Топим се! Българите с 600 000 по-малко за десетилетие

Само София се увеличава, сочат данни от преброяването
414
Топим се! Българите с 600 000 по-малко за десетилетие
Снимка: Булфото

С над 600 000 души е намаляло населението в България за последните 10 години.

Това сочат предварителни данни от приключилото на 28 февруари преброяване на населението в страната, представени от "24 часа".

Цифрата е равносилна на изчезването на 28 средно големи български града - по един във всяка област.

Данните до този момент са категорични, че със сигурност само София е увеличила жителите си за последното десетилетие.

Има вероятност подобна положителна тенденция да има и във Варна, показват първите неофициални данни от приключилото преброяване.

През 2001 г. сме били 7,932 млн. Сега се очакват да сме не повече от 7,3 млн.

И все пак трябва да се отбележи, че официалните данни от преброяването ще бъдат обявени от НСИ в края на март или началото на април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още по темата: преброяване 2011
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
12
 
34
 
! Отговори
Ани преди 13 години
Здравейте истински български мъже,запретнете ръкави и *** и покажете на света какво можете.Спомнете си вашите баби и дядовци.При много по-мизерни условия раждаха по няколко деца.Не оставяйте тази красива страна да бъде окупирана от други етноси.Трябва сами да се спасим.
325
1
 
5
 
! Отговори
левскар преди 13 години
Тези Българи не са умрели те са имигрирали,управляващите давайте в тоя дух и вашите деца ще управляват знаете ли какво..........на дедо муро..........вафлата мура.........."всеки втори българин си търси работа в чужбина"в.Телеграф,чете те и вижте какво става няма вече "общаци"има само"***"а за производство трябват..."общаци"
324
2
 
4
 
! Отговори
Edrogurdest преди 13 години
E odat ama posle...edin simeon II ne ni stignata sega i simeon Djankov :)
323
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bulgar bez dar6ava tovae nai nai nai dobrata novina siaka6 kuce maistia ulicno brevazhodno hahahhahahhah
322
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам защо си мислите, че в тая държава измират само българите? Айде помислете в колко по-лоши условия живеят ***, та и някои от турците дори? Те също ***.
321
2
 
3
 
! Отговори
Ani преди 13 години
Ai, plus oste 4 -5 -ma! Az i saprugat mi se pribirame sled njakolko godini da si ziveem v Bulgaria. do togava planirame da imame 2-3 deca :-) Hubavo e v 4uzbina, ama parite ne sa vsi4ko! Znam, 4e v Bulgaria ne e lesno, ne e nuzno da mi go kazvate! Oba4e samo tezi, koito sa zivjali v 4uzbina znajat kakvo imam predvid. Taka 4e spokoino! Ima mnogo mladi hora, koito zaminaha za 4uzbina da u4at ismjatat posle da se vrastat.
320
1
 
8
 
! Отговори
До 300 преди 13 години
Прав си българино, трябва да се хващат тоягите но тия тояги се намират между краката :)
319
0
 
5
 
! Отговори
Селянина преди 13 години
Много си прав Ага, ама мноо си прав. Все наготово всичко чакаме и все гледаме назад, докато хората вървят напред.
318
1
 
1
 
! Отговори
2078-2118 г. преди 13 години
Не са верни прогнозите, че ще изчезнем като племе. Напротив, размножаването на истинските българи започва, когато станат тотално бедни, неграмотни и заживеят от социални помощи. Тоест пътя по който вървим. Няма да сме живи да видим, но очаквам в по-горе цитираният период българските семейства да са с по пет до девет деца. Включително и заможните семейства, които ще осиновяват сирачета от цял свят, за да ги спасят от глада и мизерията. Вярното е че като цяло нацията няма да е повече от 4-5 млн.
317
2
 
3
 
! Отговори
Селянина преди 13 години
Я стига бе Генади, кви са тез черни краски дет ги рисуваш, май те гони параноята, стига вече ни баламосвахте с еврейската конспирация, истината е , че сами сме си виновни за положението , НО с вещата помощ на другаря Георги Димитров, Желю Желев и Фильо Димитров.Иначе не се настройвай против всички роми, познавам и много работливи такива. Това , че не успяхме да ги интегрираме като хората, а вместо това се турчеят си е вина на управляващите гьормедици, жадни за пари.
316
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За 20 години се стопихме с 2 милиона, това е вярното! Излиза,че ще бъдем 5 милиона само след още 20 - примерно...Колко от тях ще бъдат от българския етнос ? Отговорът клони към пренебрежимо малка величина. Щото кой ще има нерви да живее в първата *** държава в света?
315
0
 
