Мъж, представящ се за ясновидец и лечител влезе за 3 г. в затвора

Осъдителната причина е окончателна
7 авг 2020 08:10, Петя Славова
15
Мъж, представящ се за ясновидец и лечител влезе за 3 г. в затвора
Снимка: БГНЕС

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 3 години "лишаване от свобода" спрямо Златко Д.

Той е признат за виновен за това, че с цел да набави за себе си имотна облага въвел и поддържал в заблуждение 13 лица от различни населени места, находящи се в областите Стара Загора, Русе и Ямбол. С това си действие им причинил вреда в размер на над 27 500 л, предава Bulgaria ON AIR.

По време на разследването е установено, че Златко Д. се е представял за "ясновидец, лечител, знахар, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог".

Заблуждавал е възрастни хора чрез обяви във вестниците "Ретро", "Здраве за всички" и "Пенсионери". Обявите били публикувани периодично за времето 2016 – 2018 г.

В тях Златко Д. посочвал, че срещу заплащане на пари и даване на различни вещи ще излекува тях или техни близки, ще развали направени им магии, ще реши техни семейни проблеми и проблеми с наематели.

На обявите се отзовавали пострадалите лица, които споделяли проблемите си. За "услугите" си подсъдимият получавал пари и ценности.

Осъдителната присъда на Районен съд – Ямбол е окончателна. Тя е потвърдена и от Окръжния съд в града. Присъдата ще бъде търпяна в затвор при първоначален "общ" режим.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Р. Овч. да благодари на Гешев. Да не забравяме, че Овчаров беше уволнен от Станишев заедно с Делян Пеевски.
12
0
 
6
 
! Отговори
Саксофонов преди 1 месец
Хубаво, но за 27 бона в пандиза, а за двойно убийство на пътя условна присъда. Нещо не го разбирам това.
11
2
 
4
 
! Отговори
Бг здравеопазване преди 1 месец
В здравната система има много лечители и ясновидци, които диагностицират и лекуват несъществуващи заболявания и причиняват много по големи щети, но те имат договори със здравната каса.
10
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Нека сега играят на семейство с някой лилав...
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"С това си действие им причинил вреда в размер на над 27 500 л"

И с тези литри язовир ли е напълнил? Или източил?
8
2
 
6
 
! Отговори
Винаги преди 1 месец
ми е било чудно, как уж разумни хора дават пари за глупости на измамници. Моя позната-висшиста с престижна професия ходи на някаква си врачка. Оная и каза, че ако не и развали магията дето и е направена, някой неин близък, чието име или фамилия започват с „В“ „Г“ или „И“ ще умре...Даде и сума ти пари, а после врачката я извика след 2 месеца да дойде пак. Да види дали е станало, Също като при лекарите контролния преглед. Баси!
7
3
 
9
 
! Отговори
Ебльо на 3 морета преди 1 месец
нека арестуват всички останали ясновидци, лечите и феномени и без това 80% са роми останалите пък ходжи. Не виждам с какво са по-различни от тоя арестувания
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е успял да предскаже,че ще го ококошарят...
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 20 000 лева в затвора ,за милиони при Румен Овчаров условна.
4
0
 
9
 
! Отговори
L. преди 1 месец
Всички причини са окончателни, особено осъдителните. Все пак подзаглавието е някак неясно. Петя, още веднъж шести клас или да почнем да гледаме какво пишем?
3
0
 
10
 
! Отговори
.. преди 1 месец
Моля за превод: "Осъдителната причина е окончателна"
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демократично право, не, ЗАДЪЛЖЕНИЕ е на ВСЕКИ да заблуди онези, които лесно се заблуждават.
1
1
 
15
 
! Отговори
Iss преди 1 месец
Е защо 3 год. затвор? Човекът е развалял магии за глупост. В резултат от “сеансите”, пенсионерите са поумнели. Каквито и пари да са му дали, струвало си е.