Чие е Куртово Конаре? Царят вика, че е негово

Адвокатите на Сакскобургготски твърдят, че имат документи за имотите в Кричим
6 юни 2008 08:44,
82
Чие е Куртово Конаре? Царят вика, че е негово
Резиденция "Кричим". Снимка: segabg.com

"Има документи за имотите на Симеон Сакскобургготски в Кричим, в които са записани и цените на които са закупени земите", заяви пред bTV адвокатът на Сакскобургготски Ели Христова.

Според нея става въпрос за земи, които са се намирали до държавни гори. Това са били земи на селяни от Куртово конаре, които цар Фердинанд изкупува.

Христова допълни, че всъщност областният управител на Пловдив Тодор Петков си е позволил да изземе правомощията на министъра на регионалното развитие по случая.

По думите й внесената в съда искова молба за собственост за резиденция Кричим цели да даде отговор и какво е това интендантство, частни ли са тези имоти.

Според Олимпи Кътев от НДСВ всеки има право да реституира имотите си, а областният управител Тодор Петков се вживява на партиен комисар.

"В крайна сметка царят е български гражданин и има права. Има неприкосновена частна собственост в Европа", каза Кътев.

Царското семейство вече обяви, че разполага с необходимите нотариални актове отпреди повече от 70 г.

В документа е записано, че имотът в Кричим е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937 г. и представлява доста скромна резиденция на царското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
кинолозите открили нова порода куче...:родословие:кръстоска от превъзходна европейска *** и няколко дузини кралски ***...отличителни белези: плешива,късогледа,лаеща със силен акцентхарактер: подла,продажна,хитра,безскруполна,лъжлива,нагла,кр адлива,мързеливаотговаря на името СИМЕОН
20
0
 
0
 
! Отговори
elen преди 15 години
номер 13!!! Мен ме е срам то тебе! Сбогом
19
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Правеет като него, вместо да завиждате. Плащат ви няколко пъти по-малко, отколкото изкарвате, за да има за джипове и да качват в тях дъщерите ви. Искайте си парите :)
18
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като са негова собственост ще ги иска,разбира се...Не виждам смисъл от спора,освен като доказателство за българската завист.
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
tozi car e edinstveniqt det si azpalni obeshtaniqta(OPRAVI SI JIVOTA ZA 800 DNI)
16
0
 
1
 
! Отговори
Venko преди 15 години
Тоя 'цар' що не вземе да си иска цялата държава. След като е цар, сигурно цялата е негова собственост...
15
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе ,вие добре ли сте? Кой ,ако е имало нещо на родата му,няма да си го поиска да си го върне,а ? Те "Иван-костовци" и прочие си взеха де-що докопаха ,то не бяха компенсаторки,то не бяха заменки...
14
0
 
1
 
! Отговори
hexz преди 15 години
На кого му трябваше да водиме "цар" от някъде си и да го правиме тук - едно време Левски беше казал "Ако ни трябва цар, ние и сега си имаме султан" ама кой го е еня за някой който си дава живота за народа а народа си води цар. Каквото си надробиме това ще сърбаме. Язък за великите българи дето са мрели за тоя *** народ. Да са живи и здрави Илия Павлов и компания дето доведоха "царя" измесления герой.
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Защо го докарахте бе прости българи, *** такива Симеон, защо??? Иван Костов Ви свърши толкова хубави неща, но ние просто не го заслужаваме, толкова ми е срам от Вас....
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нагъл *** е всеки, който се занимава с имотите на царя, нарича невинни хора, които дори не познава (сестрите Белнейски, медиците), дели се на софиянци/селяни или шофьори/пешеходци, ДОКАТО СЕМЕЙСТВОТО МУ ПРОДЪЛЖАВА ДА ОЦЕЛЯВА В МИЗЕРИЯ. А кое е мизерия - ами 16лв на ден е минимумът на човек САМО за храна. Сметнете си :)
11
0
 
