Украинската армия може да изтегли войските си от град Бахмут

Така Русия ще завземе града, станал символ на украинската съпротива
2 мар 2023 10:35, Елка Василева
214
Украинската армия може да изтегли войските си от град Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия може да изтегли войските си от град Бахмут, каза вчера съветник на украинския президент. Това би означавало, че Русия ще завземе града, който стана символ на украинската съпротива, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
Руските войски водят кървава офанзива за превземане на Бахмут, която продължава с месеци. Мястото е известно със своите солни и гипсови мини, но в момента се е превърнало в призрачен град.

"Нашата армия очевидно ще обмисли всички варианти. Досега тя държеше контрола над града, но ако трябва, ще се изтегли", каза пред Си Ен Ен Олександър Роднянски, икономически съветник на украинския президент Володимир Зеленски. "Няма да жертваме всичките си хора за нищо", допълни той.

Бахмут се намира в Донецката област – една от четирите области, която Русия анексира незаконно миналата есен. Москва има контрол над половината от нея. За да завземат другата част, руските сили трябва да преминат през Бахмут. Това е единственият път към по-големите градове под украински контрол, откакто през септември украинските войски си върнаха Изюм в Харковска област.

Анализатори казват, че ако Бахмут падне под руски контрол, би било удар за Украйна и би дало на Русия тактически предимства. Все пак това не би имало решителен характер за изхода от войната.

Роднянски отбеляза, че Русия е използвала най-добрите войски на групировката "Вагнер", за да обкръжи града. Частната паравоенна компания, водена от Евгений Пригожин, е известна с жестоките си действия. Пригожин е милионер, натрупал богатството си по подозрителен начин, и е близък до руския президент Владимир Путин, отбеляза АП.

Пригожин каза, че не е забелязал знаци за украинско оттегляне и че всъщност Киев изпраща към Бахмут свежи подкрепления.

(БТА, Габриела Иванова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евробезполовите защитават укрите,а не си дават сметка,че ония са нацисти и ако победят първо тях ще утепат.Нема толко тъпо племе като тия,да дават оръжие на тези които най-много ги мразят.
175
1
 
0
 
! Отговори
Грешка в заглавието преди 1 година
Думата МОЖЕ следва да се замени с Е ПРИНУДЕНА. В противен случай, ще загуби още 15000 войници.
174
2
 
8
 
! Отговори
Изтока преди 1 година
С всеки изминал ден става ясно,че западния империалистически агресор иска война.Стягайте се за бой.Победа за тях няма да има.До последния човек и до последна капка кръв.Или традицията побеждава или целия свят загива.
173
8
 
4
 
! Отговори
до СатаНато преди 1 година
Това изречение: Няма да изтегли войските от Бахмут Украйна. Нито е обкръжен, нито има опасност скоро да попадне в обкръжение. - си го записвам и специално ще ти го цитирам след 1 седмица, да не го забравиш :)
172
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да защото Украинските загуби в жива сила,вече може би са достигнали 500 000 ? Но пък Зеленски Еврейчето още мълчи и им лази по нервите на Украинците! Що крие колко са убитите Украински войници от началото на войната до този момент? Ми кажи им ако имаш топки бе човек? Нямаш ясно!!!-:) И още повече ще стават! Цифрата ще расте! 4 танка " леопард" поне стигнаха ли до Бахмут?-:) Други няма и да има!-:) ***!
171
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
50 украински терористи са нахлули в село Сушани на територията на Руската федерация,взривиха газоразпределителна станция,убиха и раниха деца 8 и 9годинки и взеха хора за заложници.Киев отрича да е отговорен за атаката.
170
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Time TravelРуснаците никога не са давали срокове за края на СВО.Денацификация и демилитаризация на т.н. ''Украйна''.
169
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е имали останали живи
168
2
 
10
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Ще се изтеглите но едни 40000 ваши назита,ще наторяват земите дълго време!!!!
167
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дадоха военни от ЧВК "ВАГНЕР" как измъкваха умрели и затрупани със сняг убити украинци. Даже като измъкнат някого се прекръстваха. Защо ли? - нали са врагове?
166
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е верно,те успешно контраатакуват посока Киев
165
21
 
3
 
! Отговори
Вучич преди 1 година
Путинските ***, какво ще кажете за това, че даже Сърбия изпраща оръжие за Украйна? Даже сърбите виждат, че Русия е causa perduta!
164
1
 
21
 
! Отговори
Нормален преди 1 година
Няма нужда от коментар ! Само за жълтопаветните нещата са на обратно ! За американските уж национални медии Бтв и нова също !
163
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
168 - Във БАХМУТ са само ЧВК "ВАГНЕР". Може и червената армия да се включи. Но "ВАГНЕР" свири ОТЛИЧНО.
162
0
 
0
 
! Отговори
САТАНА преди 1 година
Важното е войната да не стигне, така че хакебя !
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за къде се разбързаха покойниците?
160
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМА ОЩЕ ЛИ ИМА "ОСТАНАЛИ"? - ИЗЧАКАЙТЕ ОЩЕ МАЛКО ДА ДОСТИГНЕТЕ ЦИФРАТА 30 000 КАКТО ПРИ СОЛЕДАР. СЕГА СТЕ НА 19 000. СТАВА ВЪПРОС ЗА ЗАМИНАЛИТЕ ПРИ БАНДЕРА.
159
19
 
7
 
! Отговори
777 преди 1 година
Червената армия още ли е в Бахмут, аз си мислех че вече е в Берлин. С тия темпове, ако превземат всяко градче по седем месеца, някъде около 2563та година ще стигнат да Киев.
158
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
154 - ами помагат на ЗЕЛЬО. След като НЕМАт място вече да си приберат изпукалите "герой" на руснаците им се налага да му ги прибират.
157
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
160 - АМИ БАХМУТ Е РУСКИ . СЕГА УМЪРТВЯВАТ "ПИЛЦИТЕ" ЗАРАЗЕНИ ОТ БЕЛИЯ ПРАХ.