По-малко от минута и вратата пада жертва на крадеца

Ключар разказва за начините да се предпазим от обир
Обновена: 5 фев 2011 21:15 | 5 фев 2011 18:46, Екип на Dnes.bg
149

Има ли спасение от крадците? Ключарят Георги Стоев признава, че само добра врата и брава не са достатъчни да опазят дома от набези.

"Ако крадците решат да влязат, ще влязат на всяка цена", казва майсторът и обяснява, че те често са „по-напред с материала“ от ключарите. Все пак има и някои съвети, за да опазим имуществото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: ключардомова кражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тройна система - долана, горна и кентра. И живееш най обикновено !
66
2
 
4
 
! Отговори
бау бау бау преди 13 години
Само куче спасява. Беше малко куче моето, звъни пощальона, аз отварям и на двора стана наистина страшна сцена... скача ... и го ухапа.
65
2
 
4
 
! Отговори
Bojko преди 13 години
Има елементарно средство. Вземаш един обикновен ключ, удължаваш го до примерно 20 см. (може колкото решиш). Естествено местиш местиш и бравата на толкова (не вратата за по несъобразителните). Изборът е ваш!!!
64
0
 
4
 
! Отговори
sante_dog преди 13 години
Аз получавам малко по малко но пак съм доволен така че не си изключение :)
63
0
 
9
 
! Отговори
----> преди 13 години
При превъртян отвътре ключ на вратата един ключар успя с едно леко изпиляване на другия ключ отпред да отвори безпроблемно вратата, при положение че имаше ключа отвътре е бил перпендикулярно на бравата. А какво остава за крадци и апаши....
62
0
 
12
 
! Отговори
До 58 от Opinion преди 13 години
Да - около 500 ми прибират и не виждам къде отиват тези пари. Не съм доволен и от обкръжението, от ттова, което виждам като изляза на улицата, на това, което получавам когато имам нужда от обществена услуга... Коментарът ми беше в отговор на човека, който казваше, че колкото и пари да получава Българинът няма да е доволен от стандарта си и ще иска още. Е - аз сигурно съм някакво изключение ;)
61
0
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 13 години
Радвам се да чуя че един е доволен. Но не съм те питал персонално за доходите ти. Нека да има повече доволни и скромни в мечтите си. А с ключалката как си .
60
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 13 години
58 - всеки месец ти прибират по 500 лева (най-вероятно и доста повече), за да хранят с тях същите тия, които те крадат и съсипват държавата, а на всичко отгоре си и ДОВОЛЕН ?!?
59
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
56, ти търговец на кучета ли си?Да не съм длъжен да взема куче убиец в къщи, защото държавата не си гледа работата? Кого храня си е моя работа, а ти си никакъв, че да ми казваш мухлю, особено "*** Българин", разбра ли бе, ***?
58
3
 
23
 
! Отговори
Opinion преди 13 години
"....Сега колко българи са доволни ? Нема такива."Извинявай, но не съм съгласен. Изкарвам си 2000 лева, на които ме осигуряват (~1500 лева чисти) на месец и съм си доволен. Щях да бъда още по-доволен ако можеше всички около мен да взимат поне толкова пари. Тогава и хората по улиците щяха да са усмихнати и от данъците щеше да има пари и за инфраструктура и за здравеопазване и за образование и за каквото се сетиш! Айде опровергай ме...
57
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 13 години
25 - *** знам как се пише "съдия", но нищожествата, които заемат тоя пост правят всичко друго, освен да СЪДЯТ справедливо !!! САДИЯ идва от "САДИСТ" - защото тия *** са неделима част от ГЕНОЦИДЪТ срещу нормалните хора в тая държава !!!Ти си никой, та да ме учиш как да пиша, суяк !!!
56
6
 
5
 
! Отговори
До 54 - преди 13 години
Ти никой не храниш.... така ти се струва ! Добермана живее в една от най хубавите държави ! *** Българин !
55
1
 
33
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
Съгласен съм с 47Ако някой влезе в твоя дом без твое разрешение и без съдебна заповед, трябва да имаш правото да го застреляш без да носиш съдебна отговорност.Дори и да не ти се налага да го правиш, самия факт че имаш това право ще накара поне някои престъпници да се замислят преди да влязат.
54
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 13 години
52 - затова ли храня с данъците си ушевите прасета - та да храня и доберман или да плащам на СОТ-аджиите ?!?Щом тая жалка т.нар. "полиция" не си върши работата, по-добре да я разформироват и да се браним сами !!!
53
0
 
27
 
! Отговори
Българин преди 13 години
39 - реалният брой на престъпленията е по-голям В ПЪТИ и това го знаят дори и децата. От къде идва разминаването ли? Много просто - много хора наистина не се обаждат на полицията и знаеш ли защо? ЗАЩОТО И ДА СЕ ОБАДЯТ, НЕ ПОЛУЧАВАТ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ !!!Пример - обират те джебчийки в трамваят, отиваш, оплакваш се. Ушевото прасе ще те накара да изпишеш една кофа мастило, а като си отидеш, хвърля показанията ти в кошчето !!! Сам да хванеш джебчийката и да им я заведеш, тръгваш си - пускат я !!!
52
2
 
14
 
! Отговори
m.s. преди 13 години
Имам немски доберман/нем. овчарка, ако влезе крадеца чупи кокали или го удушава. Иначе е велико куче.
51
1
 
14
 
! Отговори
бат Слави преди 13 години
Така и така сме на тази тема. Колко от вас имат мазета, тавани или гаражи които са ви обирали? :) Обаждали ли сте се в полицията за да го регистрирате като престъпление?
50
3
 
13
 
! Отговори
До ‘Б‘ преди 13 години
Какво толкова ценно държите в къщите ? ВЗЕМИ СИ КУЧЕ ДА ТЕ ПАЗИ. ИМАМ НЕМСКИ ДОБЕРМАН И ОВЧАРКА. СКАЧА И ТРОШИ ПРЕШЛЕНИ.
49
1
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 13 години
пише се крадАт (те) / вместо (крадЪт).
48
0
 
3
 
! Отговори
бат Слави преди 13 години
до 37:А и какви мерки взимат като има партии като ДПС и АТАКА в най-горните слоеве на властта. Същност не съм сигурен дали това е конституционно. Най-вероятно има няква вратичка, като за всичко в БГ