Украйна е готова да започне контраофанзивата срещу руските сили

Министър Резников обаче не посочи точна дата
28 апр 2023 17:22, Елка Василева
154
Украйна е готова да започне контраофанзивата срещу руските сили
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна приключва с подготовката си за контраофанзивата срещу руските сили и до голяма степен е готова за нейното изпълнение, заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Щом имаме Божията воля, подходящи метеорологични условия и решение от страна на командирите, ще го направим", каза Резников на онлайн брифинг. Той обаче не уточни точна дата.

Киев се надява, че планираната контраофанзива ще промени динамиката на конфликта, който не стихва, откакто Русия нахлу в страната преди 14 месеца.

Москва държи под контрол обширни територии в източните, южните и югоизточните части на страната. В ежедневната си сводка за развитието на войната украинските военни съобщиха, че Бахмут остава в центъра на бойните действия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг тази седмица заяви, че чуждестранните съюзници и партньори на Киев са доставили почти всички обещани бойни машини на Украйна. Днес испанската министърка на отбраната Маргарита Роблес Фернандес заяви, че шестте танка "Леопард 2А4", обещани от Мадрид на Украйна и изпратени по-рано този месец, са пристигнали в Полша.

Украйна е получила голямо количество модерна техника, в това число оръжия, които ще бъдат използвани като "железен юмрук", заяви Резников и добави, че обучението на украинските войници за усвояване на западно оборудване продължават.

Хиляди украински войници се обучават на Запад как да използват на бойното поле новата военна техника, която Киев получава, отбелязва Ройтерс.

(БТА, Симеон Томов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По непотвърдена трролска информация щели да започнат в неделя 30.О4.с.г.
68
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само за вчера 525 украинци са убити.Спрете се и преговаряйте проклетници.Или живота на украинците няма значение ,важното е да служите вярно на САЩ ?
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мега победи за Уркопитеците.... То мега чудо.....
66
5
 
4
 
! Отговори
до 71 преди 1 година
Едва ли ще успеят да съберат от градинките 14 000 броя т-34 да могат да ги реставрират и пратят за утилизация на фронта. Ауе пичуе, не ви ли прави впечатление, че ра6истите не разполагат реално с техниката с коато се перчат, а е само на хартия. Това е държава в която винаги се е грабело на поразия всичко - дрехи, части, двигатели, оборудване. Когато искат да ползват в един момент се вижда, че тея умопомрачителни бройки са само на хартия. Единственото което имат по много е хората.
65
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този, ако сложи перука ще изглежда като бабичка, а за контераофанцивата му слушме от месеци.
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атлантиците направете си регистрация в Телеграм ,за да видите паралелната реалност.Самите украинци качиха клип,за издънката в Киев с С300 .
63
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците ако тръгнат с 14,000 танка от урките ще останат само ку рките.
62
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реалните факти бяха че при предното контранастъпление руснаците отстъпиха без бой.Този път няма да има отстъпление а ще има челен сблъсък.Настъплението на укрите ще свърши за 24 часа а след това руските войски няма да имат пречка да довършат бандеровците.До лятото Украйна вече ще е капитулирала но ако не започне настъпление може да изкара и до есента.
61
8
 
3
 
! Отговори
до 63 преди 1 година
Както се вижда на Украйна не и е нужно да има срещу русия нито авиация, нито флот. И без да имат авиация да пази, руски самолети пак не леят над Украйна. Даже и на парада им не се появиха. Чат-пат по границата и дори бомбят своите. Също така и без флот, украинците успяха да им потопат 10тина кораба, сред които и гордостта Москва. Или тя сама си потъна от фасовете ;)
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете се,млади хора напълниха гробищата .На всичкото отгоре,руска фирма шие знамената ,които ги побиват на гробовете.Вече са страшна гледка,кому е нужно това?
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами почвайте де, какво само се разхождате из медиите и мърморите....
58
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
преговори и мир оставете оръжията избиват се млади хора и от двете странине унищожаваите народа и страната си заради ам интереси и печалби финансоводит на украина
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ретрогрден Меркурий им пречи на украинците .хаха
56
7
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Контраофанзивата трябва да се подготви добре.Бързането е вредно.
55
0
 
7
 
! Отговори
Made In USA преди 1 година
Водещата: Бих искала да знам вашето мнение за служителя на Министерството на здравеопазването, който днес ще каже на Конгреса, че Съединените щати действат като, цитирам, посредник в многомилиарден бизнес за контрабанда на деца. Според този служител децата сега работят през нощта в кланици, фабрики и ресторанти, за да се отплатят на онези, които са ги вкарали нелегално в страната. И сега ще се продават за секс! Сенаторе, бяхте на границата, какво става там?- Да, наистина, това се случва от известно време и се радвам, че този въпрос ще бъде поставен в Камарата на представителите.
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е готова да смачка руския таралеж с голия си газз :)
53
0
 
11
 
! Отговори
Бай... преди 1 година
От такива брадати и гнусни мизерници ми се повръща! Юдео- евангелистки гадове !
52
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пичуе, като повтаряте кремълската пропаганди и пускате несанкциоирани обиди, това по ниакакъв начин не променя фактите. А те са, че миналата година 1/2 от анексираните територии се върнаха. Отворете картата и сами вижте, вместо да се излагате. А другия факт е, че от месеци четем за проценти от "превзет" Бахмут.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А хороскопа няма ли да проверят? Да изчакат и подходящо наредени планети. Смешни са вече. Контраофанзива се обявява в Интернет ли вече? Направо да кажат къде и в колко ще атакуват.
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък Руснаците са им подготвили Кинжали. Вчера ги гледах по спътниковата телевизия. Приготвили са им 5 000 парчета. Ще им подпалят наркоманските носове. Само да не кажат после че не са знаели?