Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите

Все пак не сме най-зле, сочи статистиката на Евростат
14 май 2019 18:27,
287
Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите
Снимка: Reuters

В ЕС над една трета или цели 35% от мъжете на възраст 25 - 34 г. все още живеят с родителите си през 2017 г. в сравнение с едва 21,7% от дамите от същата възрастова група, сочи изследване на Евростат, цитирано БНР.

Средно един от всеки четирима млади европейци живее в дома на семейството си.

В страните-членки делът на младите хора между 25 и 34 г., които все още живеят в бащината си къща, варира от под 10 на сто в Дания, Финландия  и Швеция, до над половината в Хърватия с 59,7%, Словакия  с 57% и Гърция  -56,3%. В България този дял е 46,2%. За страната ни по този показател са дадени и данни за миналата година - 46,8% през 2018 г.

Средно младите европейци напускат семейния дом на 26-годишна възраст.

През 2017 най-млади от родителите си се отделят младежите в три северни страни - Швеция - 18,5 г., Дания - 21,1 г. и Финландия - 22 г.

Доста по-късно напускат родните си домове в Хърватия - 31,8 г., Словакия - 30,9 г., Малта - 30,7 г., Италия - 30,1 г. В България пък младите хора напускат бащиния дом средно на около 29 години.

Тенденцията показва, че в почти всички страни на ЕС младите жени напускат дома си по-рано от мъжете. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашия син реши да се мести да живее с приятелката си но го убедихме да остане в нас.
9
6
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами цените на съвременните жилища са ужасно високи. Едно време хората със 200 лева заплата и със малко помощ от приятели си строяха двоетажни къщи със мазета и гаражи. Разходите за ток вода и др. бяха стотинки.А сега дори една малка къща в провинцията да построиш ти трябват най малко 150 хил. евро.
8
3
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей сега ще ви обясня и защо е така.Първо цените на апартаменти и наемите на квартири в цяла Европа растат а млади без стаж и без опит никой не иска да слага на хубави постове с големи заплати.А като никой никъде не иска да ги сложи те стаж и опит няма и от къде да получат и стават вечни безработни или черноработници.А с мнима ли те заплати квартири и апартаменти не може да имаш.Жените могат но не защото повече работят а защото спят с вече богати батковц които плащат всичко.Тоест сори пичаги.
7
5
 
63
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Пълни глупости,мойте родители живеят при мен ,и да ви кажа не е лошо,помагат за домакинството,има кой да наглежда децата докато работим с жена ми,а и ми са под око.
6
20
 
20
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ех колко са лоши тези *** на запад да изритват децата си от къщина мама пъпката у нас трябва да доведе булка в къщата която да бъде одобрена първо преди да се отлъче от семейната люлкаизведнъж на мама пъпката се оказва навън в суровия свят за да се справя с неща които не е научен,кофти трябва да започва да носи отговорности..да си плаща сметките ..да си пере чорапите и мие чиниите...абе лоша западна култура иска зорлем да ни научи на лоши неща и на мама пъпката да страда сама в друга къща
5
3
 
99
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Така е защото средната заплата в България не стига да си платиш квартирата и тока , пък да не говорим за тези които са на минимална заплата ! В зяпадните страни държавите подпомагат за плащането на квартирата ако заплатата ти е ниска , затова младите рано се изнасят в самостоятелна квартира , но в България нещата са като в третия свят , държавата не помага за плащането на квартирата дори 5 лв. заплата да получаваш спасяваш се сам !
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А у Враца е пълно с религиозни *** и сектанти ...
3
4
 
49
 
! Отговори
Лоренцо преди 4 години
Е да не е луд, да фане некоя дето ще му източва париците като прахосмукачка!?!у мола!?! Я така при мама цел живот на дивана с дистанционното ,гледащ биг брадър ей живот здравей, здравейй:-\
2
3
 
73
 
! Отговори
хайл преди 4 години
Интересното е после как родителите в страните с ниския процент ги отделят в едни приюти и минават веднъж годишно да им кажат здрасти.
1
5
 
71
 
! Отговори
Ел Коменданте! преди 4 години
това е световна тенденция не сме само ние така!