Русия обидена: Варшава омаловажава ролята на СССР във Втората световна

Полша не покани представител на Русия
1 сеп 2019 15:15, Нели Христова
537
Русия обидена: Варшава омаловажава ролята на СССР във Втората световна
Снимка: Reuters

 Като омаловажава ролята на СССР и Русия във Втората световна война, полското ръководство показва своята малоценност, политизира войната и се опитва да заличи историческата памет, заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от РИА Новости.

Полша не покани представители на Русия на 80-годишнината от Втората световна война, заради „историческата истина“, каза по-рано заместник-министърът на външните работи Шимон Шинковски Вел Сенк.

"Полското ръководство не разбира, че победата във Втората световна война няма политическо измерение. Някои хора харесват Русия, други не я харесват, но решаващата й роля във Втората световна война се признава от всички народи по света, включително и от държавите от антихитлеристката коалиция, включително САЩ и Великобритания.“, заяви Володин.

"Като решава да омаловажи ролята на СССР и Русия във Втората световна война, полското ръководство показва своята малоценност, като политизира резултатите от войната и се опитва да заличи историческата памет. Това е недопустимо ", допълни председателя на Държавната дума.

Той подчерта, че подвигът на съветския войник винаги ще се помни, а имената на полските служители и политици, които се опитват да унищожат паметта на онези, които са дали живота си в името на мира, ще бъдат забравени.

"В световната история именно сателитните държави винаги са били склонни към подобна реторика - на някои етапи от своя път те бурно ругаеха САЩ и Великобритания, а днес Русия, само за да бъдат похвалени от своя господар. Имаме добра руска поговорка „Не плюйте в кладенеца, все едно никога няма да ви се припие вода“, заключи председателят на Държавната дума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


537
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
1
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Циркон-Миркон, Буревесник-Муревесник, весник Правда, сичко това са лъжи и пропаганда. Никакви циркони няма в Природата, има само циркове и потьомкинские деревни.
405
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТО: Русия държава-инвалид. Г'лупости на търкалета! Пий си хапчетата.
404
3
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 432: Да, по р'усофобските *** най-вече. Нищо ново.Надявам се, че не всички поляци мислят като сегашните им проамерикански "патриоти". РИсторията е такава каквато е, но всички се упражняват да я пишат както им изнася.
403
6
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Ролята на СССР за победата във ВСВ е твърде мизерна. Сталин е имал грандиозни планове, но е подценил гения на Хитлер. Само Фюрерът прозря, че ако не играе ва банк и не отвори превантивна война срещу болшевиките, всичко е загубено. С нападението си Хитлер веднъж завинаги осакати Просия и я превърна в държава-инвалид, безопасна за Човечеството.
402
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия отдавна е признала за събитията в Катин и официално се извини на Полша--------Къде и кога?
401
8
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 441: Упорстваш в п'ростотиите. Но не ставаш по-убедителен. Путин е предупредил ясно тези, които замислят военни провокации срещу Русия да пресметнат за колко време една хиперзвукова ракета Циркон ще достигне до тях.
400
7
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 438: А п'ростаците като теб какво заслужават?А до "рускиня"; Не обръщай внимание на този и'диот. Има платени т'ролове, на които това им е работата да пишат русофобски п'ростотии.
399
4
 
5
 
! Отговори
джо преди 4 години
Положението , наистина е жалко. Изхождайки от факта , че Германия има представител на церемонията. Русия отдавна е признала за събитията в Катин и официално се извини на Полша. Факт, който не може да бъде пренебрегнат. Япония, не се е извинила официално на Китай и Корея за действията спрямо цивилното население. Колкото и да се бият в гърдите, че са християни , Поляците са дваж по - големи комплексари. При всичкото ми уважение към жертвите на тази война изстрадана от Руския и другите народи.
398
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велика Русия да запази спокойствие,няма какво да се съобразява с Полша...Знаеме колко навлеци имаха преди войната,кои се биеха по време на Варшавското"въстание",защо Сталин спря настъплението и изчака и кои упражняваха отмъщение след освобождението на Полша...И в момента навлеците им бъркат политиката и им мътят водата точно както и при нас!!!
397
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.......Сталин просто си върна........Ъхъ, както си "връща" Бесарабия, Буковина, Финландия, Литва, Латвия, Естония. Да не говорим са десетките народи, в т.ч. бившите републики, които след разпада на СССР създадоха свои държави. Надявам се някой да не се изцепи, че са пъшкали доброволно под руски ботуш.
396
0
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Anonymouz: А мислиш ли, че на руснаците не им е писнало от поляците наистина? Да погледнем от другата страна. Но все пак са "почти" съседни държави. От конфронтация нищо няма да спечелят.
395
2
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До "До 426": Пишеш неадекватни коментари. Прочети за Крайовския мирен договор. А какъв е бил Хитлер е друг въпрос. Факт е, че по негово настояване Румъния подписва договора. А ООН по това време изобщо не е имало. Имало е "ОН" но без особено значение по това време.
394
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Мао Сталин а вероятно и Пол Пот
393
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Историята не трябва да се изопачава, особено когато става въпрос за най-кръвопролитната война в историята на човечеството. Пред компютъра всичко изглежда много лесно, но за затритите човешките съдби трябва да се говори с уважение.
392
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Берия довърши натровения сталин Както се говори го е и изнасилил накрая.... Интересно с умиращия путин какво ще стане
391
7
 
5
 
! Отговори
рускиня до 425 преди 4 години
Не знам как почина Сталин, но Рейган почина като си напикаваше в памперси- и какво? Да не мислиш че ти ще бъдеш прекрасен като спящата царевна? Смъртта не прощава болестта също. А акъл ако не ти дойде навреме - това е вече безнадежно
390
3
 
2
 
! Отговори
До 426 преди 4 години
Хитлер не е ООН или нещо подобно и, че да "връща"граници на държавни! За твое сведение Хитлер е най-големия военнопрестъпник в човешката история!
389
6
 
7
 
! Отговори
До 418 преди 4 години
До края на 1918г. Полша е успяла да заграби земи от Литва,Беларус и Украйна на 200 км на изток от източната граница на полския етнос.През 1919г. *** се полакомямят за още и нападат Съветска Русия. Първоначално имат успех,но после Съветите ти връщат до Варшава.С помощ от Антатната поляците преминават н контранастъпление.Войната зъвършва без победител,но Полша запазва заграбеното през 1918г. През 1939г. Сталин просто си върна взетите през 1918г. земи,т.е. "Линията Кързон".
388
3
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 422: Шев и кройки? Шеф се пише, а не шев. А за това как е починал Сталин има много теории, но каква връзка има това с темата?Да си признаем, ние поне нещо сме спечелили от Втората световна война - Хитлер ни върна Южна Добруджа, а съюзниците след войната ни я оставиха. Но платихме и доста репарации.
387
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и путин ще свърши като сталин в локва собствено п.о.в.ъ.рнато Сигурно вече го и тровят