Лондон е най-добрият мегаполис за живеене в света

Веднага след него се нарежда Ню Йорк
13 яну 2020 10:22,
58
Лондон е най-добрият мегаполис за живеене в света
Снимка: Pixabay

Лондон зае първо място в класацията „Най-добри градове в света 2020“, съставена от експерти от Resonance Consultancy. Списъкът е публикуван на уебсайта на консултантската компания, пише БГНЕС.

Още по темата


В рамките на проучването, анализаторите оценяват градове с население над милион души според редица параметри, включително климат, ниво на безопасност, наличие на инфраструктура за отдих и атракции, наличие на образователни институции, летища, ресторанти и магазини, дял на образовани жители, доходи на граждани и популярност в социалните мрежи.

Според резултатите от изследването, класацията за най-добрите мегалополиси за живот в света е оглавена от Лондон, следван от Ню Йорк, Париж и Токио. Москва заема петата позиция в списъка, като се издига с едно място.

В топ 10 са включени и Дубай, Сингапур, Барселона, Лос Анджелис и Рим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На българския лайнарист не му харесвал Лондон! Голям праз и ананас!
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лош Лондон, лош, а тези които са ходили там защо натам са тръгнали, а не за друго място?Лош, Лондон, лош, ама все за лошия Лондон се натискат.Лош Лондон, лош, че те не видели хубаво от него. Е как да видят като са дошли да станат милиардери за 1 ден.Светът не е само черно и бяло, а хубав или лош Лондон си е Лондон. Комуто не се нрави, никой не го държи насила за яката там.
53
0
 
2
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Германия винаги присъсътваше в такива класации поне с 2 града, но преди 2014-2015 г. Интересно защо сега вече не е така? Защото всеки ми казва, че в Мюнхен, Берлин, Кьолн, Бон, Франкфурт е било много по-добре и по-спокойно преди улиците да се напълнят с онези, придошли от целия свят. Сега в тъмните часове е страшно да мине покрай гарата човек.
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 45Не за българите там, за самите англичани ходенето на обикновен театър е велико изключение. А като кажа че ще ходя на балет ме гледат като извънземна. И това са образовани middle class хора!Всичко извън пиянските пъбове, ресторанти и кино e "само за избран кръг от хора" . Имат си някакво насадено кастово мислене ... В това отношение България е светлинни години напред.Много файлетони пишеш, направо засенчи Чудомир!
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 51И на мен хич не ми е зле даже много по-добре. Здравеопазването е доста добро но не и перфектно, чака се пред спещното според индивидуален проблем но е абсолютно безплатно. Няма ги тези просии от страна на докторите като в БГ. Час при GP се взема веднага ако е спешно без абсолютно никакъв проблем. Градът е чист почти навсякъде, въздуха е чист и училищата като цяло са добри. Щом пишеш тези небивалици значи си от общото звено на *** булсаткомита с лимитирано познание на езика
50
10
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 4 години
Не, не съм. В Лондон съм си и не ми е зле, с добра работа съм и не се оплаквам.Просто, защото не съм с примитивните изисквания на голия гастарбайтер и не живея с 5 в стая отчитам и положителното, и отрицателното. Лондон има страхотен туристически център, но е препълнен, мръсен, здравеопазването там и в цяла UK е под всякаква критика (за GP appointment се чака 3 седмици), публичните училища са зле, престъпността е повсеместна и за дребни неща полицията няма да ти обърне никакво внимание.Още нещо?
49
0
 
2
 
! Отговори
Мадрид преди 4 години
Мадрид е истината!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Милиционер 24Живея там от 6 г. Наемите са надути яко и има яко *** по предградията освен това самият град е препълнен. Ако искам да отида до съседен квартал с колата ми коства поне полвин час.С жена ми обмисляме да се преместим скоро някъде до Лондон не се издържа.....Скоро иде Брексита така че ще бъде край за българския милиционер!
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До London 29Ужасно мръсен въздух. Здравеопазване и училища зле.......Демек си в обратно в Лайннаррия ама не искаш да си кажеш! :))))))))
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мартин 43НО в Лондон и Париж дори нямам желание да повторя!Ах каква огромна загуба.:))))))))
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мишо бирочето 44лондон е егаси дупката честно. сигурно в лагос е по безопасно и по урдено от там....Така е, не е за българския лайнарист по ум, душа и манталитет.
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Питър.Не за българите там, за самите англичани ходенето на обикновен театър е велико изключение. А като кажа че ще ходя на балет ме гледат като извънземна. И това са образовани middle class хора!Всичко извън пиянските пъбове, ресторанти и кино e "само за избран кръг от хора" . Имат си някакво насадено кастово мислене ... В това отношение България е светлинни години напред.
43
5
 
1
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
лондон е егаси дупката честно. сигурно в лагос е по безопасно и по урдено от там.
42
4
 
6
 
! Отговори
Мартин преди 4 години
Бил съм в Лондон, Париж, Рим, Виена, Прага, Будапеща, Белград... Е, честно да си призная най-хубавия град, с най-приятната атмосфера е ......Прага! Във Виена също е бутиково и спокойно, но няма тази атмосфера. В Рим също е готино за седмица-две, НО в Лондон и Париж дори нямам желание да повторя!
41
2
 
1
 
! Отговори
Селото си е преди 4 години
Най-добре.
40
5
 
19
 
! Отговори
9 преди 4 години
пропаганда.... Кое му е добре? Отдавна се знае, че най- добрите градове са до 100- 200 хиляди човека- другото е мъка и мръсотия и престъпност... А за Лондон само климата е достатъчно за да не го класират изобщо като нормално място за живеене.
39
0
 
0
 
! Отговори
гл. шеф. преди 4 години
до. цял свят. от гл. шеф на тайно разузнаване. Г. ГЛ. ПРОКУРОР. Г. ГЕШЕВ. изпрати спец службите да проверят на румен крумов йорданов гр. кюстендил ул гърлянски черешарник 10.компютара. да се уверът всички че той не вписва нищо. защото полицията го вини. и свойте и съседите на румен го винът...
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако слушаш и четеш мненията на *** Селев Ганев Балкански в Англия е най зле. Особено след Брекзит направо ги чакаме да мрът от глад.А това че язовирите източени, че избиха прасетата, че болници фалират, че по селата *** режат гърла и крадат масово, за това няма проблем
37
3
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 4 години
До Анонимен-Абсолютно те подкрепям приятелю не съм бил в Лондон но имам роднини и приятели и също са на мнение че там е гадно катерици,плъхове,дъж облачно време и хладно прекалено много забулени хора от други раси и култури много тесни жилища българите там живеят по 7-8 човека в апартамен много се пътува с метро и от работа си в квартирата... Испания е най-добрата страна в Ес за живеене особено Барселона и Сан Себастиян страхотни градове но България за мен лично въпреки всичко си е нашата родин
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лондон - европейската тоалетна.