Столтенберг: Разширяването на НАТО разпространява демокрацията в Европа

Военен конфликт заради Украйна е възможен, смята генералният секретар
Обновена: 7 яну 2022 21:21 | 7 яну 2022 21:09, Красимир Ангелов
341
Столтенберг: Разширяването на НАТО разпространява демокрацията в Европа
Снимка: БГНЕС

Разширяването на НАТО води до разпространение на свободата и демокрацията в цяла Европа, затова процесът е жизненоважен и трябва да продължи. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след извънредната онлайн среща на външните министри от алианса.

Той подчерта, че вратите на НАТО трябва да останат отворени не само за Украйна и Грузия, но и за Финландия и Швеция, ако тези страни вземат решение да встъпят в организацията.

Още по темата
"Разширяването на НАТО и ЕС помогна реално през последните десетилетия в Европа да се разпространят и укрепнат свободата и демокрацията, затова този процес е жизненоважен", смята Столтенберг. Той подчерта, че НАТО неведнъж през последните години е показвала, че "нашите врати остават отворени".

"Продължаваме да се придържаме към решенията на срещата на върха в Букурещ по отношение на Украйна и Грузия и ги подкрепяме по пътя на евроатлантическата интеграция в техните реформи. Реформите са важен елемент, тъй като те са начин за постигане на стандартите на НАТО, но също така правят обществата на Украйна и Грузия по-силни", подчерта генералният секретар, цитиран от БГНЕС.

По време на видеоконференцията външните министри на държавите от НАТО обсъдиха съгласуваната позиция в отговор на руските инициативи за европейска сигурност, която ще бъде обсъдена в Брюксел на 12-13 януари на първата от 2,5 години среща на Съвета НАТО-Русия.

"Продължава да съществува реален риск от ново руско нахлуване в Украйна", заяви генералният секретар на НАТО. Той подчерта, че САЩ няма да вземат решения за европейската сигурност без Европа на масата.

"Рискът от конфликт е реален. Агресивните действия на Русия сериозно подкопават реда на сигурност в Европа", заяви Столтенберг след заседанието.

Едно от исканията на Русия към НАТО е отказът на алианса да предприеме действия за привличане на Украйна и Грузия към НАТО и денонсирането на политическото изявление на срещата на върха на НАТО в Букурещ от април 2008 г., че и двете страни в бъдеще ще могат да станат членове на алианса.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаш ли доказателства за това или така си говориш финансови отчери например възвращаемост на първоначална инвестиция количество изнесена стомана цена на продажба и тн.
234
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 259 "Какво има да и оправяш монтираш системи за очистване елементарна работа." Не е никак "елементарна" и това не променя нищо за Кремиковци като недоразумение. Докато го събориха не можа един път да излезе на печалба. Сигурно е единствения завод в световната история, който някой е смятала за гордост на индустрията на държавата, който да е бил такъв грандиозен, всеобхватен, потересаващ провал. Той е всъщност само СИМВОЛ на цялата ни комунистическа "икономика". Всичко беше така.
233
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти не си ли крал кирилицата от Византия щото отде идват Кирил и Методи
232
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 257"История подплатена с Документи и никой няма да ти крадне АзБуКа-та." Хахахахаха. Точно това се случва - руснаците ти СЪЗДАВАТ новата история и я пробутват за истинска. И няма значение ТИ какво си мислиш, ако НИКОЙ вече не мисли като теб. Точно както са ти подменили историята на държавата и като нищо ще се окажеш наследник на Александър Македонски в най-близко бъдеще, ако продължавате така. А "открехването" ти е пълно невежество - аз вече НАПИСАХ, че проблема е, че те ни вземат КИРИЛИЦАТА
231
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво има да и оправяш монтираш системи за очистване елементарна работа.
230
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 256 "Естествено че 1965-та ще е в сажди рогава такава е била технологията." Спри се с глупостите. Аз говоря за 80те години, а "технологията" на Кремиковци не можа да я оправи и корифея в областта на стоманодобива, собсвтвеника на най-големия стоманодобивен концерн в света по това време Арселор Митал - Прамод Митал. Даже той не успя да спаси тва комунистическо недоносче.
229
2
 
3
 
! Отговори
До 248 преди 2 години
"....Докато каканижеш за мусака руснаците ще ти вземат азбуката..." - мусаката с кисело мляко е Истината. За другото си има История подплатена с Документи и никой няма да ти крадне АзБуКа-та. Да те открехна Кирил и Методи създават Глаголицата за Великоморавия(Чехия), която на 90% е от гръцки знаци, Климент Охридски и Наум създават Българската АзБуКа на която пишем и четем в момента. Ама и ти си един"историчар" да си не знаеш Историята, ама Пейтриът го раздаваш тама от чужбината
228
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено че 1965-та ще е в сажди рогава такава е била технологията.
227
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 246/253 "Ти Гледа ли Филма ?" Да, а коментарите ти показват, че или ти не си го гледал или вече русофилите сте продали И азбуката ни и ще браните руските го-да до края, дори това да значи, че ще останете без азбука. Целия филм е ВНУШЕНИЕ, че съвременната КИРИЛИЦА е създадена от Кирил и Методий. Ние имаме претенции към НАШАТА азбука, а руснаците са си направили филм за това как Кирил и Методий били създали славянската азбука, само дето всички неща, които показват са на КИРИЛИЦА!
226
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 252 "Ми отвори на еъркуалити софия и виж че нивата на фпч са по над 6 пъти над нормата зададена от СЗО. Благодарение на немската неадекватна технология клиин дизел 3-та ръка кво да говорим повече." Абе приятел, като не си го виждал защо се напъваш? Ако искаш разходи се към Локорско, и виж на какво казват Софийския Мордор. Когато Кремиковци работеше целия град беше в сажди. През зимата валеше черен сняг понякога, хем тогава нямаше "клийн дизел 3та ръка".
225
0
 
