩ и Великобритания.“, заяви Володин.

"Като решава да омаловажи ролята на СССР и Русия във Втората световна война, полското ръководство показва своята малоценност, като политизира резултатите от войната и се опитва да заличи историческата памет. Това е недопустимо ", допълни председателя на Държавната дума.

Той подчерта, че подвигът на съветския войник винаги ще се помни, а имената на полските служители и политици, които се опитват да унищожат паметта на онези, които са дали живота си в името на мира, ще бъдат забравени.

"В световната история именно сателитните държави винаги са били склонни към подобна реторика - на някои етапи от своя път те бурно ругаеха САЩ и Великобритания, а днес Русия, само за да бъдат похвалени от своя господар. Имаме добра руска поговорка „Не плюйте в кладенеца, все едно никога няма да ви се припие вода“, заключи председателят на Държавната дума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


537
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТОСатанаиле, Ту-154 се разби заради ината на гллупавия, но в замяна на това упорит Качински! Руските диспетчери са ги предупреждавали и са ги пренасочвали към друго летище.Два дни след това поляците пуснаха един "запис" - фалшивка, как уж руски военни търсят да убият оцелелите. Това си струва да се чуе - такава концентрирана глуппост не е възможно да се намери другаде!Това и един пост за "Полонез Огинского" ме убедиха, че полаки сон швинье!
425
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ешче Польска не згинела...".Сгинет, быдло!
424
1
 
1
 
! Отговори
джо преди 4 години
до SS Нагли са типове като тебе. Германците са убили милиони поляци, построили са десетки концлагери,но са поканени, защото честно са убивали хората.Да направиш паралел с тогавъшната и сегашната власт в Русия е неморално и ***.
423
0
 
5
 
! Отговори
124 преди 4 години
Както казват "полякиня" е професия. Явно нацията е такава. Щом честват нападението си като празник, да им е честито
422
1
 
4
 
! Отговори
джо преди 4 години
До защо е така. Не си в час. Полша даже и през соца имаше голям процент хора , които не харесваха Руснаците. Но не ги искаха и на запад. Вече ги бяха предали.Трябваше да хранят гърла и да наливат средства, а и бяха я набелязали за Троянски КОН . 70 те години ,когато я бяха яко окъсали,братята Поляци се наложи СИВ да ги подпомага.Колко сме помогнали ние не знам, но СССР изплати 20 000 000 000 долара към западните банки. Това е истината ДА бе да. Имаш жълто на клюна и не ти е ясно положението.
421
2
 
2
 
! Отговори
А защо е така? преди 4 години
Постболшевишка Русия да се замисли ЗАЩО е това отношение към нея от държави, които някога наистина са изпитвали приятелски чувства към нея и от държави, които тя действително е отървала от по-изтребление. ЗАЩО днес никой не казва добра дума за нея и не желае да има нищо общо с нея? Защото след II CB комунистите от СССР окупираха брутално тези държави, внедриха една чудовищна система на терор, репресии и жестоко потъпкване на човешкия дух. И вместо да се извинят, ни навират ръка за целувка!
420
1
 
1
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
До джоПълни лъжи.
419
3
 
2
 
! Отговори
джо преди 4 години
до Сата НАТО Няма как да докажем нещо което е вече известно. Преди повече от две години в поредицата на Нешънъл географик за авиокатастрофи имаше филм при който бяха описани до най -малка подробност фактите за всички събития довели до фаталния инцидент. Всичко е низ от лоши стечения на обстоятелствата, запознай се с филма и после драскай за конспирации.
418
2
 
6
 
! Отговори
джо преди 4 години
До Правилно е да се. Когато се прави някой на прекалено остроумен е добре да се запознае добре с фактите. Първи съюз с Германия сключват Поляците. После Англия и Франция разрешават на Германия да върне територии придадени на Чехия. Германия окупира цяла Чехия. Ни дума, ни вопъл ,ни стон. Германия напада Полша, Англия и Франция обявяват война , но не предприемат нищо... И Пилат Понтийси си изми ръцете и каза..... Аз съм невинен.
417
3
 
6
 
! Отговори
СССР унищожи преди 4 години
Третото Българско ЦарствоЗаради което Бог ги наказа с разпадАмин!
416
3
 
5
 
! Отговори
Ролята на раССия е 0 преди 4 години
СССР е друга работа Съюзили се с Хитлер с цел да окупират Европа обаче не даде разбрали и са се сбилиОт което цяла Европа е пострадала
415
6
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Естествено, че катастрофата на полския Ту-154 беше едно масово убийство, организирано от руските служби. 100% акт на държавен тероризъм. Веднага след това и българският правителствен Ту-154, наскоро преди това ремонтиран в Просия, беше изваден от употреба за винаги.
414
4
 
7
 
! Отговори
СССР са окупатори преди 4 години
В цяла Източна ЕвропаЗатова никой ще да чуе за наследниците им
413
5
 
6
 
! Отговори
джо преди 4 години
Руския народ не носи пряка отговорност за действията на съветската власт. Въпреки всичко Елцин разсекрети документите касаещи Катинските разстрели и официално се извини за пролятата кръв. В Катин бе издигнат монумент в памет на жертвите, с него се свързва и още един неприятен инцидент. Авиокатастрофата с Полския президент, която сегашните управляващи се опитват да препишат на Русия и едва ли не отново виждат заговор.Крайно недостойно държане, типично комплексарско.
412
3
 
5
 
! Отговори
Тъпите янки преди 4 години
Помагат на един злодей да победи друг злодейВ резултат Източна Европа е окупирана от азиатците ...
411
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1941-42г. в СССР по полска молба се формира армията на ген.Андерс------ Каква полска молба, когато през 41 не е имало полска държава, комунистически фалшификации, някой е седнал да ги моли..... И от какъв зор да помагат на СССР срещу Германия?
410
2
 
8
 
! Отговори
Хе хе преди 4 години
Поляците не бръснат Блядистанци за асвабадители А ние тук още им пазим паметниците и политиците ни им лижат.,..сфинктерите
409
5
 
6
 
! Отговори
Правилно е да се преди 4 години
Казва не Втората Световна война , а Междусъюзническата война започнала с окупацията на Полша от съюзниците Германия и СССР
408
4
 
7
 
! Отговори
Шляхтите дезертират преди 4 години
Всъщност не е точно известно колко полски граждани отстъпват на съветска територия.Вероятно са няколко стотин хиляди. През 1941-42г. в СССР по полска молба се формира армията на ген.Андерс в състав от около 75 000 души,нооо....в най-тежките моменти за Червената армия поляците отказват да бъдат изпратени на фронта. При това положение до м.септември 1942г. СССР евакуира от територията си в Иран общо над 110 000 полски военни и цивилни. Тогава се разгаря битката за Сталинград,а *** бягат.
407
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просия без Украйна, Казахстан, Прибалтика, е като клошар инвалид.