Френски дипломат: Назначете си министър за ромите!

Живеят в катастрофална обстановка, каза Етиен дьо Понсен
14 сеп 2010 13:52,
476
Френски дипломат: Назначете си министър за ромите!
Френският посланик у нас Етиен дьо Понсен Снимка: БГНЕС

Част от европейските фондове трябва да се използват за подобряване на тежките условия, при които живеят ромите в България.

Това каза посланикът на Франция у нас Етиен дьо Понсен в лекция по повод приключването на дипломатическия му мандат в страната.  

"Почти 700 000 роми живеят в България при много тежки битови условия, като част от тях нямат вода, електричество, а улиците в техните квартали са без пътна настилка", отчете посланик дьо Понсен.

"Затова защо да няма в България и пост на министър, или на държавен секретар, който да се занимава с проблемите на ромската общност", предложи дипломатът.

Той даде за пример ромите от Сливен, при които е бил, и каза, че условията на живот там напомнят почти "катастрофална хуманитарна обстановка".

"За тях се говори много, но се прави много малко. Говори се за "Десетилетие на ромското включване", а не се вижда къде отиват тези пари“, категоричен бе дипломатът.

Още по темата

Посланикът на Франция очерта няколко предизвикателства пред бъдещото развитие на България, като интеграцията на ромите е едно от тях.

Останалите области са правосъдието, енергетиката и демографската криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
462
0
 
3
 
! Отговори
тетка Мара преди 13 години
Тоя какви съвети дава и на кого? Защо не си ги вземат обратно във Франция и да им осигурят добри битови условия, а ни ги върнаха на нас!
461
0
 
2
 
! Отговори
БГ=Двоен стандарт преди 13 години
В България съществува двоен стандарт на живот едните плащат данъци, осигуровки, такси, билети за градски транспорт мн. други. И от толкова много данъци и такси не могат да си позволят да си купят нормална кола или да си сложат сателитна чиния като мен например / Другите карат БМВ-та и на всяка съборетина има поне по две сателитни чинии ,но те не плащат нищо повтарям НИЩО само взимат от държавата и по други начини/кражби и така им е добре защото са малцинство и всички са им длъжни с нещо и докато има *** хора като вас господин посланик които да им дават неща наготово и да лобират затова това положение няма да се промени скоро! На тях им харесва този начин на живот Вервайте ми .
460
0
 
4
 
! Отговори
yann преди 13 години
Французите нямат думата "ром". На френски си е ***: "tzigane".Роми пишат нашите елементарни журналисти, ако изобщо могат да се наричат такива.
459
0
 
5
 
! Отговори
yann преди 13 години
Това се казва наглост!Французите, въпреки безспорно по-добрата си икономика, не могат да се оправят с ***, а искат ние да ги интегрираме. Как се интегрира нещо което не работи, не плаща ток, не плаща данъци, живее в незаконни жилища, защото подарените им такива са ги продали?Я този дьо Понсен да си ходи по-бързо, че да не го пуснем за 30мин. в ивицата Газа в Пловдив... След това да го видя какво и къде ще интегрира.
458
0
 
4
 
! Отговори
коста преди 13 години
Да го д...ш г-н мосю за съветите!
457
0
 
9
 
! Отговори
bb преди 13 години
Относно условията в *** квартали:Нека осветля г-н посланика, че *** обичат да живеят така, без вода и ток, а в катуни. Те не плащат за парцели, разрешителни за строеж, данъци, такси, ток, вода и т.н. Аз ако не си платя веднага ще бъда санкциониран. Докога този двоен стандарт. Ако толкова ги съжалявате, им построете във Франция жилища и ще се уверите колко бързо ще изтърбушат блоковете и ще си вкарат конете и прасетата да живеят с тях. Това вече сме го гледали тук.Довиждане
456
0
 
4
 
! Отговори
bb преди 13 години
Нямам нищо против назначаването на още един министър, ама покрай него идват харчове за още доста хора и цяло министерство. Франция ако дава 1-2 млрд. евро на година, що да не си направим, тъкмо ще увеличим заетостта. А пък се сещам и за един министър без портфейл (министър на българите в чужбина), че то както е тръгнало скоро ще трябва да стане министър и на българите тук, че те *** май вече са повече от нас.
455
0
 
