Френски дипломат: Назначете си министър за ромите!

Живеят в катастрофална обстановка, каза Етиен дьо Понсен
14 сеп 2010 13:52,
476
Френски дипломат: Назначете си министър за ромите!
Френският посланик у нас Етиен дьо Понсен Снимка: БГНЕС

Част от европейските фондове трябва да се използват за подобряване на тежките условия, при които живеят ромите в България.

Това каза посланикът на Франция у нас Етиен дьо Понсен в лекция по повод приключването на дипломатическия му мандат в страната.  

"Почти 700 000 роми живеят в България при много тежки битови условия, като част от тях нямат вода, електричество, а улиците в техните квартали са без пътна настилка", отчете посланик дьо Понсен.

"Затова защо да няма в България и пост на министър, или на държавен секретар, който да се занимава с проблемите на ромската общност", предложи дипломатът.

Той даде за пример ромите от Сливен, при които е бил, и каза, че условията на живот там напомнят почти "катастрофална хуманитарна обстановка".

"За тях се говори много, но се прави много малко. Говори се за "Десетилетие на ромското включване", а не се вижда къде отиват тези пари“, категоричен бе дипломатът.

Още по темата

Посланикът на Франция очерта няколко предизвикателства пред бъдещото развитие на България, като интеграцията на ромите е едно от тях.

Останалите области са правосъдието, енергетиката и демографската криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
1
 
8
 
! Отговори
Парите за роми преди 13 години
Парите за *** - десетки милиони, ги "усвоиха" ненаситни крадливи фондации и експерти. Най-много изглежда изяде Българския хелзински комитет во главе с Кънев. До *** нищо не е отишло и затова са на такова дередже. Трябва да се потърси сметка от "защитниците на ромите", които всъщност са техните крадци и изедници. Дали има по-долно нещо от това да крадеш от бедни ***? Ако се направи министерство на ромите - ще ги краде държавната администрация. Няма да има разлика.
401
7
 
3
 
! Отговори
до 408 преди 13 години
Напротив,ЕС вече над 10 г.праща стотици милиони евро годишно"безвъзмездни"помощи за *** в Бг.Къде са парите,в български джобове!Хората мн.добре виждат,че с тези хора се злоупотребява много!По кражби,клевети,лицемерие и злоба,българите нямат равни на себе си!КЪДЕ СА ПАРИТЕ ????!!!!!
400
0
 
6
 
! Отговори
Шарл преди 13 години
Може би Н.П. г-н Понсен ще сподели как неговата държава е интегрирала мароканците, алжирци , тунизийци е тем подобни. Ако се съди по това във френските градове и най вече Париж , то ние с ромите сме светлинни години напред. А може би ще разкаже как французите ингрираха френските *** по времето на -та световна война?
399
2
 
12
 
! Отговори
Манафов преди 13 години
Според мен пък Франция има нужда от министър , който да отговаря за педерастите.
398
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трудно се оправят ***. Първо трябва да им се дадат възможности да учат, живея нормално и работят и след това, но много строго- контрол-санкции-контрол, дълги години, докато се научат. Може и 50 да минат. А че западните уредени общества няма да се наемат с нашия проблем, няма! И откъде накъде? те са си оправили държавите преди 200 години.
397
4
 
1
 
! Отговори
въпросче преди 13 години
Никой не отговаря къде са парите отпусани от ЕС за *** В Бг.?Защо не са наказани "бизнесмените",които експлоатираха *** по строежите по черноморието и ги излъгаха,не им платиха?!Естественно,че за българите е най-хубаво да казват,че *** не желаят да работят,в момента много *** работят без трудови договори и колко си получават заплатите,Бог знае?Защо повечето български работници са с трудови договори,а *** не,за да не получават пенсии ли?!Всичко това си има скрита цел!
396
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв ток, каква вода бе господин дьо Понсен?!? Първо - любимите ти ***, не плащат за такива тривиални неща. Второ - къщите в гетата са незаконни в 80% от случаите, *** просто се настанява и край, как да има ток и вода в незаконна постройка?!?
395
0
 