1
 
! Отговори
До 246 преди 2 години
"....обясни за филма, който си направиха по въпроса..." - Ти Гледа ли Филма ? Ако не си то за какво да говорим с тоя преднамерен негативизъм? Коректно и доброжелателно се споменава Охрид като Българска столица, Кирил и Методи като Византийци от Солун с баща Лъв и майка със съвсем свободно съчинение от славянски произход. Самото отсъствие на реакция от наша страна на политици и историци би трябвало да ти подскаже че към Кирил и Методо не може да имаме претенции. Ние имаме Климент, Наум, Ангелари.
224
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми отвори на еъркуалити софия и виж че нивата на фпч са по над 6 пъти над нормата зададена от СЗО. Благодарение на немската неадекватна технология клиин дизел 3-та ръка кво да говорим повече.
223
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 250 "Ми Кремиковци не бачка от 25 години ама в София въздуха е даже още по-мръсен." Не, не е "по-мръсен", по-чист е. А това, че "гениалните" *** инженери индустриалци, са решили да лупнат в абсолютно затворена отвсякъде котловина огромен замърсяващ завод без до него да има някакви РЕСУРСИ, е само белег на това какво и как е "строено". Мръсни, неефективни и губещи производства, за да сме били "индустриализирани". Това само комунистически мозък може да го измисли.
222
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми Кремиковци не бачка от 25 години ама в София въздуха е даже още по-мръсен.Коя държава може да развива индустрия без металургия искате коли да прявите как да стане.
221
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 243/247 Ти си нямаш идея за какво говориш. В българските златни мини имаше екологична катастрофа от Цианида, който изтичаше при преработката. Бяха рекултивирани и открити наново едва когато се повиха фирми, които са готови да се наемат със скъпата работа по транспортирането и преработката на метала другаде, защото България няма технология за това. Въпреки този скъп процес фирмите работят, и общините в които са печелят. За "кражба" и дума не може да става.
220
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 238/241 "Шепа народец колкото един град и от цял свят пък баш точно нас ще крадат ? Пък и кво да ни земат - киселото мляко, сиреньето, мусаката ли ??" Докато каканижеш за мусака руснаците ще ти вземат азбуката. Скоро няма да можеш да кажеш, че говориш на български, ти ще СПРЕШ да говориш на български, защото рсунаците така са те подредили! А когато руските мекерета пуснат РСМ в ЕС БЕЗ да спират с антибългаризма си, ще те наричат и фашист, защото руснаците така са казали! Мусака, а?
219
0
 
3
 
! Отговори
До 243 преди 2 години
"....Златните мини бяха ЗАКРИТИ през 80те заради екологичната катастрофа от експлоатацията им..." - човек, не може да ти сецеярва и на една дума. Ти си направо Злонамерен и Некоректен. Елаците Мед е Белгийско дружество купило МОК Елаците и с известно фиктивно участие от Българска страна. Добива се Медна руда и съпътващи цветни метали като Злато, Цинк и се транспортират за преработка в Белгия.
218
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 238/244 "аз обаче знам." Обясни за това как Руснаците с всички методи се опитват да изличат произхода на кирилицата на БЪЛГАРСКА азбука, нарочно наричайки я само славянска, обясни за филма, който си направиха по въпроса, в който Историята е буквално фалшифицирана, обясни за македонизма, измислен от руснаците, който е базиран на анти-българизма. Вредителската дейност на тия сатрапи спрямо България е всеобхватна и се простира във всички сфери на влиянието им и това е буквално от 19 век.
217
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 242 "о знам, че ни напълниха страната с фабрики, заводи" Като Кремиковци и Стомана Перник ли, които за цялото си съществуване НИКОГА не са имали печалба, но за сметка на това отровиха градовете до които се намират с всички произлизащи от това последици?
216
0
 
4
 
! Отговори
До 238 преди 2 години
"...Не знам какво са ни крали руснаците..." - аз обаче знам.Откраднаха ни Кирил и Методи, които ние най-нагло бяхме краднали от Византийската история и още по-нелепо ги показвахме по празници и училища като Създатели на Азбуката / Кирилицата, наместо да показваме Реалните създатели на Азбуката Климент Охридски и Наум. Пълен СРАМ.