Папата: Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човека

ЛГБТ общността да бъдат приети радушно от Католическата църква
6 апр 2023 10:56, Елка Василева
72
Папата: Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човека
Снимка: архив, БГНЕС

Папа Франциск възхвалява добродетелта на секса в документален филм, описвайки го като "едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човека", съобщи Ройтерс.

Главата на Римокатолическата църква прави коментара в документалната продукция на "Дисни +" "The Pope Answers" ("Папата отговаря"), запечатала негова среща в Рим с десет младежи на възраст малко над 20 г.

Те му задават въпроси по множество теми, сред които правата на хората от ЛГБТ общността, абортите, порноиндустрията, секса, вярата и сексуалните злоупотреби в Католическата църква.

"Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човека", казва папата в документалния филм. "Да се изразиш сексуално е богатство. Всичко, което те възпира от истинското сексуално изразяване, те ограничава и намалява това богатство", казва светият отец, говорейки за самозадоволяването.

В разговора папа Франциск е запитан знае ли какво е "небинарен човек" и той отговаря утвърдително. Папата повтаря, че хората от ЛГБТ общността трябва да бъдат приети радушно от Католическата църква.

"Всички хора са деца на Бога, всички хора. Бог не отхвърля никого, Бог е баща. И аз нямам право да изгоня когото и да било от църквата", казва той.

По темата за абортите папа Франциск казва, че свещениците трябва да бъдат "милостиви" към жените, прекратили бременността си, но и също, че тази практика си остава неприемлива.

"Добре е нещата да се наричат с истинските им имена. Едно е да си до човека, преживял аборт, съвсем друго е да оправдаваш това действие", казва той.

Изказванията на папата бяха публикувани от официалния вестник на Ватикана "Осерваторе романо", който определи разговора му с младите хора като "открит и искрен диалог".

(БТА, Антоанета Маркова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
20
 
! Отговори
Дяволът преди 1 година
Папи е един от най-верните ми слуги!
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още малко и ще си признае че го пецкат всеки ден.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време те анатемосваха и те заплашваха с война заради единия развод(Хенри 8ми), днес такива дивотии.. ужас и приказ.
37
1
 
7
 
! Отговори
Папата : преди 1 година
"... но пък секса с млади момченца е неповторим и трябва всеки кардинал да продължава да се наслаждава на крехко младо момчешко телце,естествено по Божията воля..."
36
0
 
28
 
! Отговори
стъкмистика преди 1 година
Да, Франциско, но ако е между мъж и жена, които се обичат, а не там разните му извращения....Съпротивлявай те се разумни хора против извращенията на природата
35
9
 
8
 
! Отговори
Азимов преди 1 година
Религиозните хора са объркани хора. Този е добър човек, но доста объркан.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британско ТВ шоу Голо образование по един от водещите ТВ канали на Обединеното кралство Channel 4, предизвика полемика още с пъврия си епизод, в който възрастни се съблякоха пред деца, за да покажат, че човек не трябва да се срамува от тялото си и от окосмяването си. Шоуто показа реакцията на децата на възраст между 14 и 16 г.
33
7
 
3
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Тоя дедо не спира да ме изненадва приятно...
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛГБТ - може, а аборт - не може. Интересно.
31
1
 
25
 
! Отговори
ПУКА МИ преди 1 година
Аз съм православна, не ме интересува какво казва папата. Да си се чуфтосват както си искат.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той от къде знае,или му се водят млади момчета на него?
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Папата е все по-близо до Сатаната,още малко, на финалната права е.
28
0
 
7
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Браво ве фреди кругер това ли измисли, а живота не е ли по красиФ а? ако не си жиФ как ще пляскаш уе ... <?
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама брачен, извънбрачен, с хора от същия или от другия пол, с лица достигнали зрялост или няма значение, важното е да се изразиш, щото е красиво? ИННЕ ДИНЕ ИНДЕЛЛАХИ ИСЛЯМ.
26
0
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Защо бе, искаш да каже - не правете секс ли. Май ти не си много у ред със сивото вещество. Ама има и такива като тебе - безполови, та е разбираемо.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еретика се чуди през колко кладенеца вода да донесе,та да признае многополовите(изоглавените;б.п.старо название на луд)!
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя поп кво ше каже за педофилията и нея ли Бог я признава както тея с левите резби??? Ше горите в ада попееее с тези малки момченца дето сте мърсували. Казана ви е приготвен ври и кипи.
23
1
 
14
 
! Отговори
Папата преди 1 година
Особено с момченца.
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи жена която е изнасилена и направи аборт е в грях,а педофилите и джeндъриte,ще ги прегръщаме.
21
3
 
1
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
Относно "Бог" експерти да проследят как споемнавания често в Близкия исток "Бог" си замина преди месеци от Земята..Истекъл му срока за охрана на големи региони до Антарктида включително..Половите са МНОГО Важен КЛИМАТИЧЕН РЕГУЛАТОР.. ПРиродата получава вярна и точна информация.Една от причнините да нарядят временно развъждане на домашни хора след жестока ледникова епоха са честите полови актове. /преди над 9 000 години има записи в блата около Дунав/