Бивш шеф от службите: Наблюдавахме Божков от 80-те години

Сагата ще продължи с месеци, смята Тихомир Стойчев
3 фев 2020 11:25, Анисия Иванова
121

България ще изпрати искане до ОАЕ Васил Божков да бъде предаден на родното правосъдие. Това не е нова процедура за прокуратурата ни. По нея пред Темида бяха изправени бизнесмените Арабаджиеви и Баневи. Те бяха върнати от Испания и Франция.

"Божков е известен на различни български служби от средата на 80-те години. Завършва елитна гимназия в София, записва в СУ математика и посещава такива места, които тогава държавата наблюдава - наричахме ги сборища", коментира в студиото на "България сутрин" бившият началник на  Централна служба за борба с организираната престъпност в МВР (ЦСБОП) Тихомир Стойчев.

Още по темата

По думите му Васил Божков е развивал различни бизнеси през годините - строителство, търговия, казина, футбол, имал е и няколко оръжейни магазина.

Той обясни, че отдавна държавата се поставя въпроса доколко е законен хазартът.

"Той се нагоди по пазара, той е гъвкав човек, познавам Божков от около 1970 г.", допълни Стойчев. Според него обществото мълчаливо е допуснало това да се случва.

Бившият шеф на ЦСБОП прогнозира в ефира на Bulgaria ON AIR, че сагата с Васил Божков ще продължи с месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
5
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
който си въобразява, че 40 години Божков е наблюдаван "безучастно" от властта си е пропуснал хапчетата днес :))) Божков не е станал Божков благодарение на интелекта си, дето го няма - поредната кукла на конци, създадена от ДС, назначена за олигарх.. а днес.. просто го уволняват от тоя топъл пост (пак късметлия, защото много други бо'клуци като него дс ги уволниха направо от света на живите:))))) а дано и него, де
96
2
 
5
 
! Отговори
Жеко преди 4 години
Божков е "последния мохикан" на Мутробарока. След края на Божков ще дойде новото начало за България. Тези наши кекави служби 40 години наблюдавали Божков и не загряват какво трябва да направят. Това е БГ реотан с албанска жица.
95
1
 
7
 
! Отговори
Hchvhvhvh преди 4 години
Е като сте наблюдавали Кво видохте
94
0
 
14
 
! Отговори
Софиянецо преди 4 години
Тоя и един куп други около него, се пенсионираха с наблюдението на Черепа.
93
0
 
14
 
! Отговори
Бено Питанчев преди 4 години
Плащал им е сигурно, за да го "наблюдават", та да не сбърка в нещо
92
1
 
24
 
! Отговори
Кики преди 4 години
Познавам го от 1970 г. - тогава Божков е бил на 14 години,тоя малко прекали. И го наблюдавали от 80-те та до днес, 40 години наблюдение. Имаме си не полицаи, а обикновени наблюдатели.
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично за русофил - плюе по България.
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде де най -накрая къжете на кого си е плащал ,че след толковa години да се помисли за господ бог.
89
0
 
12
 
! Отговори
barbaroni преди 4 години
"Според него обществото мълчаливо е допуснало това да се случва"хохохо евала наглост
88
2
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Евала на службите! Наблюдава ли са го 40 години! И малко преди да се спомине от старост, и бам! Удрят го! А той избягва! Евала служби!
87
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Магураджии, чейнчаджии, контрабандисти през социализъма осигуряваха западни стоки на Социалистическа България. Долари, вносни цигари, уиски, дънки, електроника - всичко имаше за българския народ.
86
5
 
13
 
! Отговори
momo преди 4 години
ще видите че лотарията с билетчетата ще я има и ще бъде пак частна, ако е държавна то ще е само 50 % и 50 % на прас чо
85
2
 
23
 
! Отговори
СС преди 4 години
най лесната работа 30 години наблюдаваш някой да се развие да забогатее и накрая хоп прибираш милионите или милиардите без никакви усилия е това му се казва да забогатееш веднага дори по бързо и от самия Божков...що да се морят дали са му малко подкрепа и чадър, оставили са го да работи и в един момент вече си искат своето...
84
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е колко *** трябва да си за да не наложиш забрана за излизане от страната, при положение че му готвиш такъв удар----- Те не искат да го съдят и да го вкарват в затвора, те искат да откраднат колекцията. За тях даже е изгодно тий да се крие и да не иска да се връща в България. Седи си блокиран някъде на май ната си, докато ценностите заминават при Путин.
83
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тихомир Стойчев е бивш генерал от службите, сега в ръководството на движение "Русофили". Познайте за кого е работил и за кого работи в момента. Сбъдва се лошата ми прогноза - съкровищата ще заминат за Просия, а БГ народ ще лаппа мухи. Неслучайно щели да ги съхраняват на сигурно място в Исторически парк Варна, крепостта на ударната група на Кремъл в България - Т. и М.
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наблюдавайте как няма да го върнат арабите ..
81
0
 
8
 
! Отговори
СС преди 4 години
е колко *** трябва да си за да не наложиш забрана за излизане от страната, при положение че му готвиш такъв удар и такива проверки на всичко и се готвиш да го арестуваш..... после пускай червена билютина да го издирва интерпол и незнам си още кой, то и лапе да си ще се сетиш да го ограничиш в излизането от страната....
80
1
 
18
 
! Отговори
бай х преди 4 години
сите милицонере взимат заплата за наблюдение ... те така до пенсия
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хазарта е законен в държавата дотолкова доколкото държавата реши да го включи в сферите на дейностите разрешени от нея по видове и начини за извършване с предписания в описания на причините поради които го допуска да се развива като допълнение към основните дейности от икономиката с цел увеличаване на приходите от дейности към общите показатели,що бюджет как следствие от тях,с насоченост в направленията на финансирани в облати,секторите му определени с организирането за издръжка и преназначение.
78
5
 
1
 
! Отговори
== преди 4 години
Брата на каскета са го назначили в тото, това да ви говори нещо.