Чие е Куртово Конаре? Царят вика, че е негово

Адвокатите на Сакскобургготски твърдят, че имат документи за имотите в Кричим
6 юни 2008 08:44,
82
Чие е Куртово Конаре? Царят вика, че е негово
Резиденция "Кричим". Снимка: segabg.com

"Има документи за имотите на Симеон Сакскобургготски в Кричим, в които са записани и цените на които са закупени земите", заяви пред bTV адвокатът на Сакскобургготски Ели Христова.

Според нея става въпрос за земи, които са се намирали до държавни гори. Това са били земи на селяни от Куртово конаре, които цар Фердинанд изкупува.

Христова допълни, че всъщност областният управител на Пловдив Тодор Петков си е позволил да изземе правомощията на министъра на регионалното развитие по случая.

По думите й внесената в съда искова молба за собственост за резиденция Кричим цели да даде отговор и какво е това интендантство, частни ли са тези имоти.

Според Олимпи Кътев от НДСВ всеки има право да реституира имотите си, а областният управител Тодор Петков се вживява на партиен комисар.

"В крайна сметка царят е български гражданин и има права. Има неприкосновена частна собственост в Европа", каза Кътев.

Царското семейство вече обяви, че разполага с необходимите нотариални актове отпреди повече от 70 г.

В документа е записано, че имотът в Кричим е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937 г. и представлява доста скромна резиденция на царското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
гражданин НЕ поданни преди 15 години
Ааа...тук са били още - монархистчетата!Негов е...ама дедовия! ГЛЕДАЙ КЛИПА !
60
0
 
1
 
! Отговори
гражданин НЕ поданни преди 15 години
Ей! Администраторите! Стига трихте бе, какво като е , да не би Вени да прави парички от тов ???Оставете линка хората да видят за къв ИЗМАМНИК иде реч (не че не си го знаят!)Нещо да допълня - да ви направи впечатление (на всички дотук чели), как монархистчетата спряха да се опитват да НИ убеждават, как Симеон(чо) бил "по-, по-, най-" ... и как се пръждосаха, когато И ТЕ гледаха клипчето, а!То истината - боляла! ...и да мълчат!!!
59
1
 
0
 
! Отговори
Човек живеещ в Курто преди 15 години
Абе да си призная - май имота е на царя,защото на мен възрастни съселяни са ми разказвали..., че на времето Царя/на Симеон баща му/ е изкупувал земи на хора ,за да си направи ...резиденция.Даже е плащал пребогато... и е имало Куртово Конарци ,които са били бедни като църковни мишки ,но за онова време са били станали богаташи.Приближени до тогавашният кмет са успели да лапнат"чували" с пари ,само защото...1 декар земя /макар и камениста почва/ се намирала на много апетитно място.През тези години тук в двореца много хора са изкарали трудовият си стаж .Даже Царицата/построила една сграда ,която е ползвана за занималня, но сега тя е почти разрушена и *** крадат само дъски от кара тавана ,докато не се срути на главите им/
58
0
 
1
 
! Отговори
nina преди 15 години
Понеже зорките администратори-цензури пак ще изтрият линка, влезте в youtub-vsiaka nedelia и ще намерите интервюто 1990 година
57
0
 
1
 
! Отговори
гражданин НЕ поданни преди 15 години
Г Л Е Д А Й Т Е - К Л И П А ! ---> виж линка по-долу!
56
0
 
1
 
! Отговори
гражданин НЕ поданни преди 15 години
Абе, *** (за 56.-и е), ТИ СИ един от тези НЕЩАСТНИЦИ, които плашат хората с призраци - не случайно си и "Анонимен" тук!...ааа...или си от онея, които "оня" оправи за 800 дни!Заради този т.нар."цар", България и българите (ти не си от българите...НИТО ПЪК Е българин СаксКобурготски!!!) претърпяхме една от националните си катасртофи! !Виж колко са гласували като абсолютна стойност за "оня" и тогава говори - нагло монархистче!
55
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аре бе това ли сте оня народ дето се беше изсипал като днешния дъжд над София по цялото цариградско шосе да посреща царя или сте шепа нещастни ***, които са се облажили от социализма и сега искате още и още.Чуждото и на сред път се взима.Комунистите ограбиха три поколения българи след великия 9-ти септември. Забравихте ли митингите на Орлов мост, които стигаха чак до Плиска, забравихте ли Лукановата и Виденовата зима, забравихте ли децата от Индиго, 14 войничета изгорели като факли, децата загинали в Лим, сестрите Белнейски, момичетата затрупани на Алабин, десетките жертви от Бяла, хората изгорели като факли във влака убиец, а тези които пороите издавиха и отнесохо имотите им градени с пот и сълзи и с горчив комат хляб . Пускат ви стръв с царските имоти и вия *** шарани яко захапахте комунистическата кука . Хак ви е *** по пътищата от катастрофи, возете се в трошки, плащайте джакузито ва Вальо Топлото, кафето на Меджидиева, мезонетите на другарите,яхтите, самолетите, фераритата, тоалетите на Масларката - да са ви честити всички ***, които ви ограбват и управляват.
54
0
 
0
 
! Отговори
Lili преди 15 години
Браво Нина! Този клип трябва да се види от всички и то сега!
53
0
 
1
 
! Отговори
nina преди 15 години
Това трябва да го пуснат по всички ТВ канали, хубаво да го видят всички. Ама и как хубаво говори, не срича, не заеква. Е, голям е хитрец, сега все нещо мънка, се, уж нещо не знае български, номера от селски вечеринки.
52
0
 
