Чие е Куртово Конаре? Царят вика, че е негово

Адвокатите на Сакскобургготски твърдят, че имат документи за имотите в Кричим
6 юни 2008 08:44,
82
Чие е Куртово Конаре? Царят вика, че е негово
Резиденция "Кричим". Снимка: segabg.com

"Има документи за имотите на Симеон Сакскобургготски в Кричим, в които са записани и цените на които са закупени земите", заяви пред bTV адвокатът на Сакскобургготски Ели Христова.

Според нея става въпрос за земи, които са се намирали до държавни гори. Това са били земи на селяни от Куртово конаре, които цар Фердинанд изкупува.

Христова допълни, че всъщност областният управител на Пловдив Тодор Петков си е позволил да изземе правомощията на министъра на регионалното развитие по случая.

По думите й внесената в съда искова молба за собственост за резиденция Кричим цели да даде отговор и какво е това интендантство, частни ли са тези имоти.

Според Олимпи Кътев от НДСВ всеки има право да реституира имотите си, а областният управител Тодор Петков се вживява на партиен комисар.

"В крайна сметка царят е български гражданин и има права. Има неприкосновена частна собственост в Европа", каза Кътев.

Царското семейство вече обяви, че разполага с необходимите нотариални актове отпреди повече от 70 г.

В документа е записано, че имотът в Кричим е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937 г. и представлява доста скромна резиденция на царското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Конаре е на Курт (Кубрат) от рода Дуло, а не на Симеон от рода von Saxe-Coburg und Gotha
40
0
 
1
 
! Отговори
поданик преди 15 години
Като следя новините и вече не знам в каква държава живея! Че е абсурдна ми е ясно. Ама република ли е или монархия? Царя това, царя онова? Княгиня Тази и княгиня Онази! Ми аман вече! И тези набедени височества - не се ли налапаха най- накрая! Со кротце, со благо влачат като невидели! То вярно хазарта е скъпо удоволствие, ама хайде стига вече! Минаха отдавна 800 дни! Отивайте си! И си вземете вересиите като Милен Велчев и останалата глутница!
39
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е царско ще да е, нема златни клозети и златни вани като сараите на Доган ефенди
38
0
 
1
 
! Отговори
nina преди 15 години
"А Царя е перфектен във всяко отношение,просто защото е честен и почтен човек,възпитан в дух,който няма от къде да познавате.."Ами не бих и могла да го познавам тоя дух, не ходя по кръчмите и игралните домове в Европа, за разлика от тоя т.н. "цар", където проигра богатството на дядо си Фердинанд, което пък този назначен цар открадна от хазната на България и изнесе с влакове. Въобще семейство грабливи гарвани, все гледат да отмъкнат от държавата.
37
1
 
0
 
! Отговори
българчо преди 15 години
Мое е не се карайте свинчовци ненаядени :)
36
0
 
0
 
! Отговори
sdfsdf преди 15 години
toq Georgiev e mnogo tap napravo nqmam dumi :) komunistite sa vinovni za vsichko be hora
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Аммма, че си глупав! Ало, ало хахахха. Симо навреме ти е сменил чипа
34
1
 
0
 
! Отговори
Георгиев преди 15 години
Психично болни хора,политици с нисък морал и други люде с болни амбиции ви манипулират и вие пак се хващате на въдицата им!Имотите са безусловно на Царя и документите са перфектни!Всеки честен юрист ще ви го каже!Проблема е,че някои хора не могат да преглътнат това,а и е много лесно(за съжаление в БГ)да се манипулира обществото!Много хора искат да трупат дивиденти като излязат в публичното пространство и се разкрещят,че Царя иска държавни имоти!Само че това не е така!Колкото и да им е тъжно,това са частни имоти.Същите жалки псевдо-политици грабят с широка ръка,но е по-лесно да се посочи друг,за крадец!Нито един от хората крещящи срещу Царя не може да обясни имотите си с данъчниое си декларации!Нито един!А Царя е перфектен във всяко отношение,просто защото е честен и почтен човек,възпитан в дух,който няма от къде да познавате.При комунистите имаше други добродетели,в които вие сте възпитани.Това са ви жалките критерии и затова трудно ви се побира в главата когато някой има кауза в жовита си и я защитава докрай.Поради това,завистта и злобата надделяват!Нямате съвест,нямате достойнство!Хубаво ви е само,когато крещите срещу някого,подхващайки общата истерия!Какво друго ви остава,щом сте неудовлетворени от собствения си живот и искате на намерите виновника някъде извън вас?Вие сте мнозинство,но повярвайте тук все още има хора възпитани в добродетели,които съвестно живеят и успяват(без да са милионери),но са щастливи и почтени.Не завиждат,защото не всеки се ражда Цар,но и не искат да са водени от сляпата амбиция да забогатяват нечестно,влизайки в порочния кръг на "новобогаташите",на които Царя е трън в очите и настроенията насаждани срещу него в медиите са удобно средство за манипулация!
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ех, няма ли поне ЕДИН да се намери да каже блага дума за дедо, бе?:) Каква всенародна любов! И гащите ни вземи, царю, те вече без това се изуват:) Какво ли разбира, миличкият, още български не знае, ама има документ, това е важно.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
то пак комунистите са виновни-трябвало е да изтребят тези крадливи *** до крак !!!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Симеоне,като вземеш и тоя имот после ела да ми вземеш и дедовия...може да си го ползвате в цялата фамилия(само на щерка си не го давай,че много грозна)
30
0
 
