Тръгна делото "Мургина", съдят я по 4 обвинения

Не се признавам за виновна, каза бившата шефка на НАП
8 юни 2010 11:27,
50
Тръгна делото "Мургина", съдят я по 4 обвинения
Мургина на влизане в съда. Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд даде ход на делото срещу бившата шефка на НАП Мария Мургина.

Срещу нея са повдигнати четири обвинения – две за престъпления по служба, за принуда на данъчен служител и за потвърждаване на неистина в декларацията й пред Сметната палата.

Още по темата

В началото на днешното заседание защитата й поиска обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата за доразследване с мотива, че в него не са изпълнени всички разпореждания на съда.

Съдът обаче счете искането за неоснователно и даде ход на делото.

Обвинителният акт срещу Мургина веднъж вече бе връщан за прецизиране.

Самата Мургина каза днес пред съда, че не разбира обвиненията срещу нея и не се признава за виновна.

Пред журналистите тя отказа коментар и каза, че ще говори на по-късен етап.

Съдът прие по делото и граждански иск на Милена Цолчовска за неимуществени щети на стойност 20 хиляди лева.

Искът е за това, че Мургина е упражнила психологически натиск, заплахи и принуда към Цолчовска. Обаждала й се по телефона и настоявала тя да напусне поста си на директор в териториално данъчно звено Силистра, в противен случай щяла да я уволни дисциплинарно.

Цолчовска беше конституирана и като частен обвинител по делото. Делото продължава с разпит на свидетели.

Dnes.bg припомня, че Мария Мургина подаде оставка на 12 февруари 2009 г., след като ДАНС й отне допуска до класифицирана информация. Тя посочи като мотив за напускането си неизпълнението на плана за данъчните приходи на агенцията за 2008 г.

Тогава ДАНС и прокуратурата образуваха проверки за измами с ДДС в приходната агенция за стотици милиони левове, а Сметната палата – за администрирането на приходи от ДДС в НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
30
 
! Отговори
262 преди 13 години
хаха как си представяте мургина за 20 год в сливенския :) това ми звучи като слон да разпери уши и да литне. Отсега ви казвам ,че делото или ще забуксува поради неявяване на свидетел, липса на достатъчно убедителни доказателства, изкълчване на пръст или нещо от сорта или както казаха преди мен 2-3 год. условна и няколко хил лева глоба. Да се обзаложим ли :)
5
3
 
22
 
! Отговори
Цецо преди 13 години
До тук добре... надявам се да получи справедливи присъди по всичките обвинения.
4
2
 
22
 
! Отговори
zhka преди 13 години
Тази МЪТНА ВОДА, сега ще се ТОЧИ................
3
2
 
37
 
! Отговори
Candy преди 13 години
Чумата да я тръше тая! Щото на българското правосъдие не вярвам... Представяте ли си колко нагло е крала, след като подвеждат под отговорност, ама тя иначе е чиста като сълза де! Я, как се е охранила...! Източила милиони с ДДС, някакви безумни суми, обаче по- рано никой не забелязал, милион два така лесно потъват, а то не са и само милион два... Просто нямам думи, писна ми да чета глупости! Замазват ни очите и си мислят, че им вярваме.... До кога, питам пак...?
2
1
 
41
 
! Отговори
Смеххххх преди 13 години
Присъдата ще е условна :) Пийте по една студена водица отсега :) А Мургина и другите мафиоти (от всички партии) ще пият по едно питие на Малдивите :)
1
1
 
44
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Сега ми се струва че няма да са достатъчно доказателствата, свидетелите ще се откажат... и накрая някоя условна 2-3 години, със забрана да работи на ръководни длъжности, глоба от 5000 лева и кой откъдето е. Обаче пък от друга страна се надявам да не съм прав !