Мургина се изправя пред Темида

Прокурор Немска: Мургина ще бъде обвинена в длъжностни престъпления
10 май 2009 14:49,
67
Мургина се изправя пред Темида
Снимка: БГНЕС

"СГП ще повдигне обвинение срещу бившата директорка на Националната агенция за приходи Мария Мургина", съобщи пред Дарик радио Маргарита Немска, наблюдаващ делото прокурор от Софийска градска прокуратура.

Мургина ще бъде обвинена в длъжностни престъпления. Делото бе образувано през февруари за източване на милиони ДДС с покровителството на висши служители на агенцията.

В понеделник - 11 май, наблюдаващият прокурор по делото за източването на огромни суми ДДС с покровителството на служители от НАП Маргарита Немска ще изпрати призовка до бившата шефка на агенцията Мария Мургина.

Това ще стане след заседание при заместник главния прокурор Валери Първанов. Мургина ще бъде призована за края на седмицата, за да й бъде повдигнато обвинение за длъжностни престъпления по делото.

По думите на заместник главния прокурор веднага след това ще бъде внесен обвинителен акт срещу Мургина и други служители на НАП в Софийския градски съд.

Маргарита Немска уточни, че засега по това дело обвинения се повдигат само срещу Мария Мургина.

Dnes.bg припомня, че Мургина подаде оставка на 12 февруари, след като ДАНС й отне допуска до класифицирана информация. Тя посочи като мотив за напускането си неизпълнението на плана за данъчните приходи на агенцията за 2008 г.

ДАНС и прокуратурата образуваха проверки за измами с ДДС в приходната агенция за стотици милиони лева, а Сметната палата - за администрирането на приходи от ДДС в НАП.

От разследването срещу бившия ръководител на ЦСКА и „Кремиковци" Александър Томов пък стана ясно, че двамата с Мургина са източили милиони ДДС от комбината през верига от офшорни фирми и договори за продажба на акции на футболния клуб.

Мургина като директор на НАП пазила от ревизии сделките на Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Tq krade AHMED darji portfeyla taka e taka shte bade oshte dostabreme
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ало, пост 33 на какви хапчета си? Ако хората, служещи си със СРС така лесно се разконспирираха - ти само фамилията на апартамента не си написал, язък ни за службите... Каква параноята те гони пък тебе, с "двойна лампа" на балкона....Господи, прибери си вересийте....
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Предизборен прах в очите на хората.Ще я осъдят, когато осъдят убийците на Колев, Емин....Къде се е чуло и видяло гарван гарвану око да вади?
63
0
 
0
 
! Отговори
Shakespeare преди 15 години
Много шум за нищо...
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев рефрен: Пари има, страшно няма!
61
0
 
0
 
! Отговори
СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР преди 15 години
и сливенския затвор плаче за нея
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тая плаче за сливенския затвор
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
58, ИМУНИТЕТ се пише, и откъде ти е тази информация?
58
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Вие не знаете ли,че Мургина е кандидат депутат от РЗС за придобиване на имонитет!
57
0
 
0
 
! Отговори
портиер в съда преди 15 години
Леле-е,сега като почне едно съдене!Адвоката болен-айде следващото заседание след 6 месеца!Тя получила сърбеж изотзадзе(Представила медицинско!)-айде нови 6 месеца!Някакво листче се прегънало-айде документите нередовни,да се върнат на прокуратурата и нови 6 месеца!Не могат да връчат призовка на НЯКАКЪВ свидетел...Мале,мале,мале,мале...:(
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В България Темида не вирее!
55
0
 
0
 
! Отговори
Бат Бойко преди 15 години
За какво ли се изправя - тук темида няма. Има само КОРУМПИДА !
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Badete spokoini , tova e predizborna pataklama ..sled izborite izvednag 6te se zagubjat dokumentite po deleto ..i 6te go prekratjat !!!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Az iskam da znaja sas kogo e delila parite...
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ НЕ МИСЛИТЕ ЛИ ,ЧЕ В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ КОМУНИЗЪМ??
51
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 15 години
Едва ли някои се надява на присъда! Не ,че не я заслужава! Да ама нали и тя е щерка на един от големите престъпници. Баща и е милиционера генерал Мургин.А иначе неиното си е мародерство и заслужава ......
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да бе, пет месеца по късно, обвинена от умствено бавните ни обвинители, хахаха, баси жалката картинка. направо виждам генетична задръстеност...
49
0
 
0
 
! Отговори
ТАНКИСТ преди 15 години
КАКТО СЕ КАЗВА ШТЕ ДОЖИВЕЕМ ЩЕ ВИДИМ .. НО ЕДВА ЛИ ЩЕ Я ОСЪДЯТ АКО БЕШЕ НЯКОИ ГЛАДЕН БЪЛГАРИН ОТКРАДНАЛ КОКОШКА ЗА НЕГО НЯМА ДА ИМА ПРОШКА! ***'А ДЪРЖАВА
48
0
 
0
 
! Отговори
none преди 15 години
Не знам какъв съд ще има, ама защо ми се струва, че тази жена прави хубави св...ки?
47
0
 
0
 
! Отговори
zorro преди 15 години
... ше и прочеттат присъдата, на другия ден след като Вальо Топлото си чуе негова или както биха казали от народ на *** ден.