Много малко учители искат да се ваксинират срещу COVID-19

Според Диян Стаматов е необходима категорична медийна кампания
21 дек 2020 22:30, Нели Христова
90

Твърде малък брой учители проявяват желанието си да се ваксинират. Това обяви директорът на столичното 119-о училище СУ "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов в предаването "Денят ON AIR".

"Причините са различни -  най-вече липса на ясна и категорична информация за страничните въздействия и ясното отговаряне на въпроса кога трябва да се направи това особено за хора, които са преболедували, имат странични заболявания и са в рисковата възраст", допълни той.

Според него е необходима категорична медийна кампания в цялата страна, защото процентът на желаещите е твърде нисък.

"Много е важно сега да се реализира информираността. Всеки да вземе правилно решение за самия себе си", смята директорът.

Междувременно вече е ясно, че учениците от 1 до 4 клас ще се върнат в училище на 4 януари.

"Категорично има притеснения. Не толкова дали е редно, а по-скоро, че е вече необходимо. Изключително опасно е, ако продължаваме обучение в дистанционен етап почти за всички класове", категоричен е Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

Според него решението да се възстанови учебният процес от 1 до 4 клас е компромисно и добро, а маски при тях не са необходими за разлика от учениците в по-големите класове.

"Това е дисциплиниращата мярка, която е необходимо да се спази за всеки един. От тук нататък няма да говорим само за Ковид-19. От 15 януари започва традиционният вирус", коментира Стаматов.

Директорът на столичното училище посочи, че външното оценяване за 4 клас и 10 клас няма задължителен характер и всеки може да избере дали да се яви. А за 4 и 12 клас е задължително и ще е изключително трудно и за подготовката, и за провеждането и през тази учебна година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
22
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
"Синът ми е в 7-ми клас и няма да завърши нормално!"Ненормалното е че ти си на 50, а синът ти на 14. На твоята възраст хората имат внуци.
20
4
 
7
 
! Отговори
До Asd преди 3 години
Не бой се - мсиля че ще можеш да получиш хиляди боцкания! Ама явно 3 висши не са достатъчни да можеш да напишеш правилно 'ски курорт'...
19
5
 
25
 
! Отговори
Даскал Пижо преди 3 години
Ами, страх ни е от вируса, но от ваксината повече.
18
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите, докторите, здравните работници, полицайте получиха тлъсти увеличения защото били на първа линия в борбата с Ковид. Полицията стои на манифестации по улиците за още повече увеличение.Когато е за пари тогава плачат че са на първа линия. Обаче когато трябва да се ваксинират тогава,, ния не щем,,
17
24
 
14
 
! Отговори
родител на ученик преди 3 години
Ааааа, няма такива филми!!!Синът ми е в 7-ми клас и няма да завърши нормално!Задължително трябва децата да имат присъствено обучение!!!Учителите СА ДЛЪЖНИ да ходят на работа присъствено и физически!!!!!!Ако ги е страх от вируса - да се ваксинират!!!!!! Ако не искат да се ваксинират - НЕ ГИ Е СТРАХ ОТ ВИРУСА!!!!!!МАРШ НА РАБОТА ДАСКАЛИ!!!!!!иначе ви чака уволнение
16
14
 
8
 
! Отговори
Аз пък искам: преди 3 години
Против антиваксърите, против flatearth-ерите, против религиозно войнстващите *** от всички религии, против тоя вирус, против факта, че ако се заразиш даже и да оцелееш може да заразиш други хора дето да не успеят да оцелеят. Аз пък искам в името на науката и здравия разум и медицината ще се ваксинирам!
15
5
 
29
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 години
42 години я работих тая професия учител.Нямам високи претенции за себе си,но ви уверявам ,че огромна част от колегите са високоинтелигентни и ерудирани. И най-важното-непрекъснато се усъвършенстват и четат. Четат по тясната специалност, компютри и каквото още се сетите! Особено дамите...
14
18
 
4
 
! Отговори
Asd преди 3 години
И аз съм интелогентен човек с 3 висши. Може ли да се ваксинирам вместо някой колебаещ се учител и после да си ходя спокойно на сликурорт?
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината Pfizer беше одобрена набързо само и само да излезе първа ваксина от Фащ. Другите ваксини от други държави дори са грубо пренебрегнати.
12
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Процента желаещи да се ваксинират сред учителите, е разбираемо нисък, все пак това са интелигентни хора, но защо остава нисък процента на желаещите сред ушевите, които, откакто свят светува, не са известни с нечуваните си умствени способности? Баш суджука и той се назландисва и увърта.
11
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да не са луди да си набият тая отрова и след някоя и друга годинка да развият рак който за разлика от измисления еврейски вирус е нелечим и в 99 .99 процента означава смърт .....
10
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми ще обучават неваксинирани.Но няма да лаят,че ги е страх от К19.Служителите в банките,магазините,аптеките,бензиностанциите да не би да се срещат с по-малко хора от един клас? Ами и ако те кажат така ? В ТЕЦа ,ел.централите,енергото ? Ако и там откажат да ходят на работа ? Знаете ли какво ще се случи ? Струпване на хора има не само в училищата !!!
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно са умни, затова са учители.
8
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На учителите им дойде лесно да си стоят вкъщи и да преподават и да си взимат цяла заплата. Мястото на учителя е в класната стая."Това какво общо има с ваксините, че не моем да се сетим, а бау-бау?
7
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е техен- на учителите. Като не искат да не се ваксинират. Едва ли някой ще ходи по домовете им, за да ги ваксинира насила. Поемат си риска и продължават напред, т. е. в класните стаи. Който оцелее, оцелее...
6
30
 
9
 
! Отговори
бг преди 3 години
На учителите им дойде лесно да си стоят вкъщи и да преподават и да си взимат цяла заплата. Мястото на учителя е в класната стая.
5
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите са от интелигентната част на обществото, няма лесно да бъдат манипулирани от неинтелигентните политици.
4
3
 
38
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Браво,значи има мислещи
3
3
 
58
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Учителите - не искат. Лекарите не искат. Умните - не искат. Образованите - не искат.Главния Пожарникар на Републиката - Иска!
2
0
 
25
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Сега чакаме видния форумен сорросоидд бау познат с още хиляди прякори да оплюе учителската гилдия и да им каже как не са прави.