1
 
! Отговори
Ася преди 15 години
Дядото на Симеон е дошъл гол като пушка. Е откъде само тези имоти ? Да си иде там откъдето е дошъл, бил българин българин е толкова колкото аз съм испанка. Да го изгоним , както са изгонили дядо му . Тези имоти са на българския народ.Той не може да изплати само поддръжката през тези години. Да си иде и да не му се дават никакви имоти. По този начин трябва да дадем имоти и на разни турски ***, които претендират за гори
10
0
 
1
 
! Отговори
иванов преди 15 години
Абе братко,много си мек в мнението си за Кътев, явно си възпитан човек! Виж му само малкото име- ОЛИМПИ !!! Ама айде,родителите си не можеш да избираш...Обаче този гнусен *** е самия сборен образ на т. нар. "царисти", сигурно и преди 9-и, и откакто България е царство ги е имало такива мушмороци, те са като белия червей(екстра стръв за риба)-живеят и се хранят от ...Ако изринем -няма да има червеи-бели,жълти,червени...квит се сетиш
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ми загрижен е за Калинка и *** дето ни викат ишаллах по телевизията. Те горките са толкова некадърни, че ако мони не им остави имотец да продават ... как ще живеят. Опита се да остави магистрала Тракия на фирми на синчетата си, но не стана работата ... поне имоти да докопа.
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ммдаа царя профука парите на баща си по казината в Европа сега дойде тука да ламти за Българските земи, които синовете му да профукат в Европа. Наглоста няма край.. Не стига бедите ,които ни донесе дядо му и земите ,които ни отнеха като компенсации заради безумната му политика.. Не стига ,че след като бе изгонен от България и България в крайна сметка благоволи да му разреши да се върне ами сега и претенции има към Българите??? Що за нахалитет? Що за алчност? Връх Мусала бил негов!!! Кричим бил негов!! Врана ,дворци ,гори,резиденции и т.н. всичко е негово.. Това се казва нагъл ***!
7
0
 
1
 
! Отговори
пенсионерка преди 15 години
ЕЙ срама нема. Да му го възстановят както на нас с компенсаторки .Тоз дойде само да взима ,е мисли за народа. Бай Тошо какво взе? на босия цървулите,а тоз където нищо не е допринесъл на него всичко На нас ни върнаха до200дка и то с редукция а на него всичко?! За едни закони за други като тоз всичко. Да му преседне дано.
6
0
 
1
 
! Отговори
kkk преди 16 години
български! С какъв акъл го докара това недоразумение - кой дявол ви би през ръцете да пускате за тия царисти- като *** поне по едно кюфте да бяха ви дали.
5
0
 
1
 
! Отговори
Архитект преди 16 години
Отново лъсна пред родната общественост престъпната алчност на така наречения "цар". какво значи "строил с лични средства"?!? Нима парите на Царство България са "лични средства"?!? Ходил съм в Кричим преди доста години - едно уникално място, с разкошен парк, строен от най-големите паркостроители по онова време- безценно богатство, което трябва да съхраним за нашите деца и внуци! Да кажем НЕ на "величеството" и да спрем посегателството му над българските държавни имоти!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 16 години
Мръсен, долен, гаден, низък червей! Как не ги е срам! Окрадоха България! Тоя не е никакъв българин! *** пумиярите, ***! Да ги изгоним от България, така както на времето са били прокудени явно е имало защо, тяхната ***!
3
0
 
1
 
! Отговори
V преди 16 години
"В крайна сметка царят е български гражданин и има права. Има неприкосновена частна собственост в Европа", каза Кътев.Слушай дупедавец, в България граждани царе няма. Мръсни малки душички, цял живот така сте вървели напред, с *** на ... Не виждам кво се пънеш, НДСВ много скоро ще е извън играта, мумията, която наричате цар е бита карта... Аман от теб, царя и други такива умствено ограбени ***.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това е райско кътче.Вътре може да видите дори благороден елен.Но не мисля че се стопанисва много добре