Москва ще отвърне, ако НАТО приближи военно до границите й

Русия нямала враждебно отношение към Швеция и Финландия
14 май 2022 13:42, Александър Попов
141
Москва ще отвърне, ако НАТО приближи военно до границите й
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Москва ще вземе адекватни предпазни мерки, ако НАТО разположи ядрени сили и инфраструктура по-близо до руската граница, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, цитиран от Ройтерс.

"Ще трябва да реагираме... като вземем адекватни превантивни мерки, които ще гарантират надеждността на сдържането", каза Грушко, цитиран от информационната агенция Интерфакс.

Москва няма враждебни намерения по отношение на Финландия и Швеция и не вижда истински причини за присъединяването на тези две страни към НАТО, подчерта Грушко.

Той заяви също така, че отговорът на Москва на евентуалното разширяване на НАТО ще зависи от това колко близо до границите на Русия ще се приближи военната инфраструктура на алианса./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: НАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
3
 
! Отговори
Нато нарушава преди 1 година
споразумения, нормално е да има адекватен отговор.
115
4
 
5
 
! Отговори
Bjal преди 1 година
Ама тези умници вьзхваляващи нато мислят че в момента русия води воина не мили мои молете се наистина да не я обяви защото няма да остави камьк вьрху камьк слава на Русиа пазителката на христянството
114
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иенс Столтенберг трябва да се махне и да се разпадне НАТО.
113
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа от Европа трябва да се обедини и като огромно цунами да изрита НАТО въобще от континента. Иначе европееца не го чака нищо хубаво. Ще хвърчат ядрени ракети при което няма да оцелеем и да се сърдим на когото и да било. НАТО гледа сеира. За НАТО е важно Русия да я няма, но ние живеем в Европа. Искаме мир.
112
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много взеха да плачкат руснаците? Що така не им върви нещо?
111
9
 
4
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Ще отвърне с мрънкане.
110
11
 
18
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Нормална реакция на Москва.Все едно съседът ми срещу мен да разположи някаква въздушна пушка срещу терасата ми.Ами при първа възможност вадя моята и го целя в десятката!
109
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До майтап - ами....има Куба, Венецуела....ако някой си мисли, че руснаците не го имат като възможност - явно е г луп ак
108
4
 
11
 
! Отговори
Аз казах преди 1 година
*** проскубани , от далече лаят свирепо , а кат видят тоягата пищят на умрело
107
4
 
10
 
! Отговори
ГРОБАР преди 1 година
И НАТО ще гледа ХА ХА ХА .
106
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е стига с това НАТО,ще предизвикате ядрена война
105
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Господ иска да накаже някого първо му взема акъла и го кара да напада съседни държави
104
16
 
31
 
! Отговори
истина преди 1 година
Москва нямаше враждебни намерения и нямаше да напада Украйна а само си правеше маневри с 200 хилядна армия и накрая без да иска навлезе на 24 февроари и започна да руши украински градове да избива граби и изнасилва
103
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а сащ да се замислят за Куба и Венецуела - руснаците нямат там ракетни бази, ама имат тайни пристани за ядрените си подводници
102
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва няма враждебни намерения, но това не пречи на лидера на демократичното болшинство в палатата на представителите Стени Хойер да каже, че в този момент Вашингтон води война, поради ситуацията в Украйна. Никой не го дърпа за езика - той сам си призна.
101
15
 
20
 
! Отговори
До 113 преди 1 година
Терорусите до границата с Полша могат да завземат всички публични домове и студия за порно филми с ефтините си уруспии!!! Легендата за славната, модерна руска армия остана да живее само в главите на българските русофили! Даже руснаците вече се базикат с "успехите" си! А масовото напускане на воеенослужещи е факт! Чудят се как да попълват редиците със сирийци и кюрди!!
100
10
 
17
 
! Отговори
Е по леко преди 1 година
По леко със парата през свирката! То те в Украина закъсаха, какво ще кажат за НАТО. Много лъжи лицемерие и най вече комплекси се избиват. Покъртително нещастни хора.
99
14
 
12
 
! Отговори
До Fukrssa преди 1 година
на който ще му ръфат останките белите мечки край Петропавловск-КамчатскОт Украйна змиярино, ще остане само град Киев със "зеленото човече" като "пълководец" без армия, който ще се включва директно по ционистко-американските медии из света, за да заклеймява агресора от Москва.Една голяма част от народа му ще остане да живее под руска закрила, другата която има пари ще остане да живее на Запад, докато в столицата ще останат хранениците на Запада . . .останките от "Азов" и "Десен Сектор" !
98
13
 
6
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До Fukrssa- С какво ще отвърне ли? Ще завземе и украинската територия по границата с Полша и ще разположи там това онова. Което очначава че тези напъни на Финландия и Швеция само ще удължат войната и страданията на украинския народ. Дано това с тяхното влизане в НАТО да е само блъф за да плашат гаргите. И разменна монета след края на войната.
97
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е да дейсрва това ,явно първа че изчезне Англия )