Русия обидена: Варшава омаловажава ролята на СССР във Втората световна

Полша не покани представител на Русия
1 сеп 2019 15:15, Нели Христова
537
Русия обидена: Варшава омаловажава ролята на СССР във Втората световна
Снимка: Reuters

 Като омаловажава ролята на СССР и Русия във Втората световна война, полското ръководство показва своята малоценност, политизира войната и се опитва да заличи историческата памет, заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от РИА Новости.

Полша не покани представители на Русия на 80-годишнината от Втората световна война, заради „историческата истина“, каза по-рано заместник-министърът на външните работи Шимон Шинковски Вел Сенк.

"Полското ръководство не разбира, че победата във Втората световна война няма политическо измерение. Някои хора харесват Русия, други не я харесват, но решаващата й роля във Втората световна война се признава от всички народи по света, включително и от държавите от антихитлеристката коалиция, включително САЩ и Великобритания.“, заяви Володин.

"Като решава да омаловажи ролята на СССР и Русия във Втората световна война, полското ръководство показва своята малоценност, като политизира резултатите от войната и се опитва да заличи историческата памет. Това е недопустимо ", допълни председателя на Държавната дума.

Той подчерта, че подвигът на съветския войник винаги ще се помни, а имената на полските служители и политици, които се опитват да унищожат паметта на онези, които са дали живота си в името на мира, ще бъдат забравени.

"В световната история именно сателитните държави винаги са били склонни към подобна реторика - на някои етапи от своя път те бурно ругаеха САЩ и Великобритания, а днес Русия, само за да бъдат похвалени от своя господар. Имаме добра руска поговорка „Не плюйте в кладенеца, все едно никога няма да ви се припие вода“, заключи председателят на Държавната дума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


537
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
2
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До До юбералесСловакия не само се отдели от Чехия, но и нападна Полша заедно с Германия на 01.09. 1939г.
385
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ссср Умря
384
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вашия шев сталинчо как умря сам на пода в локва п.о.в.ърнато тровен от свойте хора ...
383
0
 
2
 
! Отговори
До юбералес преди 4 години
Няма такова нещо! Чехия и Словакия се делят през 90-та г. А ти си толкова заблуден, че вероятно имаш бюст на Хитлер в хола си, на когото се кланяш и те вдъхновява да пишеш глупости....
382
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полша отбелязва 1 септември 1939-а с Германия, но срамежливо забравя за септември 1938-а, когато със съдействието на същата тази нацистка Германия Полша отправя ултиматум на Чехословакия и й отнема част от Силезия.В разграбването на Чехословакия участва и Унгария, но с благословията на Англия и Франция - Мюнхенският договор 1938.1 септември не е началото, а едно от началата на ВСВ - всеки брои според "паметта" си, а тя е избирателна...
381
0
 
0
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
До Нищо новоДобре попрочел си. Но няма нищо ''странно'' в това да се подготвиш преди да воюваш с Германия. Напушва ме смях от теоретиците на ''Странната война''.
380
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избитите от поляците съветски военопленници от полско съветската война 1919-1921г. според различни източници варират от 60 000 до 100-200 000.--------Какво са правили червеноармейци на полска територия?
379
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
519 танка от който Т34 над 300 а от ис 2 ... 79 бройки ....1 Броненосец 1 Крайцер 8 миноносеца повече от 900 камиона 70 десантни катера 14 истребителя в това число и водештия ссср Ас до това време и то ги е отнесал с бомбер Щука :))...Абе тоя направо се е изгаврил с червената армия
378
3
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До До юбералесТочно в Мюнхен Словакия се отдели от Чехословакия и остана само Чехия, която след шест месеца с договор се присъедини не към Германия, а към Райха. Без един изстрел, с много държавни поръчки за Шкода и Бата и с пристанищен кей в Хамбург.
377
3
 
5
 
! Отговори
До 411 преди 4 години
Не бе ... 4 млн. червеноармеци е "изтрепал" Ханс някой си..... Рамбо! Затова шефа му свърши, като куче в бункера в Берлин и червено знаме се вя над Райхстага! А ти гледай по-малко филми и пий повече розови хапчета!
376
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
45 години бяхте съюзници. Ако бяхте много читави, щяха да ви обичат и нямаше да ви омаловажават. Вината си е във вас.
375
0
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До мазепа: Нещо ново и за теб: Какво са струпали Франция и Великобритания, те си знаят, но военни действия срещу Германия не са започвали. Това клечене в окопите е влязло в историята като "Странната война". А после германските танкове минават през Белгия и им показват как се води истинска война. Британците бягат позорно през Дюнкерк, а великата френска отбранителна линия "Мажино" просто се предава.
374
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ссср капитолира пред Полша 1922 Факт вата
373
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джон Рамбо си е кино герой не лошо филмче за 80 години Докато Ханс Улрих Рудел си е съвсем реален синковец изтрепал над 40 000 червеноарменци ...
372
0
 
0
 
! Отговори
До юбералес преди 4 години
Тъпет, тогава не е имало държава "Чехия".... Пишеш пълни глупости и тъпотии!
371
3
 
7
 
! Отговори
Тренировка на живо преди 4 години
Избитите от поляците съветски военопленници от полско съветската война 1919-1921г. според различни източници варират от 60 000 до 100-200 000.Безспорно е,че поляците са тренирали кавалерията си да сече върху тези военопленници. От тоя ужас цял съветски корпус обкръжен близо до Източна Прусия предпочита да избяга при немците със все въоръжението,вместо да се предаде на ***,където се е знаело,че ще ги посичат. За разлика от поляците немците задържат оръжията,но освобождават пленницете.
370
3
 
2
 
! Отговори
gk, преди 4 години
Полша са най-изстрадалиа народ, защо избиwате славиани бе великоруски мушмуроци защото така ви изнасиа нали
369
2
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До ognyanzМюнхенския договор урежда само и единствено Судетите, където живееха 3,5 млн немци или 90% от населението. Договорът е със съгласието на Чехия и е от октомври 1938г. Какво е размахвал Чембърлейн е без значение.
368
8
 
7
 
! Отговори
Сериозно преди 4 години
Полша няма за какво да благодари на Ч. армия ! Ако не беше тя вече всички поляци да са история, защото Хитлер да ги е изкарал през комините на лагерите, но това явно "не е важно" за тях! Трябва да са "благодарни" на ингилизова и французи, които по съюзнически наблюдаваха как Хитлер ги гази!
367
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак малко са ви избили бе руска г.н.и.д.о Неса мънкали че Немците са виновни кат вас в Катин Пък и какво да ва правят терористи московски Що села изгорихте 1921 в Украйна и Беларус .Револиционен терор Това ви е държавата и държанието и жаневската конвенция не сте подписали