Топим се! Българите с 600 000 по-малко за десетилетие

Само София се увеличава, сочат данни от преброяването
414
Топим се! Българите с 600 000 по-малко за десетилетие
Снимка: Булфото

С над 600 000 души е намаляло населението в България за последните 10 години.

Това сочат предварителни данни от приключилото на 28 февруари преброяване на населението в страната, представени от "24 часа".

Цифрата е равносилна на изчезването на 28 средно големи български града - по един във всяка област.

Данните до този момент са категорични, че със сигурност само София е увеличила жителите си за последното десетилетие.

Има вероятност подобна положителна тенденция да има и във Варна, показват първите неофициални данни от приключилото преброяване.

През 2001 г. сме били 7,932 млн. Сега се очакват да сме не повече от 7,3 млн.

И все пак трябва да се отбележи, че официалните данни от преброяването ще бъдат обявени от НСИ в края на март или началото на април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още по темата: преброяване 2011
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
2
 
6
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Стига сте се заблуждавали,"комунистите били виновни,другиге пък бивши соц.страни успели да се изчистят от комунистите си,а още по-смешно е ,че чалгата била виновна"! Цялата философия е в кадърността на нацията като цяло!Няма партия в света ,която да не иска да подобри живота в страната си,но всичко опира не само до политика ,а и до икономически възможности!"В алъш-вериша е истината",произвеждаш и продаваш!Да произвежда може всяка страна,но да продава не всяка страна умее!Затова сте на този хал !
345
0
 
13
 
! Отговори
246 : по-скоро преди 13 години
другите започнаха да си доизграждат новите държави, а ние се заехме с досъсипване на изграденото преди това, което и продължаваме да правим успешно...
344
3
 
6
 
! Отговори
Петров до комунист преди 13 години
"И какво трябваше да се очаква, след 20 години разруха и разсипия. Когато новоизлюпените демократи стигнат стандарта при Тошо, нека да свирнат. Просто си останахме последната дупка на кавала" България не беше единствената соцдържава в Европа, но другите забравиха думата преход, защото навреме махнаха комунистите от власта, вкл. и с лустрация.
343
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ни виновни, на челата ни просто пише - изток :)
342
2
 
7
 
! Отговори
zloto преди 13 години
Ама това е без да броим онези, които избягаха за да живеят в нормалните държави и с *** предполагам. А най-гадното е, че и тази *** се пишат БЪЛГАРИ, и като заминат зад граница, и като ги хванат че гепат в паспортите им пише БЪЛГАРИН/КА. А след това, като заминеме ние и ни видят съседите, питат ни защо по дяволите сме толкова бели. Дааа, и това не е шега. На въпрос " Че вие българите, не сте ли по-черни", какво да отговориш???????? ЧЕСТИТО НИ *** ЦАРСТВО
341
17
 
8
 
! Отговори
БДЖ преди 13 години
Българите мразят всички малценства в България, но много скоро те ще станат малценство.Този тотално покватен народ български , не заслужава бъдеще
340
2
 
21
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Karthago delenda est = Социалните пари на ***, трябва да се спратКоето вече е родено до сега - родено. Ще продължим да го хрантутим.Оттук нататък обаче :МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ, САМО след ЗАВЪРШЕН 8-ми клас, на родителите ! И до 3-то РАЖДАНЕ ! ИНАЧЕ ... иначе НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ ... Не ... чака ни по-страшна съдба. Защото Косовските сърби имаха къде да бягат.Към незавладяната от албанците, северна част на Сърбия.А тук къде ще бягаме ? Че остана ли район в БГ, където родените *** да не са абсолютно мнозинство ?!
339
2
 
4
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
lambo.blog.bg/politika/2010/12/20/boiko-behar-kato-vi-e-malka-zaplatata-niama-da-rajdate.654196
338
0
 
6
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
СЕГА КАК ДА СТАНЕ....С ТОЛКОВА НАРОД....НА ТРИ МОРЕТА....
337
2
 
12
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Бъдете сигурни, че тези изчезнали 600 000 са само българиИзмрели и емигрирали ...Всички *** и *** са си тука. С по 10 до 23 чаавета на всяка УЖ самотна *** майкаТочно преди 9 години Кобурга и Доган спряха мизерните детски на не-***, основно българските семейства, чрез т.н. "Подоходен праг в БРУТО"После към тях се присъедини юдо-хазаря СтанишевСега щафетата на унищожението на белите, поеха *** Борисов, Сидеров, Костов, Дянков, М. Попова и др.Прагът работи успешно
336
1
 
7
 
! Отговори
Ех Депутатее преди 13 години
С две думи топим се с по 60 000 - 80 000 човека на година.
335
1
 
29
 
! Отговори
бедни българи преди 13 години
В България ако имаш деца или фирма Държавата ще се погрижи да те смачка с пълна сила.
334
4
 
17
 
! Отговори
АМИ , НЕ ГЛЕДАЙТЕ... преди 13 години
..ВНУЧЕТА----ГЛЕДАЙТЕ КУЧЕТА!!!!ТАКА , *** ЩЕ ВИ НАСЛЕДЯТ ----С РАДОСТ!КАКВО ТОЛКОВА,....??!САМО КУЧЕТАТА В *** .....СА ЩАСТЛИВИ!Я, КАКВИ *** , И ....КУЧЕНЦА СЕ ОКУЧИХА.......ХУБАВИ.....ЗА РАДОСТ НА ПАРТИЯТА!
333
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne razbiram koi *** slogi minusi na ANI i e protiv tova koeto tja napisa !!
332
1
 
7
 
! Отговори
do Ani преди 13 години
Ama i balgarskite devoiki trjabva da izleznat ot diskotekite, da ugasjat zigarite , da izvadjat silikonite ot pazvite i da pokagat kak se karmjat bebeta na sveta !!!!!
331
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
10 % sme namaleli za 1 godina...znaci sled 10 godini shte izchezneme...i kvi merki vzemat nashite hrantutnizi v Parlamento !!!???
330
3
 
8
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
а вече има и такива които искат да се самоопределят ,като друг етнос и се отричат от българския.И що ли да не се отричат, заради едната му гордост ли,по скоро не заради гордостта ами заради срама , че са българи.Защото не искат да бъдат част от този народ(стадо овце)
329
1
 
12
 
! Отговори
ДО 328 преди 13 години
АНЕТ,*** СА ЦЕЛИ ОРДИ!НЕ МОЕМ ИМ СМОГНА!!!
328
3
 
12
 
! Отговори
уу преди 13 години
7 и кусур млн. общо население, от които турци и *** над 1,5 млн. Жива асимилация на българите.Няма ли умисъл в това преднамерено топене на българите ?
327
2
 
9
 
! Отговори
хх преди 13 години
и познайте защо сме се стопили с толкова ами защото сме избягали от България сигурно защото условията са много добри тук-как се живее без пари или с малко пари