Омраза и заплахи местят гей парада в Южния парк

От съображения за сигурност Бойко Борисов обяви промяна в маршрута на събитието, наречено "Аз и моето семейство"
26 юни 2008 14:39,
339
Омраза и заплахи местят гей парада в Южния парк
Снимка: Булфото

"От всички преки на "Витошка" могат да излязат и да ги нападнат. А в Южния парк е по-лесно да ги охраняваме".

Така Бойко Борисов аргументира идеята за промяна в маршрута на гей парада "Аз и моето семейство" в събота, която днес бе изразена в декларация на кметските съветници.

ГЕРБ-съветниците настояха за мярката заради "множеството декларирани закани от различни политически сили за провеждането на паралелни анти-прояви".

"Няма да отвръщаме на нападки", обещаха пък организаторите от "Джемини".

А лайтмотивът за предстоящия гей-парад е:

"Не е необходимо условие да си гей, за да дойдеш. Не е нужно и да познаваш гей или лесбийка. Задължително условие е да вярваш, че хората са равни и че имат право на еднакъв, нормален начин на живот".

Организираното от "Джемини" шествие вече предизвика ответния удар на Българския национален съюз под наслов "Седмица на нетолерантност към хомосексуализма и педофилията".

Въпреки че лидерът на БНС Боян Расате обяви открито война с лозунга "Бъди нетолерантен, бъди нормален", хомосексуалните у нас не се отказват от първоначалните си планове.

Пред дни отВарненската и Великопреславска митрополия също се обявиха против предстоящото шествие.

"Църквата определя хомосексуализма като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, като предлага и пътя за изцелението от този грях", се заявява в позицията на митрополията.

"Ще бъде интересно и весело, без да нарушаваме обществения ред и да провокираме онези, които протестират против нас. В случай на нападки няма да отвърнем по никакъв начин", обещаха пред "24 часа" участниците в парада. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
ригс преди 15 години
какво ви правят *** бе, нека се веселят копелетата, на тази земя има място за всички, другото е селяния и липса на толерантност, нали вече сме европейци, !
17
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Проста е оная дето те е родила.Аман от ***!!!!!!!п48н
16
1
 
2
 
! Отговори
Unique преди 15 години
България никога няма да се оправи. Това е една страна на смотани селяци, на които не бива никога да се помага, а да останат да *** в мизерия. Ако така мразехте управляващите ви както гейовете, нямаше да сте на опашката на света и да се чудите що сте бедни. Бедни сте, защото сте прости.
15
1
 
2
 
! Отговори
Papi преди 15 години
Detsata znayat v pyti poveche za tova otkolkoto Vie si mislite.
14
1
 
2
 
! Отговори
PAPI преди 15 години
VSEKI IMA PRAVO DA BYDE TOVA KOETO ISKA.
13
1
 
2
 
! Отговори
вероника преди 15 години
Това е тъпо!Какъв гей парад, какви 5 лв.?Егати глупостта!Не съм против гейовете и лезбийките обаче не може така!Да не е Нова година та ще се маскираме!Ами хайде да почнем да честваме и Вси Светии по американски, М А М К А М У!!!!!!Ами децата?Какво ще им обясняваш, какво ще им кажеш?
12
1
 
2
 
! Отговори
zzzzzzzzzz преди 15 години
Внимавайте с изрази като ***, концлагери и т.н. защото много често наши приятели или роднини се оказват хомосексуални без ние изобщо да предполагаме. Тези, които ще са на този парад са един нищожен процент от всички хомосексуални и бисексуални. Другите се крият, заради такива изказвания. Но това не значи, че ги няма. А понякога много боли да чуеш от приятел косвено да казва, че си ***... Не го пожелавам на никого. Дано някой ден, не чуете подобни реплики за своите деца (без значение относно какво са изказани)... уверявам ви, много ще ви марани.
11
1
 
2
 
! Отговори
gay преди 15 години
Трябваше да бъде под надслов "Аз и моето дупе"
10
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
bahti tapotiata
9
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Budi netoleranten!Budi normalen!Taia ***-na buni6teto ili v konclagerite!!!
8
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
А така злобейте самоизяждайте се.:))))
7
1
 
2
 
! Отговори
gost преди 15 години
Е,много хубаво ,баш в Южният парк до Американското посолство да им дадат "зелени карти" !!!!Трябваше да им разрешат в Суходол на бунището дето им е мястото!Аман от ,гейове и лизбийки,затова толкова не.....до..е..ни жени и мъже има, а деца вече не се раждат!Ще я докараме до съдбата на Римската империя!Възмутително е това,което се случва в държавата ни!
6
1
 
2
 
! Отговори
баща ти преди 15 години
значи...*** че е ненормално състояние това е ясно....ясно е също че ако всеки с ненормално състояние прави реклама на това си състояние...то ще се взема под внимание от децата....защото както знаем, децата попиват като гъба всичко което виждат и ако им се представи с хубави цветове и звуци това те ще приемат за даденост....А *** НЕ Е ДАДЕНОСТ, ясно е че това е реклама....нищо повече от привличане на нови членове на това извратено движение.... какво духовно свързва гейовете...НИЩО...свързва ги единствено това че се плющят...ако трябва да съм толерантен към това....значи скоро трябва да съм толерантен към убийците, крадците и мошениците защото те също твърдят че са се родили такива... значи ако хобито ти приятелю/приятелко е да спиш с еднаквополови приятели просто не го показвай и не парадирай с това...моето хоби е да рисувам ....но не тръгвам на парад....
5
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
abe bat Bobo, v kakkyv iuzen park be, iq gi natikaiu v gyzy na slona, tam kone e sirioko, tymno i lainiqno-te v takava situacia nai dobre se 4uvstvat i realizirat, tam sred govnetata.
4
1
 
2
 
! Отговори
хетеро преди 15 години
Бат Бойкоо, отклони маршрута да мине през някои от затворите
3
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
razhlabenite anysi 6e oserat park-a, kudeto de4icata si igraqt
2
1
 
2
 
! Отговори
ANTIGEI преди 15 години
абе бате Бойко и ти ли си гей та не им забраниш на тия извратеняци да мърсуват в най-хубавия парк на София.
1
1
 
2
 
! Отговори
dome преди 15 години
не е забранен, но поне е изместен в тъмни гори тилилейски...