Царят си иска двореца "Кричим" – жалва се пред ВКС

Той и сестра му обжалват решението на апелативния съд
Обновена: 3 май 2011 11:26 | 3 май 2011 11:24,
253
Царят си иска двореца "Кричим" – жалва се пред ВКС
Царят не ще да гледа "Кричим" само на снимка: Снимка: Булфото

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок не се отказват от искането си дворецът „Кричим” и 371 декара да бъдат върнати на царското семейство.

Те ще обжалват решението на Пловдивския апелативен съд пред Върховния касационен съд, който отказа да върне имотите на Царя.

"Има внесена жалба от името на Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Борисова Хробок в Апелативния съд, която ще бъде препратена във ВКС и ще чака произнасяне”, съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Двамата настояват да влязат във владение на посочените имоти.

До момента Сакскобургготски е поискал реституиране на седем имота. Държавата му е върнала шест.

Това са дворецът "Врана", "Ситняково", "Царска Бистрица", както и две хижи в Рила. Към тези имоти се прибавят и реституирани 16 хиляди декара гори.

Преди месец стана ясно, че държавата иска да й бъдат върнати дворците "Царска Бистрица", "Ситняково" и "Врана", а исковите молби трябва бъдат внесени от адвокатска кантора, упълномощена от МРРБ.

Царят и сестра му водят битка за двореца "Кричим" от няколко години.

Още по темата

Както окръжният съд, така и Пловдивският апелативен счетоха, че дворецът и нивите от 371 декара не могат да бъдат върнати, тъй като „не са придобити от името на Царя и лично за него, а в качеството му на частен субект”.

Така изходът на битката между бившия премиер и държавата за „последната крепост” – резиденцията "Кричим", ще бъде решена от Върховния касационен съд на Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
3
 
4
 
! Отговори
до мими преди 13 години
абе мими ДГД
166
5
 
11
 
! Отговори
жмей преди 13 години
Какъв цар е това ***? Откъде има право да носи тази титла? БГ не е монархия.Кой му е дал българско гражданство? Много от *** са по-българи от него.Да си предаде българския паспорт и да хваща първия влак за Хондурас.
165
7
 
7
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Двореца в Кричим най- много да стане притежание на некой мастит партиен дюмбел или сив бизнесмен , а ти има да чакаш да отидеш на разходка в градината му като турист....:)))))))))))))) хахахаха смешни *** Андрешковци
164
6
 
8
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Докато ревете да ни управляват прости овчари, които ви натискат главите в калта , като този където е писал под мен с големите букви, ще има да подсмърчате пред телевизорите си на светските събития, които се случват по света и на които никога няма да сте им участници. Говоря всеобхватно.
163
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вън Симеон от пределите на България! По вина на дядо му Фердинанд България е претърпяла няколко катастрофи! В името на цар Борис -баща му са избивани българи! Тази натрапена ни Кобурготска династия е носела само нещастия на страната ни!Надявам се ВЪРХОВНИЯ СЪД ДА ОТСЪДИ, ЧЕ СИМЕОН НЯМА ПРАВО НА ДВОРЕЦА КРИЧИМ! ДВОРЕЦА КРИЧИМ Е ЗА БЪЛГАРИТЕ, А СИМЕОН НЕ Е БЪЛГАРИН!
162
7
 
8
 
! Отговори
баф мааму му. преди 13 години
ЧОВЕКА СИ Е ПРАВ-ИСКА СИ ВСИЧКО.ДЕДОМУ МАЛКО СИ Е КРАДНАЛ,ТА ТОЙ СЕГА ЩЕ НАВАКСА. БЕ НЯМА ЛИ СВЕСТЕН ДЪРЖАВНИК И АКОНЕ ГО ОКУШАРЯТ ТУК,ПОНЕ ДА ГО ПРОГОНЯТ ТОЗИ АЛЧЕНМОШЕННИК-ТА ТОЙ СИЕ ЗА ПРОКУРОРА А ЩЯЛ ДА НИ СЪДИ? СКАПАНА ДЪРЖАВА,СКАПАН СЕИРДЖИЙСКИ НАРОД И *** И *** ДЪРЖАВНИЦИ-ПЪК МОЖЕ И ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ХОРИЦА ОТ ВЛАСТА ДА ИМА ОБЕЩАНО ОТ БАНИЦАТА. И КОТО СЕ НАДПРЕВАРВАТ ЖУРНАЛЯТА С ТИТЛИТЕ-ЦАРЯ ТА ЦИРЯ,-ЧЕ КОЙ ГО ЦАРОСА БЕ *** И НА КОГО Е ЦАРБЕ?НАЛИ СМЕ Р Е П У Б Л И К А БЕ ***.!
161
5
 
7
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Явно Величеството се задава на хоризонта , щом партията развърза кесията за платените плювачи
160
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не цар, а *** е това!
159
4
 
17
 
! Отговори
ц преди 13 години
къв цар е тоя бе,боже мили
158
20
 
7
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Трябваше да му ги върнем без много парадиране. След като голтаците присвоиха държавата без да им се полага, а той е ЦАР - аристократ все пак.
157
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Кой го докара тоя в България? ДС,айде сега ДС и комунистите да му набият шута
156
4
 
8
 
! Отговори
до 158 преди 13 години
"Да бъдат проклети завинаги Кобурга и Доган, техните деца и внуци !!! " - те вече са проклети. единния му син го заряза жена му,дъщеря му и тя е самотна като кукувица,другият му син живее като зеленчук...явно обаче,че не му стига. може би трупа за хасанчо,като порасне,да му сложи чалмата на главата и да го даде в някой страчески дом по баирите на рила,около боровец,на чист въздух.
155
4
 
31
 
! Отговори
м преди 13 години
Ама голяма радост беше 2000г. като го видяхте за първи път,тогава още трябваше да го целите с яйца и домати.
154
6
 
20
 
! Отговори
българка преди 13 години
Вместо да я в затвора, заради това, че излъга българския народ, той е отворил една огромна уста и *** ли ***. Гад такава. Бил със синя кръв, т.е. благородник, нищо подобно. Само един *** може да се опълчи срещу страната ,в която е роден. Не се ли насити. Или трябва да трупа богаства и за внука си Хасан. Трябва най-после да му натоварим багажа и да си ходи откъдето е дошъл. Симеон не заслужа нищо. А Миглена още повече, защото тя го смята за приятел. Никакво гласуване за нея.
153
7
 
27
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
На 1 Април 2002 г. юдо-хазаря Кобург и ***-ислямист Доган спряха мизерните детски от 8,50 лв. на 700 000 бели (не-***) децаТова те направиха чрез член 4, на влезлия тогава в сила ЗСПД (Закон за семейни помощи за деца), в който въведоха следната дискриминация :Семейства които плащат данъци върху данъчна основа от НАД 150 лв. БРУТО трудов доход - НЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИОт 2009 г. този праг е 350 лв. БРУТОДа бъдат проклети завинаги Кобурга и Доган, техните деца и внуци !!!
152
5
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Егати наглия тип,нестига че ни оправи за 800 дни ами и продължава да е нагъл
151
4
 
25
 
! Отговори
Res Publica преди 13 години
За враговете на демокрацията и републиката-Смърт!Васил Левски
150
4
 
17
 
! Отговори
до 154 преди 13 години
"господин"-това е мъж с достойнство. на крадец "господин" не се казва. а този го играе тарикат.но то си има Господ и за него.
149
5
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Ние цар нямаме,България е Република,така че този господин какъв го играе,а?
148
5
 
17
 
! Отговори
нагъл преди 13 години
Тоя е толкова нагъл, що не си върви?