1
 
! Отговори
гражданин НЕ поданни преди 15 години
Е В А Л А - ЛИЛИ !!! Вижте клипа - ЕТО ИСТИНА! ...черно на бяло!Да видите какъв *** и НАГЛЕЦ е тоя!!!
51
0
 
1
 
! Отговори
Лили преди 15 години
Не е рошо всеки да се докосне с това клипче до морала на този ХИТРЕЦ! Февруари 1990 г., предаването Всяка неделя по Българската национална телевизия. Кеворкян: Материални претенции към България имате ли?Симеон: Как материални?Кеворкян: Т.е. имуществени.Симеон: Как не, към собствената си страна?! Не. От мене това няма да се види никога. Независимо от какви обстоятелства, обстановки, становища или положения Категорично не! Който не вярва, да гледа (вижте го към края на долния репортаж, след 2:20 мин.): Февруари 1990 г., предаването Всяка неделя по Българската национална телевизия. Кеворкян: Материални претенции към България имате ли?Симеон: Как материални?Кеворкян: Т.е. имуществени.Симеон: Как не, към собствената си страна?! Не. От мене това няма да се види никога. Независимо от какви обстоятелства, обстановки, становища или положения Категорично не! Който не вярва, да гледа (вижте го към края на долния репортаж, след 2:20 мин.): by Veni Markovski
50
0
 
1
 
! Отговори
гражданин НЕ поданни преди 15 години
Абе я се САМОУБИЙТЕ - монархистчета нещастни !Ние живеем в Р Е П У Б Л И К А ...а вие сте ***!
49
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
To e ясно, че "царят" не е дошъл в БГ, за да ни "оправи", ами заради имотите си. Кой политик въобще мисли за България, а не за собствения си джоб? Виновни са тези, които му повярваха и гласуваха за неговата партия, когато се появи за пръв път, като си мислеха, че тя е с нещо по-различна от останалите. Всички се излъгахме тогава, в това число и аз, а не трябваше. В България свестни политици няма и няма и да има.
48
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз Ще ВИ кажа нещо абсолютно Честно, това което мисля е Че Царят е Ангел...то е изписано на лицето му, и не само ангел,той е наистина Човек и май единственният, защото от ден на ден се убеждавам Че живея в общество на луди и нагли хора, всьщност не хора а животни, Чудовища в Човешки образи. В това ви превьрнаха тези които ви манипулират. Жалки сте наистина.
47
1
 
0
 
! Отговори
български гражданин преди 15 години
поданико, по-добре слушай за царе и князе, отколкото за рая. Цял свят се гордее с дворците си и със знатните си особи, само българското сиво *** се обръща я към полумесеца, я към соца.
46
0
 
1
 
! Отговори
nina преди 15 години
Човече, направо ме разплака за благородството на вампира, че е дарил България. И така се въодужевих, че и аз ще направя дарение . ДАРЯВАМ НА ЛюБИМАТА СИ ДЪРЖАВА ДЪЛГОВЕТЕ СИ КЪМ ТОПЛОФИКАЦИЯ, ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕ И СОФИЙСКА ВОДА.
45
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бьлгари, ако ВИ трябват доказателства Че КриЧим е на Царското семейство, аз имам едно > ДЯДО МИ Е БИЛ ГОТВАЧ НА БОРИС В КРИЧИМ. и ви уверявам Че е бил много добьр ЦАР.
44
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тодор Петков, поредният *** и наглец, усмелил се да усуети и ограби почтенно семейство като Царското.Значи, царят, не трябва да си иска земите нито двореца който наследява от баща си... а защо не...3ма човека от стар род, наследници на половин бьлгария, си взеха имотите преди 15години. Царят е беден пред тях. но за тях никой не знае, Те не искат да се знае и се справят до момента.значи ако се разбира добре, Царят не може да си иска собственноста, тя да остане дьржавна, така да се каже, а кой я ползва като е дьржавна..не народа всеки случай, а по точно тези които ограбиха и продьлжават да ограбват народа...та чак имат смелост и наглост да се противопоставят на законите на дьржавата която е постановила реституция на имотите. НО естественно, забравих Че тези закони са само за овцете...за робите, тьй като поробителите се имат за вьзвишени а са просто които скоро ще се запознаят сьс затвора, там им е мястото. Царят е бьлгарски гражданин и с правата такьв, по закон, той има право и трябва да му вьрнат всичките имоти. И ако бях на мястото на Симеон, нямаше да дарявам нищо на Бьлгарите, както той подари земи и резиденция, НЕ, защото са *** народ, нямат сиви гьнки да мислят, оставят се да бьдат манипулирани. Бьлгари, вие сте .
43
0
 
1
 
! Отговори
гражданин НЕ поданни преди 15 години
Тази *** - Кътев, да му представят в медиите заинтересоваността от цялата история! ...тогава ще лъсне, колко парички комисионна лапва!!!НЯМА нищо на т.нар. ЦАР ! България понесе ТЕЖКИ репарации след войната, за което имат вина - Царското семейство! Не само не трябва да му се връща НИЩО, но и трябва да му се търси обезщетение, като наследник! (ама като няма нищо ???) Далаверата му е ще е *** и сега иска българският народ да ми подари няколко милиарда в имоти и земя!Трябва да бъде СЪДЕН, а не да му се връща нещо !!!
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да дъртия ти травестит за какви имоти бленуваш бе те не са твои или на семейството ти и не ми пука какви документи вадят адвокатите ти.С какво си заслужил ти тая земя работил си много за нея ли или заради заслугите на предците ти благодарение на които преживяхме 3 национални катастрофи и сега сме най келявата държава в Европа.Тия имоти са мои,на мен на комшията ми на неговия комшия и така нататък на всички българи дърт ***.