Държавата продава дяловете си в ЧЕЗ и ЕВН

Пускат двете дружества през фондовата борса
Обновена: 17 май 2011 15:15 | 17 май 2011 15:13,
125
Държавата продава дяловете си в ЧЕЗ и ЕВН
Снимка: Архив Булфото

Държавата обяви за продан дяловете в електроразпределителните дружества ЧЕЗ и ЕВН.

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол стартира два конкурса за избор на инвестиционен посредник за продажбата на миноритарните пакети на двете дружества. 

Държавата ще се раздели с 63 624 акции, представляващи 33% от капитала на "ЧЕЗ Разпределение България" АД; 1650 акции, които са 33% от капитала на "ЧЕЗ Електро България" АД.

За продан са обявени и 51 612 акции, което представлява 33% от капитала на "ЕВН България електроразпределение" АД, както и 62 106 акции, или 33%, от капитала на "ЕВН България Електроснабдяване" АД.

Акциите с номинал 10 лв. всяка ще се продават през Фондовата борса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
4
 
! Отговори
Българин! преди 12 години
Немога да слушам повече глупостите и обещания на партийте!Не ме интересуват!Ще вдигнем минималната заплата!?С 20 лева ли бе *** или пенсийте накрая на годината с 20 лева ли бе скапаняци!!Истината е че, започваме едва сега да се градим като нация(магистрали инфраструктора.....)40години сме назад.Трябват истински Българи,които да мислят за благото на народа,за да има златен век, да запомним тези които го направят и да се впишат в историата.
120
0
 
0
 
! Отговори
огън преди 12 години
Българи нашата страна поставена на карта,всичко което изгражда Вътрешния брутен продукт е или приватизирано или фалирано и то с умисъл,в место наи големите конпании да са Държавни да и парите да отиват за Здравеопазване ,пенсии и образование те отиват в няколко човека които си правят палати копуват си коли и яхти .какъв частен бизнес,всеки гледа да си направи фирмата да е на 0 за да не плаща нищо.сега и 12 милиярда резерв са исхарчили,не даи си боже нещо да не стане в България
119
0
 
1
 
! Отговори
УФСЪ преди 12 години
инфото е достойно за ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕв случай, че тази безумна идея се реализира:1. няма да има нужда от енергиен регулатор - защото частника ще определя разходите, който формират печалбата;2. тъй като до момента 90% от икономикат е в ръцете на частния сектор + тези 10%, НЯМА ДА ИМА НУЖДА И ОТ МИНИСТРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА.3. И ЕДНО ОТ НАЙ ВАЖНИТЕ ЩЕ СИ КУПЯ АКЦИИ ЗА ДИВИДЕНТЧЕ - УРААА - ПРОСТОТА
118
1
 
3
 
! Отговори
117 преди 12 години
ами толкова ни е акъла явно... след като успяхме без проблвм и недообразована мутра даже да си изберем това е положението, държава няма, всеки се спасява поединично, кой както може
117
0
 
2
 
! Отговори
venci преди 12 години
Останете само вие с големите заплати ,а ние когато отидем при частника ще взимаме минималната , но на 4 часа.
116
1
 
8
 
! Отговори
venci преди 12 години
Немога да разбера едно-хората ,които избираме ние всички да ни защитават нашият общ държавен интерес и на които плащаме заплати .Като идат вън властта после работят за частния интерес и ни разпродават това което поколения наред са събирали. Питам се и отговор не намирам.Дянков, от къде ще си пълниш бюджета след като всичко което внася в него отива в части ръце. Предатели мръсни...
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Но тези компании имат хиляди институции в джоба си с перфектно обиграни машинации за източване на пропаднали републики- МВФ, СБ, ЕС... Наливат се кредити с невъзможно високи лихви, които корумпирани тикви да си ги прибират и дават на "нашите" хора. После идват тези институции и изискват апетитни хапки за техните хора! От цялата далаверка, нормалния гражданин е прецакан и после не 24% ДДС, ами и 30 ще са малко! И акцизите за горива, алкохол, цигари ще са високи, след като няма пари в хазната!!!
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се търпи вече!!! Разпродават се единствените звена в които е гарантирана печалба! Плаче ми се като се сетя как продадоха телекома за 200млн. и в рамките на 7 години 2 компаний предпродадоха и си гушнаха по милиард! А тези *** ЕОН и ко смучат пари от дейност, която може да си я вършим и ние и да прибира пари държавата, но те за това Еон са в топ 10 на най-богатите компании, защото има такива бананени държави като нашата, където гушват милиони от въздуха!
113
0
 
