Комисията "Кушлев" спечели рекорден иск

Вземат имущество на мъж от Търговище за 3,4 млн. лева
Обновена: 2 фев 2011 12:39 | 2 фев 2011 12:39,
11
Комисията "Кушлев" спечели рекорден иск
Председателят на комисията Стоян Кушлев. Снимка: Булфото

Комисията „Кушлев“ спечели дело за отнемане на имущество за над 3,4 млн. лева. Това е най-големият иск, спечелен от комисията до момента.
Имуществото се отнема, след като влиза в сила решение на Търговищкия окръжен съд по дело срещу Мустафа Алиев от Търговище.

Териториалната дирекция на комисията във Велико Търново започнала проверка срещу него в началото на 2006 г. През септември 2006 г. комисията взе решение за образуване на производство.
Алиев е с влязла в сила присъда за извършено престъпление.

Предмет на отнемане е имуществото на Мустафа Алиев и неговото семейство, както и на контролираните от Алиев юридически лица, придобито през проверявания период, за което липсват данни за законни източници.

С влязлото в сила съдебно решение в полза на държавата се отнема кафе-аперитив в Търговище, ветеринарна лечебница, жилищна сграда на 4 етажа; половин идеална част от 3 апартамента в Търговище и 2 гаража.

Той ще се прости още с лозе и пасище в с. Овчарово, 3 ниви, право на строеж за построяване на 4 броя сгради, 2 леки автомобила, автобус, товарен автомобил, ремарке; както и със 7 547,9 лв., получени от продажбата на движимо и недвижимо имущество.

Отнема му е още сумата от 78 000 лв. – стойността на дарение на лек автомобил модел „Мерцедес”; 500 дружествени дяла от капитала на „Евроферм” ЕООД; 5000 дружествени дяла от капитала на „Търговищка заложна къща” ЕООД; 170 дружествени дяла от капитала на „Екоелит” ООД; 170 дружествени дяла от капитала на „СМТ – Комерс” ООД.

Алиев ще трябва да плати и 14 237 лв. разноски по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: комисияиск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
kh преди 13 години
kadesa horata zad nego ,policai politici prokururi vschki da bıdata nakazani
10
4
 
2
 
! Отговори
desync преди 13 години
Най-корумпираната и лобистка комисия, създавана някога... поредните убийци на дребния и средния бизнес, за сметка на едрите риби. Това не учудва никой нали?
9
3
 
3
 
! Отговори
аман преди 13 години
... Престъпниците разпространяват в цялата околност, че който им купи имотите, жална му майка. Логично участници на търговете няма, цената пада на 20-30% от първоначалната и на последния търг престъпниците си изкупуват обратно имотите с подставени лица. През годините се е случвало многократно и никой нищо не може да направи. И в този случай ще стане така.
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
6te gi kupi nqkoi drug imot s pari.A prisyda za nezakonno obogatqvane nqma li da ima? Kato nqma razsledvane nqma i prisydi.
7
3
 
3
 
! Отговори
аман преди 13 години
Е, щом настоявате толкова за негативен коментар - ето ви един. Много хубаво е решила комисията, че ще вземе 3,4 милиона за отнетото имущество, ама дали ще стане? Това са едни оценки на вещи лица от съда, дето нямат нищо общо с реалността. Ако се вземат 1-2 милиона, ще е чудесно. Тепърва тези имоти ще се продават на търгове и познайте на какви цени. Ще се разпродадат на безценица, и то не по вина на държавата, а просто защото интересът към имоти на престъпници е нулев. Кой е луд да ги купи?
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А така бой по турската депесарска мафия !!!
5
6
 
6
 
! Отговори
mad преди 13 години
Е как! нали трябва да има за какво да плюят.. То Българина само това знае.. песимистична нация и тва е!
4
4
 
7
 
! Отговори
иван преди 13 години
Я, като се случи нещо хубаво (без значение коя политическа партия управлява) как форумните герои си траят и не пишат коментари... Очаквах вече да има коментари от рода на "тоя кокошкар го осъдиха, за да ни заблудят" или неща от този род. А дори това няма.. стегнете се господа форумци. Така не може.
3
11
 
4
 
! Отговори
нло преди 13 години
А КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ПРОВЕРКА НА ФИРМА ТОП РЕАЛ ООД СПОНСОРИ НА ПАРТИЯ ГЕРБ КЪДЕТО Е И ОФИСА ЗА ЛЮЛИН-ГРАД НА МЕТРОСТТАНЦИЯ ЛЮЛИН.И ОТКЪДЕ СА ИМ МИЛИОНИТЕ И КАК СТАНАХА СОБСТВЕНИЦИ ТОЧНО В ЦЕНТЪРА НА ЛЮЛИН БУЛ.ЦАРИЦА ЙОАНА 68-70 ИЛИ ГОДЕЧ 1.ИЛИ *** ПОЛИТИЧЕСКИ ЧЕДЪР ЗА МОШЕНИЦИТЕ НА ДДС И СИВА ИКОНОМИКА ИЛИ ПАК ИМА МАНИПОЛАЦИЯ НА СРС И КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ОТ СТРАНА НА ГЕРБ.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
SIA STE DOAT DA PLIUCHAT PO BOIKO GOVEDATA
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крайно време беше, айдуците да се платят.Ама ми се струва, че има още много като този убавец.