Френски дипломат: Назначете си министър за ромите!

Живеят в катастрофална обстановка, каза Етиен дьо Понсен
14 сеп 2010 13:52,
476
Френски дипломат: Назначете си министър за ромите!
Френският посланик у нас Етиен дьо Понсен Снимка: БГНЕС

Част от европейските фондове трябва да се използват за подобряване на тежките условия, при които живеят ромите в България.

Това каза посланикът на Франция у нас Етиен дьо Понсен в лекция по повод приключването на дипломатическия му мандат в страната.  

"Почти 700 000 роми живеят в България при много тежки битови условия, като част от тях нямат вода, електричество, а улиците в техните квартали са без пътна настилка", отчете посланик дьо Понсен.

"Затова защо да няма в България и пост на министър, или на държавен секретар, който да се занимава с проблемите на ромската общност", предложи дипломатът.

Той даде за пример ромите от Сливен, при които е бил, и каза, че условията на живот там напомнят почти "катастрофална хуманитарна обстановка".

"За тях се говори много, но се прави много малко. Говори се за "Десетилетие на ромското включване", а не се вижда къде отиват тези пари“, категоричен бе дипломатът.

Още по темата

Посланикът на Франция очерта няколко предизвикателства пред бъдещото развитие на България, като интеграцията на ромите е едно от тях.

Останалите области са правосъдието, енергетиката и демографската криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
422
0
 
5
 
! Отговори
Dee преди 13 години
zashto kato se zagovori za *** se govori i za pomoshti?! kvi pomoshti yeee eeei..!! na men nikoi s nishto nikoga ne mi e pomognal, ot taaa durjava edin lev ne sam vzel e i taka kato pomosht..a si plashtam danuacite.. a posle tam pred tezi borsi ili kakvi sa tam neznam , zashtoto nikoga ne sam stupval - opashki ot *** za socialni pomoshti. imat si cial den na razpolojenie da si dremat tam i da chakat za pomoshti...pomoshti ..ebahti parazitite. otidoha v France i vednaga se prochuha
421
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин дьо Понсен, когато на един човек(какъвто и да е), му даваш риба всеки ден, той няма да се научи как се лови(интегрира). А българския *** иска точно това - да му се дава наготово, това за него е "интегриране". А парите които се дават за тази цел, отиват в джобовете на разните фондации, с шефове -лакоми прасета като Цветелин Кънчев! И като говориш подобни глупости, я вземете 10-тина хиляди ***, и ни покажете как става номера!?
420
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕС плаща за много неща. И за още повече плащаше и ако не бяха комунистите да саботират и да крадат 4 години, сега щяхме да имаме почти нормална държава. Виждал съм какво са направили Чехия, Словакия, Словения с европейските пари. Сега Гоце се пак се бута в А-група, за да саботира. Това е в интерес на руснаците, българите да се държат недоволни от ЕС.
419
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблема е, че европейците дават пари за интеграция на ***, а тук нищо не се прави.
418
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един ефрейтор от Авсрия ставаше за министър,но...!
417
1
 
9
 
! Отговори
Oбективен преди 13 години
на гол тумбак и чифте пищови, само министър на *** на липсва и едно министерство още да "интегрира" чрез раздаване на помощи.тъпите мързеливи *** докато сами не си помогнат, няма какво да ги интегрираме.убедили сме се с годините, че е невъзможно
416
4
 
3
 
! Отговори
до злобарите преди 13 години
Бъдете спокойни,ЕС не отпуска пари само за *** в Бг.Милиарди евро безвъзмездни помощи годишно се отпускат на Бг. за подобряване на инфраструктура,икономика и др.Така ,че както винаги не се правете на ущетени!!!
415
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те изяждат социалните помощи и от тях не можеш да се вредиш при лекар за преглед или в болница.Вървят на тумби като чергари.Посланика да си гледа дипломацията и да не си навира носа там където не го искат, въпреки че е втори след Големия бял брат, който е "на всяка манджа мирудия"!
414
1
 