9
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 13 години
Към френският дипломат: Ваше Превъзходителство - що не го духаш бе тиня. И се научи, че не се казва 'ром' а ***.
454
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе френска утрепко,дали сарко ще вземе съвет от БГ дипломат в ФР!!?Кой ти дава право на теб да даваш съвети.Бегай за ФР и назначи на вашите 900 хиляди *** вместо да ги гоните,те поне са франсета.Борисов изгони всички френски ликета от БГ
453
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами вие имате много повече *** от нас защо вие не им назначите министър?някаква си френска *** ще ни казва какво да правим.Ами вие имате и пвече от 7милиона араби,4 милиона евреи,и азиатците не ги броим,защо на тях не им назначите министър?
452
4
 
1
 
! Отговори
дааа преди 13 години
Всички *** ще си раждат децата в българия,на когото не му харесва да ходи у Канада!
451
0
 
15
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Тоз *** да не се обажда!Ако много разбират французите да им ги пратим всичките, те ако искат и президент да си им назначат!Не да ни реват на нас и да ни карат да се чувстваме виновни заради долните ***!!!
450
1
 
17
 
! Отговори
бай брадър преди 13 години
а вие защо ги гоните а? интегрирайте си малко *** - да крадат, да не плащат ток, да бият представителите на енергоснабдяващото дружество когато последните се опитат да спрат тока на квартала и т.н и т.н... и тогава ни се обадете да ни давате акъли.
449
10
 
4
 
! Отговори
не правете на луди преди 13 години
Франция да интегрирала роми родини в Бг.?!Вие добре ли сте?!Тези *** са родени в Бг. и интеграцията им не е задължение на Франция.А това,че французите виждат,че в Бг.*** са лъгани,работят без тр.договори за да не получават пенсии и най-много се злоупотребява с тях,не означава да ги вземе в Франция!Само санкции и към Бг.,която не спазва европейските норми и към *** нарушаващи реда!
448
0
 
0
 
! Отговори
poohy преди 13 години
до 445 - французите не са лицемерни. Спрямо *** това е единствената реална политика.
447
0
 
9
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Да беше отишал да види палатите на *** "Барони". Щеше да разбере къде отиват и ще ходят парите за интеграция на ***.
446
3
 
8
 
! Отговори
какво? франция ли?! преди 13 години
Провалилата се държава Франция, чиито език вече се смята почти за мъртъв, страна на всякакви племена, незачитащи местните нрави и култура, онази Франция, която бе стъпкана безславно от нацистите, но после даром получи статуса на победителка и участваше в престъпното разделение на Европа...тази държава няма морално право да поучава в области, където се е провалила. Все едно алкохолик със силен тремор на ръцете да учи как се правят замъци от кибритени клечки.
445
2
 
14
 
! Отговори
Mery преди 13 години
А вие защо не си назначихте министър,отговарящ за тяхното интегриране в обществото, а още на втората година ги изгонихте?Тази напаст я търпим от над 150 години,турците ги докараха от Египет и Индия- няколко хиляди, а сега са над 400 хил.През 50-те години на миналия век се опитахме да ги "интегрираме", който беше свестен се вля в обществото и не иска да чуе,че е бил ***.Повечето си останаха крадци,че и убийци.Така че г-н послани-кът да не ни дава акъл какво да правим, а да разсъждава,че всеки е гражда-нин на дадена страна и като такъв трябва да спазва законите, иначе - съд и затвор.
444
1
 
6
 
! Отговори
мито преди 13 години
А министър на шопите , а .
443
2
 
17
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
Този пишман посланик, изпратен за наказание в балканска държава, да даде съвет на френския президент и там да си вземат ромите. Защо ги гонят, а взимат африкански ***, ами защото от *** по-гадна *** няма. *** - във Франция и там посланика да стане министър на ромите!!!!!!

Спонсорирани публикации