Учени прогнозират: Шест месеца лято през 2100 г.

Според тях за последните 60 г. летният период се е удължил със 17 дни
Обновена: 26 мар 2021 15:48 | 26 мар 2021 15:25, Ния Христова
33
Учени прогнозират: Шест месеца лято през 2100 г.
Снимка: Pixabay
Последни изследвания показват, че ако не се вземат сериозни мерки в борбата с изменението на климата, до края на този век лятото може да продължава и половин година.
 
Учени смятат, че през последните 60 години летният период по света се е удължил средно със 17 дни. 
 
"Лятото става все по-дълго и по-топло поради глобалното затопляне, а зимите стават все по-кратки и по-топли", каза климатологът Юпин Гуан, цитиран от Си Ен Ен, предаде БГНЕС.
 
За някои идеята за по-дълъг летен период може да звучи идеално, но удълженият летен сезон може значително да повлияе на нашето здраве, околна среда и земеделие.
 
Изследването твърди, че ще има повече топлинни вълни и повече болести, пренасяни от комари, а сезонът на алергиите ще има по-дълга продължителност. Изследването гласи, че ако не се направи нищо по отношение на емисиите на вредни газове и потискането на глобалното затопляне, до края на този век лятото може да продължи поне половин година.
 
"Ако продължим както преди, до края на века пролетта и лятото ще започнат един месец по-рано от 2011 г., а есента и зимата - около половин месец по-късно, което ще доведе през 2100 лято с продължителност около половин година и зима по-малко от два месеца", предупреждават експертите в своите изследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но това е чудесно! Топлофикация ще фалира.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те през 1970 пронозираха за 2020 ледников период, после през 80-те прогнозираха, че ще е такова глобално затопляне че няма да има полярни шапки. Накрая взеха да измислят някакви климатични промени дето уж имало по-лошо време (на статистика е дори по-добре). Накрая не могат да ми познаят времето след 3 дни ама ще ми кажат 2100. Май нещо много ваксини са поемали тия против ковид19
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще поживеем и ще видим !
29
3
 
1
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи първото и няй-важно нещо което трябва да се направи е да се научат "хората", не ***.муните, че вече се намираме в период на глобално затопляне! За ***-муните е вече късно да се учат на каквото и да било! После трябва хората да си признаят, че те са отговорни за това затопляне и чак тогава може да се почне да се прави нещо по-въпроса с глобалното затопляне! Щото инак все едно да говориш на дувара и да чакаш и да те разбере!!!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казали са ясно кои заболявания могат да се увеличат от дългото лято. Но всеки сезон си има "свои" болести. С колко ще намалеят простудните заболявания, характерни за зимата? Нищо не е казано. А във връзка с Коко19 с колко ще намалеят респираторните инфекции, след като хората са повече на открито? Нищо не е казано. Отоплителният сезон ще бъде по къс, нивата на въглеродните емисии също. И тук пак гробно мълчание.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Активисти от сдружението за защита на снежните човеци са решили да протестират срещу глобалното затопляне под наслов "Живота на снежните хора има значение"
26
0
 
4
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Ако ви дадем няколко милиарда долара да похарчите по 5 звездни хотели на Малдивите, с колко ще се намали лятото през въпросната година?
25
0
 
7
 
! Отговори
л0ш пр0р0к преди 3 години
Боко още ке Управлява през 2100!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние ке сме умрели.
23
1
 
10
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
А дано, ама Надали! 2100 година, живите ще се смеят колко пр0сти са били учените през 2021, ама за пачките на Шорос - лъжи та мажи!!
22
1
 
9
 
! Отговори
Селтик преди 3 години
Кво лято уа, до учера капа сняг, де го видехте туй топло, айдуци с айдуци.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чунга ЧантаЛято по цяла година
20
0
 
11
 
! Отговори
Нема страшно преди 3 години
Тогава Бай Дън ще е на 200.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2018 година в Северна БГ от април до октомври беше лято всеки ден на макс.
18
2
 
5
 
! Отговори
О...йе преди 3 години
Ела на Остров Тринидат,да видиш палми как цъфтят,рискуваш вирус в Занзибар,да ти го донесе комар.Ела на остров Тринидат,да видиш океански рай,останеш ли в бегето-глад,кой оцелява, не се знай.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен пък ми е дерт,дали още ще имаме лятно и зимно часово време в 2100 година!
16
1
 
11
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
В Европа не е има по-студена зима от настоящата за последните 30г. "Учените" не мога да предвидят времето за 1 седмица напред какво говорим за след 100г. Имам стари вестници от 95та където пише че Земята до 2020 ще е станала на пепел. Толкова много прототии се бъкат от медии като вас че човек започва да не разбира какво може да е истина и какво не. Над 99 процента лъжи и преувеличени. Най-точните ви новини са в хороскопа, представете си значи.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** глупостите. Абе вие не можете да кажете, какво ще е времето след седмица, замислили 2100 година. Както сме тръгнали, през 2100 г. може да няма човечество, че да му пука лято ли е или зима....
14
0
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До бай МилеАми то "вожа" тръгна - страхувам ви, прогнозат и т.н. :):):)Рибата се вмирисва откъм главата, та и нашето общество ...
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е 6 месеца зима, до онзи ден валя сняг. Октомври беше първия!