23
 
! Отговори
Агата преди 13 години
Народ, който не е извоювал сам свободата си-никога няма да я оцени
314
0
 
12
 
! Отговори
18 1 81 преди 13 години
За благодарение на ромите, намаляхме само 600.000 души.
313
4
 
5
 
! Отговори
комунист преди 13 години
И какво трябваше да се очаква, след 20 години разруха и разсипия. Когато новоизлюпените демократи стигнат стандарта при Тошо, нека да свирнат. Просто си останахме последната дупка на кавала
312
1
 
3
 
! Отговори
до 247 преди 13 години
Да,точно така,България не ми е виновна за нищо,защото какво е една страна без народа си,затова обвинявам тях(хората-за това,че са злобни,некадърни и мързеливи),те са ми виновни и те са ми длъжни,разбра ли,нещастнико!
311
1
 
15
 
! Отговори
брат преди 13 години
Страхливото племе мълчи ли мълчи..имам чувството ,че тия хора нямат грам себеуважение понякога не е реално така просто, срам ме е от собствения ми овче-мишешки народ ! Едно време какви юнаци е раждала майка България,ще се обърнат в гроба ако видят на какво е заприличала родината им...
310
1
 
10
 
! Отговори
генади преди 13 години
Barbara Lerner Spectre , управител на еврейската фондация "Paideia" /сладко лапаща парите на нещастните шведски данъкоплатци/ , ни обяснява що е "мултикултурализЪм" и защо , аджеба, *** толкова много държат на него:Аз мисля, че има едно възраждане на антисемитизма, защото в този момент Европа все още не се е научила как да бъде мултикултурна.И мисля, че ние /евреите/ трябва да бъдем част от вихъра на тази трансформация, която трябва да се състои. Европа няма да бъде сбор от монолитни общества, както някога са били в миналия век. Евреите ще бъдат в центъра на това. Това е огромна трансформация на Европа . Сега европейците навлизат в мултикултурна среда и срещу евреите ще има недоволство заради лидерската им роля. Но без тази водеща роля и без това преобразуване, Европа няма да оцелее.........................................................................................Не мисля, че би могло да се каже по-ясно!Добре дошли, европейци, в новиятмултикултурен "рай"!Вашият континент ще се превърне в цигано-негърски бантустан, вие ще работите по 18-19 часа на ден, за да храните ***, но най-вече, за да издържате ония ***, които искат да играят "водеща роля в този процес".Само си го представете: Цял континент циганизиран, вашите жени, сестри и дъщери биват изнасилвани от гнусни ***, децата ви биват клани от ***...Най-отгоре *** ще командват и ще се радват на своята "водеща роля"...Но вие не бива да протестирате- зер, ще ви обвинят в "расизъм" и "антисемитизъм"!...................................................................Дано на някои промити мозъци им светне най-накрая кой стои зад "Десетилетието на ромското включване", програмите за вкарване на милиони азиатски и африкански емигранти в Европа, и т.н.
309
1
 
13
 
! Отговори
мишки преди 13 години
Мишки сме мишки ни управляват мишки ни крадат мишки ще ни крадат и за напред ДОКАТО...българския народ го позволява ако не разбирате и ако искате промяна трябва да започнете от себе си и от робското си мислене , всеки казва: "Долу правителството , крадците във затвора и прочее всички много говорим ама нищо не правим .. кой избра правителствтото? Аз и ти , кой позволява да се случват такива безчинства АЗ И ТИ, народа е по силен от всяко временно избрано правителство..просто сме страхливи мишки...
308
2
 
2
 
! Отговори
Селянина преди 13 години
И коя е таз чифутска власт бре Генади, я ни светни и нас с цървулите да знаим
307
1
 
17
 
! Отговори
ИЗРОДИ преди 13 години
Избиха народа , накрая ще останат само *** и турци...*** държавата...