Френски дипломат: Назначете си министър за ромите!

Живеят в катастрофална обстановка, каза Етиен дьо Понсен
14 сеп 2010 13:52,
476
Френски дипломат: Назначете си министър за ромите!
Френският посланик у нас Етиен дьо Понсен Снимка: БГНЕС

Част от европейските фондове трябва да се използват за подобряване на тежките условия, при които живеят ромите в България.

Това каза посланикът на Франция у нас Етиен дьо Понсен в лекция по повод приключването на дипломатическия му мандат в страната.  

"Почти 700 000 роми живеят в България при много тежки битови условия, като част от тях нямат вода, електричество, а улиците в техните квартали са без пътна настилка", отчете посланик дьо Понсен.

"Затова защо да няма в България и пост на министър, или на държавен секретар, който да се занимава с проблемите на ромската общност", предложи дипломатът.

Той даде за пример ромите от Сливен, при които е бил, и каза, че условията на живот там напомнят почти "катастрофална хуманитарна обстановка".

"За тях се говори много, но се прави много малко. Говори се за "Десетилетие на ромското включване", а не се вижда къде отиват тези пари“, категоричен бе дипломатът.

Още по темата

Посланикът на Франция очерта няколко предизвикателства пред бъдещото развитие на България, като интеграцията на ромите е едно от тях.

Останалите области са правосъдието, енергетиката и демографската криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
442
3
 
15
 
! Отговори
Български гражданин: преди 13 години
Във ФРАНЦИЯ защо не назначихте вие министър за ромите, а изгонихте *** най-брутално от държавата си??? Защото сте много демократични или защото сте демагози, Ваше превъзходителство Френски дипломат, или защото *** просто много ви вонят във ФРАНЦИЯ?
441
1
 
1
 
! Отговори
do ponte преди 13 години
ami vzemi gi i gi integrirai .v france.integriraiu gi nai mngo da ti ***ut francuzokite i da si imash murzelivi frensi ***,
440
2
 
7
 
! Отговори
beachboy преди 13 години
този май е прекалил със солариума :)))
439
3
 
3
 
! Отговори
Еби милен преди 13 години
Много си прав готин! Тези *** ограбиха държавата,приватизираха банки и предприятия,създадоха силовите групоривки ,които убиваха и отвличаха всеки който не плаща. Разграбиха ТКЗС-та,и за капак приватизираха и морето и балканите! Да не забравим,че те творят и законите в парламента! Пфу....нема да поумнеете тиквеници такива!
438
1
 
4
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Селски,не бъркай *** с турците.Нямат нищо общо.Родното ми село е смесено от българи и турци и там положението е най-обикновено.Като във всички други западащи български села.
437
1
 
2
 
! Отговори
Етиен преди 13 години
440.Няма да ги взема!Бг. е тяхна родина и ще направя всичко възможно да си раждат децата там ,след 20 г. да са поне 3 000 000.
436
3
 
10
 
! Отговори
Хлапето преди 13 години
И ти ли ще ни даваш акъл бе, франчушки ***! Айде под ръчичика с хамериканчето и чупката...обратно в на майка ви п.......та!!
435
2
 
10
 
! Отговори
Аман от цигани преди 13 години
"нямат вода, електричество, а улиците в техните квартали са без пътна настилка"-живеят така по свой избор. Защото няма по-лесно от това да крадеш,да се множиш, да безчинстваш и никой нищо да не ти прави ! А нас обикновените хора няма кой да ни защити от тези *** ? Г-ин Понсен като сте толкова загрижен за ромите,вземете ги всичките у вас във Франция,но и вие не ги искате. Напротив,гоните ги обратно.И това ако не е лицемерие ...
434
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
che napravete si vie bre :) zashto gi gonite?
433
1
 
8
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Ако всички европейски пари за тия ш.и.б.а.н.и *** отидат за унищожаването им България ще грейне!
432
1
 
20
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Етиен дьо Понсен да ми яде ... А българите ходил ли е да види как живеят там където *** крадат и убиват, а? Вози си пъпчасалия *** в дипломатическа кола и дава акъл. ***!
431
1
 
2
 
! Отговори
Митко Станков преди 13 години
Предлагам да бъде прието предложението на френския посланик, като необичания от българите в чужбина министър без портфейл бъде назначен за министър на ромите и синтите.Това би било много удачно не само поради характера и поведението му, но и пради расовата му близост с ***.
430
2
 
20
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Вземи си ги във Франция па ги интегрирай бе Етиене-там ги гоните като кучета а на нас морал четеш, двуличнико! Българите също живеят зле че и права имат много по-малко от ***.Заради вас "висшите хуманисти" 20 години не можем да се разправим както трябва с тия престъпници.
429
0
 
5
 
! Отговори
Адолф преди 13 години
тякя ще докато все гледаме да се харесаме на някой си. Защо все мислич че другите са по умни от нас и ни дават правилните съвети. не ги искат *** - щото *** си е *** или дето се вика - от "*** - лачена обувка не става". Затова трябват крути мерки. На първо време можем да започнем с кастрация на всяко новородено мангасарянче. Сещам се и други мерки - ама не е за тук..
428
8
 
5
 
! Отговори
до 431 преди 13 години
Абе стига с тъпите си философии!Не им се работило на ***!Малко ли работят без тр.договори и не им плащате,знаеш ли колко милиарда спечелиха българите от строежите на хотели по черноморието ей така като не плащаха на ***.*** искал да му се дава на готово,много пък си умен бре!Я ти ми кажи от толкова милиарди евро помощи за бг.икономика,какво постигнахте?!Нали сте много умни и работливи?!Освен да говорите простотии,нищо друго не знаете!
427
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма проблем. Назначавам се за министър на ромите. Всички ЕС пари за интеграция - през мен! Аз ще определям кои роми са интегрирани и кои не. Достатъчно е да ми представят трудов договор, копие от диплома, платени осигуровки за последните 4 години, адресна регистрация, договори за кредит на жилище. Няма да връщам и българи, които се пишат за роми. В крайна сметка всеки е свободен да се самоопредели :)
426
1
 
19
 
! Отговори
Русе преди 13 години
Семейство *** живеят в жилищен блок в един от най - хубавите квартали на Русе. Всяка вечер *** излиза до трафопоста и готви на огън. А интеграция де!
425
0
 
2
 
! Отговори
Dee преди 13 години
ottam puk shte poddurjash Israel, India..a be parazitite sa navsiakade :)
424
0
 
0
 
! Отговори
Dee преди 13 години
ama France otdavna q tochat razni drugi murliaci tam i kvo li sa si rekli ''to tuk za nas niama, pa sia i tia ni se natresoha..q march! '' :)
423
6
 
6
 
! Отговори
не на ЕС преди 13 години
Мразя го вече този ЕС!!!!От десетина години съм в чужбина,затова ли плащам данъци ,за да ги пращат на разни *** и некадърни българи!Да го е.ба в ЕС!Май от тук ще хвана самолета за САЩ или Канада,поне ще знам за какво плащам данъци!