1
 
! Отговори
Хелзо преди 13 години
Това.............................. не не мога просто. А ВЕ ЕЙ.Срам ги било.А нас не ни ли е срам, че ги имаме ве?Като ги е толкова срам да си бягат в Индия ама не.Тука има какво да се краде ама айде да се правим на беззащитни.Същата история като с американското видео за условията за живот в България.Снимали ромско гето и готово.Дайте аз да поснимам малко да ви видя после доклада какъв ще е. *** с ***.
413
1
 
6
 
! Отговори
Ейй Аман от такива преди 13 години
Аман от посланици които говорят наизуст заучени фразички и гледат живота в България през стъклата на посолствата и лимузините.... е имам новина за Вас това не е България.Ама им се чудя и на наще политици тези шушумиги абе кажете нещо защо давате на някакви клоуни да се месят във вътрешните дела на България !
412
1
 
6
 
! Отговори
Bez ime преди 13 години
Абе господин посланик, да ви ги дадем на вас тия ***, да си ги вземете вкъщи и да си ги гледате. Само акъли давате, то така май е на-лесно.
411
0
 
5
 
! Отговори
до 418 преди 13 години
ЕС плаща.Работил съм по тази програма като помощник учител,по време на курса ни казаха,че ЕС отпуска пари и за автобусите.Но за жалост за двете години,през които работих,автобуси не бяха отпуснати,явно парите отиваха в нечии джобове!Сега щом има автобуси значи от ЕС са стегнали обрача и контролът принуждава мошенниците да използват парите по предназначение!Бъди спокоен,това не идва от джоба на данъкоплатеца!Ако е истина това,което казваш за автобусите,наистина ме зарадва,вижда се светлина в ....
410
1
 
4
 
! Отговори
Селския преди 13 години
Този торба-акалия посланик, знае ли какво е положението на българите в *** махали и в селата с българо-турско население?Като толкова знае да изпратим във Франция 200 000 ***!Те с арабите втасаха, та камо ли с ***.
409
0
 
7
 
! Отговори
назначете си послани преди 13 години
Французи! Hазначете си посланик който мисли преди да говори.
408
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сутринта циганчетата ги докараха с автобус пред училището, където учат. С автобус вечер ги връщат в къщи. На обед ги водят под строй да обядват в стола.Сигурно ще им раздадат и учебни помагала. Знам, защото и моите деца учеха там - без тези екстри. Кой плаща - не знам. Но не мога да кажа, че България не се опитва да ги интергира.
407
0
 
8
 
! Отговори
ППП преди 13 години
труда е направил от маймуните хора - така че и тия *** ако вземат да се потрудят малко - знае ли човек може и да станат хора. Съмнявам се де, но пък от опит глава не боли
406
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-н Дипломат от Франция. Ромите са точно на това дередже, защото винаги ще се намери някой *** политик или дипломат, който да им предложи или обещае пари? Ромите трябва да се научат на труд, никакви помощи и никакви привилегии. Това е единствения изход да тръгнат по пътя на труда, който облагородява. Докато им предлагате пари и привилегии, те ще се възползват от това и никога няма да си променят манталитета.
405
0
 
13
 
! Отговори
ВМ преди 13 години
крайно време е *** да разберат че освен права имат и задължения. На мен никой не ми плаща сметките - ходя работя и плащам. и аз искам по цял ден да пея и играя - ама не става... Омръзна ми да знаят само това което им отърва. Крадат, лъжът, арогантни, мързеливи, нагли, нечистоплътни, необразовани...
404
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе, да. И един чичко с лъжичка да им назначим, дето да им дава да папкат направо в устичката. И да ангажираме 10-те най-известни боливудски *** актриси, да им хвърлят гюбеци докато папкат. Та дано се интегрират. КАК НЕ!!!Интегрирайте си ги вие, ама то се видя и вие колко искате! Затова сега се опитвате да си ни ги пробутате обратно, ама и ние не ги щем. Дръжте си ги, като сте толкова хуманни.
403
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви пари бе ***. Къде са парите за крадения ток, вода. Къде са парите за кръвнината на убитите от гадни *** българи. Млък!

Спонсорирани публикации