Обрат в Австралия: Педофилът Джордж Пел бе освободен от затвора

Не е ясно дали той ще се върне като ковчежник на Ватикана
Обновена: 7 апр 2020 12:00 | 7 апр 2020 12:00, Нели Христова
9
Обрат в Австралия: Педофилът Джордж Пел бе освободен от затвора
Снимка: БГНЕС

Миналата година кардинал Джордж Пел, познат още като Ковчежникът на Ватикана, бе осъден на 6 години затвор, заради сексуално посегателство над малолетно момче. Днес педофилът е отново на свобода, след като Австралийският върховен съд го оправда.

Още по темата

78-годишният кардинал и съветник на папа Франциск бе най-висшестоящият член на Римокатолическата църква, който е осъден за сексуален тормоз. Той бе обвинен, че е посегнал на 13-годишно момче през 1996 година.

Ала малко повече от две години по-късно, Джордж Пел напусна съда като свободен човек, след като седем съдии заявиха, че не са убедени във вината му. Според тях "укриване на неправдоподобностите", е довело до "неразумното решение на съдиите от 2018 г, което не може да бъде подкрепено с доказателства".

В изявление кардинал Пел повтори позицията си, че не е извършил престъпление: "Постоянно поддържам тезата за своята невинност, докато страдам от тази сериозна несправедливост", каза той. "Това бе поправено днес с единодушното решение на Върховния съд." Джордж Пел прекара повече от 400 дни в затвора.

Решението бе взето в празна съдебна зала в Бризбейн заради мерките за ограничаване на коронавируса. То шокира католическата общност, както в Австралия, така и по целия свят, пишат от The New York Times. Но отмяната на присъдата ще облекчи Ватикана. Само преди няколко дни папа Франциск отслужи меса за онези, които страдат от несправедливостта на закона, ала не спомена името на Пел. Той отказа и да отнеме кардиналската титла на духовника, преди всичко по случая да стане ясно.

 

 

 

 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който се интересува да погледне в тубата - " George Pell ‘witch hunt’ was ‘the greatest miscarriage of justice’ Andrew Bolt " .
Истински педофили се разхождат на свобода докато на Кардинал Пел бе причинено унижение, затвор, разрушена репутация, кариера и финансово разорение. Само защото е управлявал парите на Ватикана и е направил нещо което не се харесва на някои от конкурентите.
Всичко базирано на абсурдни твърдения които са обидни за здравия разум и в разрез с правото като такова. 7 висши съдии да са на едно мнение е много рядко явление!
8
1
 
0
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Тази църква има канони и един от тях е че свещенникът, докато е с роба, е придружаван ВИНАГИ! След което Пел ВИНАГИ е изпращал хората от стълбите след службата. Това, което се твърди, просто няма как да стане физически във времето и пространството.

Той обаче, с тези години които лежа, плаща, че не е предприел каквото трябва да стопира друг истински педофил в провинциално училище. Не му е махнал свещенничеството, а само го е разкарал от там. За това църквата е отговорна!
7
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 1 година
В предишното дело, поради липсата на доказателства са били нарушени базови правила в правото, като презумпцията за невинност. Но Висшият съд е бил изумен най-вече от събитийната НЕВЪЗМОЖНОСТ:

Оказало се е че, за 5 минути децата успели да обиколят църквата заедно със шествието, да влязат обратно, да намерят виното (докато църквата е пълна с хора и приятелите им от хора) да се напият, да заспят и да бъдат изнасилени. Този който е жив и обвинява има много приятели, семейство.. нищо подобно на други такива случаи.

Тази църква има канони и един от тях е че свещенникът, докато е с роба, е прид
6
1
 
1
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Именно ТЕ, сатанистите - педофили са на дъното на това дело срещу Пел! Също така лявото правителство и левите медии на щата Виктория създадоха истерия и тази статия е в същия дух: Бил педофил и Висшият съд го оправдал...видите ли!
Единодушното мнение на седем членната комисия е много рядък прецедент. Кардиналът е пред очите на всички през цялата служба, просто физически няма как да го направи. Това беше една гавра с него!
Мнението на 2 от 3ма съдии го натикват в затвор заради приказките на един човек. Втората "жертва" е отричал подобно събитие, когато е бил жив.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като съдът го е оправдал, значи не е педофил.
4
0
 
5
 
! Отговори
Пипетка преди 1 година
А какво става с нашия IT -сатанист който живее на 2 км от операта в Сидни и е приятел с Гущера и той вярва ли че ще получи в замяна богатства и успехи като го ласкае и му се мазни?
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът се управлява от педофили-сатанисти, които извършват ритуали в чест на рептилоидни хуманоиди, вярвайки, че в замяна получават богатства и успехи на този свят. Това е истината, колкото и откачена и невероятна да звучи за повечето хора.
2
4
 
8
 
! Отговори
Орисницата преди 1 година
Айде сега на почивка в Бергамо на светиня му!
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Папата вижда всичко.