Френски дипломат: Назначете си министър за ромите!

Живеят в катастрофална обстановка, каза Етиен дьо Понсен
14 сеп 2010 13:52,
476
Френски дипломат: Назначете си министър за ромите!
Френският посланик у нас Етиен дьо Понсен Снимка: БГНЕС

Част от европейските фондове трябва да се използват за подобряване на тежките условия, при които живеят ромите в България.

Това каза посланикът на Франция у нас Етиен дьо Понсен в лекция по повод приключването на дипломатическия му мандат в страната.  

"Почти 700 000 роми живеят в България при много тежки битови условия, като част от тях нямат вода, електричество, а улиците в техните квартали са без пътна настилка", отчете посланик дьо Понсен.

"Затова защо да няма в България и пост на министър, или на държавен секретар, който да се занимава с проблемите на ромската общност", предложи дипломатът.

Той даде за пример ромите от Сливен, при които е бил, и каза, че условията на живот там напомнят почти "катастрофална хуманитарна обстановка".

"За тях се говори много, но се прави много малко. Говори се за "Десетилетие на ромското включване", а не се вижда къде отиват тези пари“, категоричен бе дипломатът.

Още по темата

Посланикът на Франция очерта няколко предизвикателства пред бъдещото развитие на България, като интеграцията на ромите е едно от тях.

Останалите области са правосъдието, енергетиката и демографската криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
0
 
23
 
! Отговори
Мародер преди 13 години
А ВИЕ Г-Н ПОСЛАННИК КАК ИНТЕГРИРАХТЕ АРАБИТЕ.ЗАЩО НЕ ИНТЕГРИРАХТЕ ВИЕ ТЕЗИ *** А НИ ГИ ВЪРНАХТЕ И СЕГА ДАВАТЕ АКЪЛ КАКВО ДА ПРАВИМ.АМИ ПРОБВАЛИ СМЕ ВСИЧКО НО ПРОСТО ТЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПОЛУЧИ- И У НАС И В РУМЪНИЯ И В ЧЕХИЯ И В МАКЕДОНИЯ И В СЪРБИЯ ПОЛОЖЕНИЕТО Е ЕДНО И СЪЩО А КАКТО ВИЖДАМ НАПОСЛЕДЪК И ПРИ ВАС
381
6
 
4
 
! Отговори
Re : преди 13 години
`Българи крадат жици`
380
1
 
15
 
! Отговори
monke преди 13 години
Както не един път съм писал, представители на държава, съставена от комунисти, ***, араби, *** и грозни жени, с президент - роден от брак на солунска еврейка и унгарски ***, едва ли имат право да дават мнения за каквото ида било!!! Този дрисък да си види собствената държава, преди да почне да дава акъли!!! Париж е най-големият *** в Е.С.!!! Точно тези ли ще дамат мнения!!??!! Ай сиктир!!! По-добре е руснаците...дори!!!!
379
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека и *** да имат държава - БГ.
378
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 13 години
И откъде накъде ще има министър за "ромите" (тоест за ***), защо да няма министър за турците, министър за арменците, министри за евреите, руснаците, китайците, министри за марсианците, ескимосците, джадаите - защото на последното преброяване някои и такива са се написали?Защо да няма министър на Българите, защото в тая държава, неречена България, все пак живеят и Българи ?!?Отговаряй, бе - френски *** !!!
377
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Първо - кой му е дал право на този *** да се бърка във вътрешните работи на България?Второ - наясно ли е той, че Българската конституция изрично забранява всякакво привилегироване на когото и да било на базата на етносът му? На какви основания ще се раздават пари на някакви ***, само защото са ***?Трето - като се е загрижил толкова за *** ***, защо не говори със своето правителство, което да ги приюти във Франция?
376
0
 
9
 
! Отговори
700 000 преди 13 години
Като изключим възрастните,хипотетично ако 100 000 сем. през 2 г.правят по 1 дете.Това са 5 деца на сем.за 10 г.Т.е.от 100 000 сем.за 10 г.ще родят още 500 000.След 50г.ще са 2 500 000!!!Сега разбирам защо никъде не ги вземат на работа!Ако *** работи,тогава не през 2 г.,а всяка година ще се раждат ***.Бъдещето на България са ***,в това е проблема!
375
4
 
