Отново насилие между деца: Бой между осмокласнички в Перник

Спорът е бил заради момче
20 дек 2021 09:05, Петя Славова
161
Отново насилие между деца: Бой между осмокласнички в Перник
Снимка: кадър, БНТ

Нов случай на агресия между деца. Случаят е от училище в Перник. Три ученички нападат своя връстничка в двора на учебното заведението. Докато една от осмокласничките скубе и удря с шамари момичето, другите две от нападателките правят видео с агресията, станала в 6-то училище "Св. Св. Кирил и Методий".

Оказва се, че причината за сбиването е спор за момче.

"Дъщеря ми ми разказа, че са я извикали и причакали три девойки, които са я били. Друга група деца са снимали това. Спорът тръгнал от това, че моята дъщеря е писала на гаджето на друго момиче, което се е случило през летните месеци. Те сега са решили да се саморазправят с нея. На видеото се вижда как децата си показват ръцете с кръвта на дъщеря ми по тях", разказа пред БНТ Людмила Михалкова, майка на пострадалото дете.

Жената не може да повярва как може да има такава агресия при невръстни деца. В момента пострадалото дете е в добро състояние. В петък е махнат конеца от главата й.

С момичето работи училищен психолог, то е в добро физическо състояние.

Според директорката на училището, две от децата са ученици на училището и самата тя не е могла да ги опознае, тъй като много бързо децата са преминали в дистанционно обучение. Самата побойничка дори още се води на такова обучение, тъй като родителите й не са подписали декларация, с която се съгласяват да се правят тестове на детето им. "Разбрах, че проблемът е започнал през лятото и това не е първият побой, а само последният, който ние хванахме. Били са детето и в центъра на града. И аз не мога да си обясня тази ярост в 13-14-годишни деца".

Пострадалото момиче е намерено от учител. Извикани са полицията, детска педагогическа стая, родителите. Детето, което е нанесло побоя вече е преместено в друго училище.

Майката на пострадалото дете ще си търси правата и ще заведе дело срещу трите момичета, които са били дъщеря й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
6
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
ПП Пернишка Престъпност. Новото време.
118
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре би било да ги съди. Това е травма за дълго.
117
0
 
4
 
! Отговори
ама...? преди 2 години
с винкели, нали?
116
0
 
16
 
! Отговори
ПК преди 2 години
Живея в Перник и истината , е че там е пълно с невероятно *** и първобитен народ. Нормално децата на такива хора да се държат по такъв грозен начин.
115
0
 
8
 
! Отговори
we преди 2 години
Това е проява на нагона за продължение на рода. Самките се борят кой да ги осемени.
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кифлите няма ли да ги изключат и да ги пратят за работа в ДПС?
113
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко идва от родителите, които за всяко нещо са в училище или по телевизиите. Не дават необходимото възпитание на децата си, оставили са ги да се самовъзпитават по интернет, надскачат се с материалните придобивки и какво да се очаква? На учителите ролята е да преподават и да държат за ред и дисциплина, но знаем, че същото се получава и при треньорите в спорта....нямат думата, защото са зависими от родителите и се получава омагьосан кръг....
112
14
 
3
 
! Отговори
страхопочитанието... преди 2 години
До АнонименВсяка слаба оценка или забележка в бележника се наказваше от родителите с побой!От тебе човек няма да стане! Учи! да не си работник а по плакати рисуват работнициСамите родители те унизяваха пред многобройните гости да им показваш бележника си!Поголовно срока започваше със слаби оценки за да ги поправяме през срока до края.Естествено децата на шумкарите преминаваха в по- горен курс с двойки и пистолетиДаже във ВУЗ-овете приемаха оставачи и с двойки на изпитите с предимство! Ж
111
3
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 години
ВЕЖДИ РАШИДОВ ЗНАЕ ЛИ КОЯ Е МАР ТИНА АТАНАСИНСКИ
110
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До но малко се говорешеКак пък при нас не се случи един път , някой учител да удари с показалката някой по черепа? И също учих през соца, не е имало такива неща, други бяха наказанията - пишеха двойки или единици, без да те изпитват и така намаляха оценките ни или гонеха от час или имаше дисциплинарно наказание и когато ти намалят поведението, не може да кандидатстваш почти никъде, само в непрестижни учебни заведения.
109
3
 
8
 
! Отговори
Не е кой знае какво преди 2 години
До но малко се говорешеПри нас, през соца, един математик, мереше с тебешири децата,защото много държеше на тишината и забраняваше да се вадят тетрадки,учебници или каквото и да е, след започването на часа, друг математик в средното , биеше по един шамар зад врата на момчетата, когато не слушаха, наричаше ударите кой знае защо - "мастика,мастики", трети по техническо чертане, искаше да се нареждаме в редица,оглеждаше ни облеклото,косата,ноктите и гонеше младежите, ако не му хареса външния вид
108
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да има ТВУ-та , в Германия има такива детски затвори за поправка на децата до 18 години, по-точно са домове с дворове, но от затворен тип, с режим на пускане само при родители.
107
1
 
32
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До ПХ: Аз си представям в какво ще се превърнат тези девойки след 5-6 години ... в поредните мър ли които пушат и си мислят,че са голямата работа...а всъщност са една нула :)
106
5
 
34
 
! Отговори
Цура от Ботевград преди 2 години
Представям си - тежък пернишки диалект, Уъкания, татуировки, малолетен секс, голфове на 26 години, домашна ракия, цигари, Цеца Величкович, ...вие заклахте ли вече прасето?
105
23
 
10
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
В България на анти-президента Румен Радев и жалкият гащнiк и шyт за премиер - Кирчо Ментето, такива извращения са ежедневие!
104
0
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Мдаа
103
11
 
25
 
! Отговори
2 преди 2 години
Директорката не можела да си обясни тази агресия!?Едно уволнение би й помогнало!Такива са почти всички гербаджийски директорки-неграмотници турени на поста партийно!
102
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закончето на К.Вълчев и М.Дамянова защитава агресията в училище. Сега ще изкарат побойничката и клакьорките й жертви, че възрастните, разбирайте - учителите, не са работили достатъчно с тях, не са ги обгрижвали и не са провидели какво им се върти в ку хите пос средствени крату ни. Имайте също предвид, че момчетата са далече по-цивилизовани в поведението си от момичетата. Някой им внушава на девойките, че всичко се върти около тях и все някой им е длъжен. За тия наказание няма да има, ще видите.
101
9
 
8
 
! Отговори
но малко се говореше преди 2 години
До ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА !Учителите бяха въоръжени с показалки за палки и ни удряха по черепите ни! Тайна!Отдел просвета поемаше защитата на учителите и им ставаше съучастник в побоищата!
100
0
 
12
 
! Отговори
разделй и владей!!! преди 2 години
самоизяждането се шири по училищата!