Ало, ало. 246 разговора на ВСС с Красьо

Магистратите извадиха и кирливите ризи на бизнесмена
22 окт 2009 16:21,
62
Ало, ало. 246 разговора на ВСС с Красьо
Снимка: Булфото

Магистратите от ВСС призоваха всички техни колеги, които са контактували по GSM-ите си с Красьо от Плевен, да подадат оставки.

До момента това стори Стойко Стоев, но Иван Димов отказа, въпреки че има безспорни доказателства за разговорите им с плевенчанина.

Двамата са провели цели 246 разговора с бизнесмена Красимир Георгиев, набеден за кадровик на съдебната власт.

Нарочна комисия, избрана от ВСС, е установила, че от началото на годината до 30 юни Красимир Георгиев е провел разговори с 14 магистрати, участници в конкурси за шефове в съдебната система.

Стойко Стоев и Красьо са говорили 213 пъти по телефона, в 88 от които Стоев е звънял, и са си разменили 11 есемеса.

Най-дългият им телефонен разговор е 5 минути и половина.

Още по темата

Между Иван Димов и Красьо са проведени 33 разговора, в 9 от случаите е звънял Димов.

Най-дългият разговор е 3 минути.

Докладът на комисията установил още, че Красимир Георгиев е собственик на 4 фирми и участва в управлението на още 2, има апартамент в София, закупен през 2008 г., и в Плевен, има Мерцедес и BMW, личен шофьор и телефон за няколко хиляди лева, а е декларирал доходи между 569 лeва и 1841 лева и нулеви печалби на фирмите си.

Председателят на ВАС Константин Пенчев обясни, че по закон съветът няма механизъм да принуди уличените да подадат оставка или да ги уволни, но призова Народното събрание спешно да приеме такава поправка в закона.

„ВСС показа, че има волята да укори тези магистрати и да ги прикани да си подадат оставките”, каза Пенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само Костов може да спаси България.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде, изкарайте най-накрая разпечатката от разговорите с агент Гоце. "Ало, една екскурзийка до Австралия ще уредиш ли, нали си наш човек?"
39
0
 
0
 
! Отговори
Павлина преди 14 години
Долни ***! - да си заминават всичките. В България няма правосъдие - само далавери между магистрати и престъпници за сметка на народа
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ех, телефонна любов... кратки са разговорите - едно ОБИЧАМ ТЕ, а ти мене не може да продължи дълго. 5 мин.разговор явно е бил спор :) А сега сериозно- на къде отиваме и от къде се връщаме? Това е съд.ни система - ве някой на някой върши услуги - за това сме на тоя хал... Не вярвам в съдебната система и това. Започвам да се съмнявам, дали и правителството на ББ работи за чест и слава...
37
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
абе тия от всс са мн. кухи лейкиявно не са гледали "Ултиматумът на Борн" За сметка на това тия по отвличането и телефонните измамници са го гледалиии!
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
besilo
35
0
 
0
 
! Отговори
безакъл преди 14 години
работата е там че такива хора си помагат,хора крадящи от държавата с големи връзки, и после защо им отвличат синовете...по добре ще е и тях да отвлекат и измъчват,ама наплашен народ!
34
0
 
0
 
! Отговори
та4ката преди 14 години
чи ти кво искаш би мойто мумче? ние защо сме на власт - за едната кирлива заплата ли бе? Ми че то един семкаджия има по-голем доход бе!!! я се замислете верно - кой и защо отива на "държавна служба" ?!?!
33
0
 
0
 
! Отговори
а1 преди 14 години
"Докладът на комисията установил още, че Красимир Георгиев е собственик на 4 фирми и участва в управлението на още 2, има апартамент в София, закупен през 2008 г., и в Плевен, има Мерцедес и BMW, личен шофьор и телефон за няколко хиляди лева, а е декларирал доходи между 569 лeва и 1841 лева и нулеви печалби на фирмите си."В една нормална държава това е достатъчно гореупоменатия *** да бъде вкаран в затвора за 10-15 години и цялото му имущество да бъде конфискувано.
32
0
 
0
 
! Отговори
ВиК преди 14 години
Тая държава е потънала в ***,ямата става все по- дълбока и все по- трудна за изриване!
31
0
 
0
 
! Отговори
чук преди 14 години
До 21- човече пиши нещо разумно по темата,ако можеш,разбира се. И не се именувай "ей" като си ГЕЙ ,не е много срамно...
30
0
 
0
 
! Отговори
черничък преди 14 години
от утре и аз тургам един номер 8888 и почвате при бако да снасяте! бах ви в ***!
29
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Абе, къде са бойкоругателите? Що така стана, че от както ГЕРБ дойде лъсват идиотиите на досегашните?Искам си минусчетата. Липсват ми.
28
0
 
0
 
! Отговори
Стар кадия преди 14 години
Ей ви още....Оказа се, че обществена поръчка за 118 млн. лв. е била дадена на човек, който е бил подсъдим за неправомерно усвоени държавни средства, пише Всеки ден.Става дума за собственика на фирма Валекс Валентин Христов. Под договора за строителство на новата сграда на Съдебната палата във Варна стои подписът на Миглена Тачева.
27
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Независима съдебна власт. Кой ли ви вярва. Щом Софиянски е единствения доказано некорумпиран... От съда. Не се чудя, че всички крадливи политици с тръпнещи от уважение гласове казват "Нека съда се изкаже, крадял ли съм или не".И съдът казва " Как ще е крадял този, бе!??!? Че той е най-честния! И кинтите ,които ни дава, и те са честно спечелени! От честни комисионни и рушвети! И, к`во сте ни зяпнали, бе! С 2 бона заплата, живее ли се!?!??
26
0
 
0
 
! Отговори
Б.Борисов преди 14 години
Димов, хващай къра!
25
0
 
0
 
! Отговори
Иван Димов преди 14 години
Ще ме махнете ама друг път !! Няма "механизъм" , не разбрахте ли ? Никой не може да ме мръдне ! А сега ревете колкото си щете !!!
24
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
В една бяла държава тези вече щяха да са безработни и осъдени по-бързата процедура. Мръсни гадни ***!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ми те всеки втори с джип мерцедес да проверят ще се окаже на социални помощи..просто няколко поста по възловите кръстовища....ама никой не го прави затова те си джиткат спокойно в държават на неограничените възможности....
22
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Добре че е Красъо -касичката иначе тия магистрати горките само на една заплата ще умрат от глад .