Неграмотността расте, образованието - спорно. Какво да очакваме?

Разговор в "Директно" със зам.-министър Таня Михайлова
229

Образованието в България е толкова спорно през последните години, че вече родители, учители и ученици не знаят какво да очакват от новите програми, модели, учебници и правила. Или липса на такива.

По темата днес в "Директно" по Bulgaria ON AIR разговаряме със заместник-министъра на образованието Таня Михайлова.

На 8-ми септември светът отбеляза Международния ден на грамотността. За съжаление в България неграмотните лавинообразно нарастват - 38 % от децата не завършват започнатото образование, а някои дори не стигат до училище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та те вече ще учат до 10 клас вместо 12, като нищо след време ще се учи и до 5
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Неграмотността няма да гътне нацията - виж ромите как оцеляват.............Оцеляват по ромски а българите се ромифицират по план.
14
1
 
16
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
След повече от 50 години непрестанен ръст на IQ (коефициента за интелигентност) в цяла Европа,през последните 15 години тенденцията се обърна и то драматично.Спада е средно с повече от 30 пункта (две степени).Това е страшно много,ако вземете предвид,че мужду хората и орангутаните и шимпанзетата средно са същите две степени.Това не се дължи само на образованието.Основното е налагането на култура на приемане на готови,смлени модели,а не на самостоятелно мислене
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неграмотността няма да гътне нацията - виж ромите как оцеляват.Но българина е бил твърде работлив и това си е направо генетично.Да видим оставащите комунисти дали ще произведат от ромите нещо работещо.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
арестували някакъв главен редактор за саботажте най-големите противници на българия са в министерски съвет
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Ще имаме комисар с 2 образУвания. Може и силиконови. И с много Мисли в ***!Хората не може само да работят. Трябва и да се забавляват... Нищо случайно няма и в Брюксел! Затова са ни дали точно Това!Ха да е жив(а) и здрав(а) Нашия Избранник! И дано не ни се смеят много :(И дано не питат емисаря ни защо си затваряме училищата и пишем глупости в учебниците.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
неграматнаста растезащото държавата се управлява от слуги на чужда държава които това са им наредилиискат неграмотни българи89 година имаше стотици хиляди образовани средни кадри които мажеха да работят всякаква изискваща професианализам работанабързо им закриха предприятията и те напуснаха странатаако имаше истински българи в управлението те щяха да направятака че вместа да ги закрият - при наличие на подготвени кадри да ги разработятно заповедине на краваршингтон бяха други
9
2
 
15
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 4 години
Вижте грамотността на банкянския юнак, който ни управлява. Какво очаквате от другите?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Раздайте земя на българските строители-чистачки в Белгия, научете ги да я обработват и ще си върнете българщината на 100%. Да ама комунистите си мислят че роми или българи е все тая. Предатели в България колкото щеш.
7
0
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
А, в ЕС ще ни дават ресор "Образование" .... Сиреч ще имаме еврокомисар по образованието. Като се има предвид на какво дередже е нашето образование, това си е направо като някаква шега.
6
0
 
21
 
! Отговори
Колю преди 4 години
Тези *** от министерството на тъпотията не търсят учители, а калинки !Герберстан потъва бавно воглаве с главната мутра Борисов!
5
0
 
11
 
! Отговори
Поли от Симитли преди 4 години
Има ли значка дали хумангоида е грамотен????И да не е па ще пусне за Бойка Ханъма...
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българите не са могли да ги изкарат от земите им. като къртици са били докато не са се появили други едни българи - предатели и не са ги изкарали от земита им за да ги направят гурбетчии.
3
0
 
10
 
! Отговори
Въх! преди 4 години
Защо думата "тАмносуросикьяви" се заменя с ***?
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очакваме намаляване на населението до 4 млн, предимно ***, за да могат да бъдат разкарани по 4-те краища на света в подходящия момент, защото: (това го знаят предимно емигрантите български) тук природата е хубава и има и топло лято и сух студ... а на други места има влага, жега, студ... Та има много мераци да се освободи БГ-територията за други заселници, които сега изкупуват земята ни... Честито на печелившите...
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
незадоволените грамотни бягат от Българияоставащите трябва да са задоволени или неграмотни.