4
 
! Отговори
ПОПРАВКА ЗА.. БГ... преди 13 години
ПРАВ СИ---ПРИ КОМУНИЗМА, ВСИЧКИ БЯХМЕ ***---ГОЛИ КАТО МАЙМУНСКИ ***!ЩО СЕГА ,НЕ ГИ ПРАТИТЕ, *** В РУСИЯ...ДА СЕ ПОЗАМОГНАТ МАЛКО???ДА СЕ НАХРАНЯТ ,.... ПО "БРАТСКИ"!АМА ,НЕЩО НЕМАТ ЖЕЛАНИЕ........ЩО, ТАКА?!ХА,ХА,ХА,.....
374
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като напр.?
373
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма ли кой да го изрита тоя пудел от БГ за дейност и изказвания несъвместими с дипломатическите му задължения.
372
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
доста са крадливи българите..... стойте си у вас !
371
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние си имаме, даже техния човек беше мандатоносител цял мандат. Те и затова *** тръгнаха да бягат по света. И президента ни е избран от тях, какво иска тоя пуяк. Франция имали си министър на арабите, *** и останалата ***?
370
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МОИТЕ УВАЖЕНИЯ,НО ЗАЩО НИ Е МИНИСТЪР ЗА *** СЛЕД КАТО МНОГО СКОРО ТЕ ЩЕ ДОЙДАТ ВЪВ ФРАНЦИЯ.МИСЛЕТЕ МУ ВИЕ.
369
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не ! Псевдодемокрацията уязви ромите още повече ! те се върнаха 50 г назад..... Те са 50 г. назад...... с въшки, с болести и зарази.....
368
0
 
5
 
! Отговори
bg преди 13 години
юпа ало по време на комунизма *** задалжително работеха и ходеха на училище а колко зор видяха комунистите докато ги интегрират не е истина ..но успяха ,,,, доиде демокрацията и те се преинтегрираха много добре,,,
367
0
 
6
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Абсолютно всички проблеми в нашата държава могат да бъдат решени само *** проблем не виждам как може да бъде решен.И то не за длуго,а защото самите *** не желаят това.Познавам ***,които живеят живота на обикновените български граждани с всички плюсове и минуси на живота.Но те са единици и не са те определящи в случая.Те са изключения.
366
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Celui qui vole un oeuf vole un boeuf.Който краде яйце краде и вол.
365
3
 
4
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,...... преди 13 години
МИНИСТЪР НА ***.........ОСТРОУМНО !В ***, ВСИЧКИ СА ВЪШКАРИ БЕ ....МОСЮ, ПОНСЕН .ТЕ ЗАТОВА СА И ,....КОМУНИСТИ --ЗАЩОТО НЯМАТ НИЩО.ГОЛИ СА ,КАТО ПУШКИ , ПА ГИ И МЪРЗИ ДА РАБОТЯТ.....!НА ЗАПАД ,ХОРАТА СИ ЗАЩИТАВАТ ИМОТИТЕ И ХУБАВИЯ ЖИВОТ----ТИЯ ,НАШИТЕ ....КАКВО ДА ЗАЩИТАВАТ?КРАДАТ ХОРАТА И ПРОДАВАТ--ЗА ДА ЖИВЕЯТ!ТОВА Е ПОСТ-КОМУНИЗЪМ ,МОСЮ ПОНСЕН.....ГЛЕДАЙТЕ И СЕ УЧЕТЕ ..."ЩО Е ТО КОМУНИЗЪМ И ИМА ЛИ ПОЧВА У ВАС..."!
364
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 13 години
Те не успяха да се справят с една шепа *** от Румъния и България, и набързо ги изгониха, а искат ние да се справим с цялото племе...
363
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Il faut qu'une porte soit ouverte ou fermee.