0
 
! Отговори
KOMUNISTITE NA SAPUN преди 15 години
TUI DA VI E ZA UROK GLUPACI , OSHTE IMA MALOUMNICI DETO GLASUVAT ZA KOMUNISTITE, PRODALJAVAITE DA GLASUVATE ZA BSP KELEMETA , NESKA S NDSV UTRE SAS NQKOI DRUG SHE SA KOALIRAT I EI TAKA POD NOSA SHE NI IZGRABQT BALGARIA TQ NE CHE NE E RAZGRABENA I SQ AMA I OSHTE MOJE DA SA RAZGRABI. DOKATO IMA TAPACI KATO VAS DA GLASUVAT ZA BSP TAKA SHE E TAQ SKAPANA DARJAVA
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти съвсем го зарадва - недей така, на тия години от такава радост може да се спомине човечеца:) Нека на имотите си да се наслади, може пък ковчезите вече с джобове да ги изработват хахаха
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не Куртово Конаре, а един БЪЛГАРСКИ К_Р ЗА СИМЕОН
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Роден с амнезия! Старците са полудели, епизод 3 хахаха Най-големият грабител в историята на България и най-голямото нищожество, раждало се по нашите земи! Амииии... добре че не е българин, та да се намразим всички.
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Явно склерозата си казва думата. Симен си спомня избирателно. Годините не прощават на никого само странно как забрави какво каза като дойде. Нищо не искал, нищо не търсел и 8 години по-късно вече бяло петно за тези му думи. На времето е крал и дядо му за да им писне на хората и да прокудят цялата фамилия не е било случайно. Все едно сега тия обирджии дето си разграбиха България един ден да настъпи справедливост и да им се отнеме всичко откраднато и след време внуците да вадят документи, че сараи, палати и т.н. са на дядо му. Дърт наглец е Симеон без капка срам и както го наричат як комарджия.
25
1
 
0
 
! Отговори
чичо фичо преди 15 години
веските меджидиеви опоскаха държавата като скакалци, а някакви *** правят медийни изяви, колко е богат царя и колко ще обеднеят *** ако той си вземе собствените имоти. даже джурналистката аннннна цолова се опита да обърне въпросите така, че управляващ в момента съди държавата. може да си управляващ, да си президент, но ти преди всичко си гражданин и трябва да спазваш законите на държавата.цар или не щом имотите са негови и той си има документи, тка че и откачалката янев да реве и да се тръшка все тая, ще трябва да му се върнат. никой от управляващите другари няма да се съгласи царя да съди държавата в страсбург и без това доста сме се осмърдяли.имам чеството, че това е ход на другарите да покажат пред брюксел колко са точни нещата в българия и колко съда си върши работата.тай работа с тука има тука нема ни е ясна.а, че политиците са изперкали и посещават вкупом четвърти километър го вярвам.това плюскане и крадене води до мозъчни проблеми.
24
0
 
0
 
! Отговори
lel преди 15 години
mnogo si prav bate , neznam kak sa dopusnali da izzemat makedoniq , trakiq i oshte kup drugi zemi prez mesec uni 1879... BERLINSKIQ KONGRES!!! mamka im!
23
0
 
1
 
! Отговори
goriko преди 15 години
НЕ ВСЕКИ.ИМАМ НОТАРИАЛЕН АКТ И ДОКУМЕНТ ЗА ПОКУПКО ПРОДАЖБА ЗА ДВА ДЕКАРА В ГРАНИЦИТЕ НА СТАРА ЗАГОРА.НЕ МИ ГИ ВРЪЩАТ А МИ ПРЕДЛАГАТ ХАРТИИКИ.СЪЩОТО Е ЗА ОЩЕ ПЕТ ДЕКАРА В ЗЕМЛИЩЕТО НА СЕЛО ДО СТ ЗАГОРА ТАМ СЪДА РАЗПОРЕДИ ДА МИ ГО ВЪРНАТ НО УВИ И ЗА НЕГО МИ ДАВАТ ХАРТИИКИ.ТАКА Е ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ - НИЩО!!!
22
0
 
1
 
! Отговори
tzem преди 15 години
за произхода на средствата, използвани за закупуване и придобиване на "нотариалните актове" има ли? или още по-добре да видим един счетоводен отчет на интендантството, за да преценим дали наистина заплатите там са се плащали от личните средства на "царя" или това е било държавна институция на държавна издръжка и е оперирала с държавни средства.лична собственост било. а документите че се отказва от претенциите си (срещу съответните компенсации) при сдаването на властта къде са отишли?!а ако държавата е била царска частна собственост на физическо лице, значи загубата на територия е била и негова отговорност. следователно царят като физическо лице може да бъде съден че баща му и дядо му са допуснали държавата да загуби територия, а български граждани да бъдат изселвани от родните им места в Беломорието, Тракия, Западните покрайнини и т.н.