14
 
! Отговори
george преди 13 години
Значи вие ги изгонихте от Франция, и то с пълно право, понеже се самонастаня-ваха където им попадне и без да питат, а съдът в Лил прие,че то нее причина за изгонването им.Ами съдиите/йките да си ги вземат и да ги отглеждат в къщи като парникови цветя.Не е работа на Европарламента да се меси във вътрешните проб -леми на страните - все още сме независими.А експосланикът да не ни дава акъл какво да правим,защото франсетата не ги изтърпяха и година, ание ги търпим вече век и половина.
394
0
 
24
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Говорят за интеграция, но никой досега не разясни в детайли, как се интегрират ***. Животно можеш да възпиташ и да интегрираш сред хората, *** - не. На тях чисто нов жилищен блок им подариха, видяха му сметката за отрицателно време и после се оплакват, че е разрушен и мизерен и държавата е виновна. Къща, пари и кола да му дадеш, той ще ги изгори в гората да се топли зимата.*** не искат да живеят, като бели хора, те искат да крадат от белите хора и никой да не ги закача.
393
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЪЛГАРИ ПЕРМАНЕНТНО КРАДАТ ЖИЦИТЕ НА Р. ФРАНЦИЯ
392
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А във Франция живеят във разкош и благоденствие.....само се питам те защо ги гонят...а нима не е ясно ?! Лицемери..
391
0
 
13
 
! Отговори
жанина преди 13 години
Французите затъват в някакъв, страх ме е да го мисля, полуфашизъм. Министерство за ***!!! А министерство за евреите????
390
0
 
22
 
! Отговори
Lyubo преди 13 години
Няма смисъл да се наливат пари за интеграция на ***. Поне в България и Румъния. Това племе просто не иска да се интегрира. Те живеят по свои закони и всички отпуснати пари ще бъдат изпити и изядени без да се промени нищо. Трябва да се върне задължителното средно образование и трудовите войски. Иначе трябва да се приеме закон, който да забранява на неграмотните да гласуват, ако не искаме те да ни управляват.
389
0
 
9
 
! Отговори
кандидат-циганин преди 13 години
защо да е проблем циганиятаднес........министър, утре президент и докато и депутатите в парламента ги сменим.........значи.....ЛИКВИДАЦИЯТА на България и българите е успешна........
388
0
 
17
 
! Отговори
до 396 преди 13 години
Тази държава е на хората, които работят в нея - тия, които правят хляб и ток, които ти доставят вода, които ти строят пътища, които учат децата ти, които те лекуват, които пазят реда, които те карат на работа или до планината на почивка.... Не мога да изброя всички професии, но всички те са на достойни хора. А смучещите социални помощи не да достойни, и тази държава не е тяхна - те се интересуват само как да я експлоатират, но не и как да я направят по-добра. СМЕШЕН ***!
387
1
 
26
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Сещам се за една единствена достойна личност за този пост - Адолф Хитлер! Той и на вас ви беше министър по едно време. Нали другарю дьо Поансен?
386
12
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 13 години
Французина също пита,къде отиват парите отпускани от ЕС за ромите в България?!Явно в български джобове!Просто българите нямат интерес да интегрират ромите,а иначе много им знаят балалайките!Но туй което не става с добро,ще стане със санкции!Тези *** са родени в България и тази държава колкото е на българите,толкова е и на всички други родени в Бг.На когото не му харесва,марш в Канада!
385
0
 
25
 
! Отговори
ПРАВО преди 13 години
Тоя добре ли е с главата?Да е чул напоследък, че сънародниците му изхвърлиха неколкостотин *** обратно в БГ и Румъния? Като искат ромите да живеят по-добре, ми да си ги вземат бе, няма да възразим! нямали ток и вода ли? Ми да плащат и ще имат бе, само ние ли трябва да си плащаме за това?Като не искат да плащат, да си носят от реката вода и да ползват дърва и свещи,племето им гадно!
384
1
 
17
 
! Отговори
кочо преди 13 години
господин посланик ,МОЖЕТЕ ЛИ ДА ПРАВИТЕ КАТО ВЯТЪРА,А
383
5
 
12
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
министър на ромите предложение - иван костов - гласувайте

Спонсорирани публикации