ЕП призова Франция да спре депортирането на роми

В резолюция депутатите поискаха правителствата да се заемат сериозно с интеграцията
9 сеп 2010 19:24,
71
ЕП призова Франция да спре депортирането на роми
Снимка: БГНЕС

Евродепутатите поискаха Франция да прекрати веднага депортацията на роми. Остра резолюция, подкрепена от 337 депутати, изисква Европейската комисия и правителствата на страните членки да вземат сериозни мерки за интеграция на ромите, които в голямата си част живеят в бедност.

245 депутати гласуваха „против“ резолюцията.

В нея парламентът „изразява своята дълбока загриженост по повод мерките, взети от френските власти и властите в други страни членки по отношение на ромите, водещи до тяхното експулсиране“ и „настоява тези власти веднага да спрат депортирането на роми“.

Преди дни Италия поднови разрушаването на незаконни ромски лагери около Милано и Рим. Преди две години Италия депортира десетки роми при мащабна операция.

ЕП също така е „дълбоко възмутен от късната и слаба реакция на Еврокомисията“ по повод депортациите.

Освен това евродепутатите са „сериозно загрижени от провокативната и откровено дискриминационна реторика, характеризираща политическото говорене по време на репатрирането на ромите“, което давало „правдоподобност“ на езика на крайно десните групи.

Франция от своя страна поиска от румънското правителство да превърне интеграцията на ромите в свой приоритет.

От август френските власти са депортирали около 1000 роми в Румъния и България.

Двама френски министри са в Букурещ, за да обсъдят спешен план, който Франция настоява да бъде приложен в Румъния.

„Франция ще настоява за полицейско и съдебно взаимодействие в борбата с трафика на хора и за интеграция на ромите в Румъния“, съобщи френският министър по европейските въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
poohy преди 13 години
до 56 - искаш да кажеш от *** гето около Европейския парламент - ооо, да!
68
0
 
0
 
! Отговори
didi преди 13 години
a sega kakvi ste ?
67
3
 
2
 
! Отговори
Пате преди 13 години
България ще стане ***, това племе трябва да се елиминира.Просто такъв *** на обществото. Трябва със закон да им се разрешава само по 1 дете и след раждането му да се кастрират.
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne intergracia , kastracia.
65
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Ромите трябва да бъдат депортирани (всичките 13 милиона) в северозападна Индия,откъдето са дошли в Европа,за да се размножават като животни и да омърсяват всичко до което се докоснат !
64
4
 
1
 
! Отговори
кузман преди 13 години
СВЕСТНИ *** - ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА! НЯМА ТАКОВА ПОНЯТИЕ, ЗАПОМНЕТЕ ГО ВЕДНАЖ ЗА ВИНАГИ!
63
1
 
4
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Никакво егалите,фратерните!Браво на Франция,не бръсне новата империя!Те това е държава,не доминион!Писна им и на тях от смрадлива ***,най меко определение!
62
0
 
2
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Ти, ако верно си от ромски произход да не земеш да се обидиш от поста ми. Генерализирам, щото така е по-лесно. Повече от ясно е, че има и свестни ***. За съжаление повечето не са такива, затова е и цялата омраза. Никога не бих мразил хора, които полагат усилия д си изкарват хляба.
61
1
 
2
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Извинявай за странния въпрос, но ти някога бил ли си в "Западна Европа", където няма кой да ги толерира. И кое е "Западна Европа", щото Франция си е баш най-социалистическата държава у цела Европа. Именно в голяма част от наречената от теб "Западна Европа" не само ги толерират, ми ги и надъхват да си търсят "правата". Те в Германия руснаците и турците не си плащат сметките, какво остава за ши...ните ***. А че тре си стоят там, това е ясно. Нека се множат. Че иначе у БГ ще стане непоносимо.
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук има 1000 граматически грешки ! *** работа....
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kato tolkova gi za6titavat, za6to ne si gi priberat pri tqh? podkrepqt gi, ama ot razstoqnie :D taq zgan ot leti6teto trqbva v pe6tite na kremikovci da hodi... daje sas samoleti gi vru6tat i pari im davat... s korabi v konteineri da gi vozqt ***
58
3
 
3
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Нека да ходят ромите в западна европа, да се учат да работят и да си плащат сметките. Там никой няма да ги толерира така както тук.
57
1
 
1
 
! Отговори
kornelia преди 13 години
do;Anonimen sori
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво, Корнелия. С единственото изключение, че на българите им се работи, мнението ти е добро. Надвям се повече роми да са като теб.
55
3
 
6
 
! Отговори
kornelia преди 13 години
as sim takava i se gordea s tova znam 5 ezika di6terami e decka u4itelka tuk xolandia nikoga ne mee bilo sram vsi4ki tuk sme dobre finansovo rabotim u4im si decata ise dirjim zdravo edin druk no bilgari nama mnogo za6toto neim se raboti .
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чувствам, че в Брюксел имат нужда от роми.
53
2
 
5
 
! Отговори
ники преди 13 години
пак повтарям: ако властта иска да ги вкара в пътя, ще ги събере в старите казарми, ще повика военните, ако трябва и запасняците и за три месеца ще ги научи на ред! а ако европа реагира, ще им ги прати безплатно с влак ! аз лично ще дам част от парите за тази кампания! мечката играе спрямо тоягата! трябва само желание! няма ром, дето да не подлежи на обучение, колкото и да са нагли, с бой всичко се постига!
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що не ги извозват до Индия директно.Хем далечко хем родно.
51
3
 
13
 
! Отговори
mafia преди 13 години
Тия страни, който са се загрижили за *** мръсни, да и отсъпят някавка площ и да си ги гледат там. Не ги щем тука. Преди години викаха, защо ги гоним, сега те ги гонят, а искаха да ни глобяват тогава. А ние сега тях, какво трябва да хи правим?
50
3
 
14
 
! Отговори
Българин преди 13 години
А това, че богатата Франция иска от бедната Румъния да превърне *** и "интегрирането" им в свой приоритет (тоест да ги търпи и хрантути) е вече безпримерна наглост.Ами интегрирайте ги вие, бе !!!