Царят си иска двореца "Кричим" – жалва се пред ВКС

Той и сестра му обжалват решението на апелативния съд
Обновена: 3 май 2011 11:26 | 3 май 2011 11:24,
253
Царят си иска двореца "Кричим" – жалва се пред ВКС
Царят не ще да гледа "Кричим" само на снимка: Снимка: Булфото

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок не се отказват от искането си дворецът „Кричим” и 371 декара да бъдат върнати на царското семейство.

Те ще обжалват решението на Пловдивския апелативен съд пред Върховния касационен съд, който отказа да върне имотите на Царя.

"Има внесена жалба от името на Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Борисова Хробок в Апелативния съд, която ще бъде препратена във ВКС и ще чака произнасяне”, съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Двамата настояват да влязат във владение на посочените имоти.

До момента Сакскобургготски е поискал реституиране на седем имота. Държавата му е върнала шест.

Това са дворецът "Врана", "Ситняково", "Царска Бистрица", както и две хижи в Рила. Към тези имоти се прибавят и реституирани 16 хиляди декара гори.

Преди месец стана ясно, че държавата иска да й бъдат върнати дворците "Царска Бистрица", "Ситняково" и "Врана", а исковите молби трябва бъдат внесени от адвокатска кантора, упълномощена от МРРБ.

Царят и сестра му водят битка за двореца "Кричим" от няколко години.

Още по темата

Както окръжният съд, така и Пловдивският апелативен счетоха, че дворецът и нивите от 371 декара не могат да бъдат върнати, тъй като „не са придобити от името на Царя и лично за него, а в качеството му на частен субект”.

Така изходът на битката между бившия премиер и държавата за „последната крепост” – резиденцията "Кричим", ще бъде решена от Върховния касационен съд на Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 144Плюс или пляс по ***? :::)))))
146
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
предалагам бартер : ние си прибираме българите от испания. идват си тук,правят от дворците туристически агенции и си осигуряват работа. испанският крал си прибира крадливия братовчед...и после той да си го мисли.
145
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има или няма българска кръв не е важно. Важно е, че нито Симеон, нито родата му са купили земи и имоти в България. В нот. актове при покупката на тези земи специално е отбелязано, че са притежание на интендантството на негово величество, т.е. в сега президента Първанов да поиска резиденция Бояна, не че не би го направил. Е, как може Симеон да има претенции за нещо, което никога не е било негова собственост или на родителите му? Тези, които му подариха български земи и имоти на Симеон - на съд!
144
14
 
7
 
! Отговори
познай кой преди 13 години
Колко много комунизъм....Сигурно сте гледали в петък телевизия.Знам какво сте си мислили, селяци миризливи!А това интервю беше с известния сътрудник на ДС,доносника Димитър! То всичко е пределно ясно.
143
5
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Заглавието е подвеждащо... - не "си" иска, просто иска двореца...
142
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наглост без граници, да помогнем на Царя! Човека няма какво да залага вече в казиното...неможе да си поръча салфетки дори:(
141
5
 
26
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Кобург-Гота, ти си измееееееееееееееееееет!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
140
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 135Вече си татуирах на *** следното: "ЦАР СИМЕОН" - ГОСПОДАРЯ НА ИЗХОДА! ::))))
139
5
 
25
 
! Отговори
p преди 13 години
Стига сте го наричали "цар" този крадлив емигрант!
138
4
 
20
 
! Отговори
extr3m1st преди 13 години
Абе нека да си кажем истината: прав е царя да си искам имотите! Вие , не знаете ли , че Фердинанд едно време, всички тези земи и гори балабар с имотите си ги донесе от Австрия.. и после комунистите не му дадоха да си ги отнесе като си тръгва... та сега симеончо си ги иска... ами негови са си!
137
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един от най-големите грехове е алчноста, този пияндурник и комарджия през целия му живот е бил алчен и продажен. Оженил се е за богата жена, а за пари се е съюзил с тези, които убиха баща му, дори стана агент на КГБ. На Симеон няма да му се размине: единият му син е като зеленчук и никакви пари няма да го направят нормален, грозната му дъщеря вече прилича на Майкъл Джексън и живее самотна и нежелана, ако Симеон не спре да лакомее и другите му деца и внуци ще последват съдбата на тези двамата.
136
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво загуби България при царуването на натрапените ни Сакскобурги-Западните покрайнини,Одринска Тракия,Егейска Тракия,Северна Добруджа....България загуби повече от половината си територии заедно с населението!И сега Симеончо иска българска земя и имоти.....
135
4
 
15
 
! Отговори
baceto преди 13 години
***
134
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ейй ***,немаш ли срам бе твойта мама,баба ,дядо и т.н.Махай се стана за смях и имаш наглостта да се броиш за българин.Изчезвай в Мадрид и не се вясвай повече мерзавец такъв.Да го нахуля на женати,дето много ми аресваше допреди 15 г.Ама и сега ще се прежаля щом требе.
133
1
 
3
 
! Отговори
За Царя преди 13 години
/´ ¯/)--/-/-/-/--/´¯/'--'/´¯`_-/'/--/-/--/¨¯\--('(- ¯~/'--')\-'--/-'\'_-´\--(
132
25
 
2
 
! Отговори
Еее преди 13 години
Прекалявате вече! Може ли така да говорите за Негово Величество Симеон , Цар на българите? Покажете малко уважение към нашия господар.
131
3
 
10
 
! Отговори
minuvach преди 13 години
Което не става с малко пари, става с ...компромати и/или много пари. Така че...изходът е ясен!Този няма право не само на Кричим, а и на всички те други 6 имота!Национална катастрофа сме преживели заради родата им, а те искали...обещетение! Баси наглостта!
130
5
 
27
 
! Отговори
123 преди 13 години
Преди доста време имаше едно интервю с това алчно създание (1990г.)... та питаха го дали има материални претенции.. и тоя разправя :-Кой аз? Да изкам от моята Родина - категорично НЕ!Гаден лицемер! Не е луд тоя който яде баницата...
129
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вярно,че тоя дърт *** ми отне детските и децата ми не получаваха детски от тогава до сега,защото заплатата ми маааааалко е над нормата въведена от тях.И какво-хрантутим *** да раждат *** и да се множат.
128
3
 
14
 
! Отговори
Wielebny преди 13 години
Тоя няма страха от Бога. Катастрофата на сина му беше Божие накзание, заради алчността му. Явно не е му е направило впечатление, щом продължава да ламти за нещо, което не е негово. Алчно старче, върви в Мадрид при сина си и остави българите и тяхната собственост на мира!