10
 
! Отговори
Емо преди 12 години
Това което се получи преди 8 години се повтаря. НДСВейците втората половина на мандата усетиха накъде духа вяятъра и почнаха яко с далаверите. Сега червените ще сипят обещания, ще си докарат 25%, ГЕРБ 18-20% и ще има пак 3-на 4на коалиция и ще има пак яко крадене. А след като ГЕРБ последва съдбата на НДСВ, вече и малцината останали трудоспособни българи ще са зад граница! Ако не се промени нещо братя българи, ще стане още по-зле, иска ми се да съм лош пророк, но преди 8 години бях пак прав!
112
0
 
9
 
! Отговори
Огън преди 12 години
съвсем скоро един млад мъж ще се появи в България и ще поиска от българите да му поверят България за да въздаде справедливост.Горко на тези които съсипаха устоите икономиката и историята на този стар народ.Ще плачат с кървави сълзи и ще проклинат дните когато са родени и са предали настоящето и бъдещето на моят народ.Бог може и да ви прости но аз не,нека после тои съди мен,но за ваше нещастие аз ще съдя вас .
111
7
 
1
 
! Отговори
ВСИЧКО --ЧАСТНО!!! преди 12 години
ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!ВСЯКО НЕЩО --ТРЯБВА ДА СИ ИМА ЧОРБАДЖИЯ!КОГАТО ЕДНО "НЕЩО"---ИМО МНОГО ЧОРБАДЖИЙ---ТА СТАВА НА "НИЩО"....!!!КОМУНИЗМА ---УСРА ,ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА....СЕГА ОСТАНА САМО ..."***"!ЗАТОВА , МИРИШЕ ТОЛКОВА......!
110
2
 
15
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Поредното национално предателство!Което показва колко закъсала е в момента държавата.Скоро ще го последва в продажбите и електропреносната мрежа за високо напрежение, после-и тецовете, вецове и АЕЦ на тезгяха, после-БДЖ.Натам отиваме.Садете картофи и не се бойте, още има за продаване от социалистическата сланина, която натрупаха за държавата ни нашите баби, дядовци и родителите ни, а и ние.Важното е бюджета да е балансиран поне до изборите, а защо не и до края на мандата?
109
2
 
9
 
! Отговори
venci преди 12 години
Бойко, вземете и с парите от тези проценти направете конкурентно държавно дружество доставчик което да заобиколи тези кожодери. За радост подстанциите на нек не са продадени и от тях може да се пуснат нови доставчици до крайните кленти за да има конкуренция и да не се развяват коня както искат
108
2
 
15
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
Престъпници! За 130 години тук само един път хора са се струпвали пред МС с искане за оставка. Срещу Жан Виденов. Но и това беше режисираноСамо *** може да продаде свой стратегически обект. Територията България да вземе да продаде и нас, та да напълни джопа на политическата върхушка и да пусни аванта на "ромите". ЖАЛ МИ Е, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН, СРАМ МЕ Е, ЧЕ СЪМ ПОДАНИК НА ТАЗИ "ДЪРЖАВА"
107
1
 
9
 
! Отговори
ПУКА МИ..... преди 12 години
..ПРОДАВА ДЪРЖАВАТА ---АЗ НЕ СЪМ ПРОДАВАЛ НИЩО, МОЕ....!!!НАЛИ НАЦИОНАЛИЗИРАХТЕ ВСИЧКО ,СЛЕД 9.09.44г.,....ЗА ДА СИ ГО ДЕЛКАТЕ ПОМЕЖДУ СИ НА 10.11.89г.....???!ВЪРНАТОТО НА ХОРАТА ....Е КАПКА В МОРЕТО!КОМУНИСТИТЕ , НИ ОГРАБИХА И С Т.Н. "ИНФЛАЦИЯ"....!СЕГА ----ПАК НИЕ ВИНОВНИ ....ЧЕ *** ,ПРОДАВАЛИ...!МАЙНАТА Й ...НА ДЪРЖАВАТА!АЗ ...ДА СЪМ ЖИВ И ЗДРАВ!"ДЪРЖАВИ" НА СВЕТА.....БОЛ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
106
0
 
11
 
! Отговори
Ганята преди 12 години
Не се научихте, че държавата не представлява хората, а само най-богатите от тях, които стават все повече за сметка на още повече бедни!!!
105
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защото всеки път се хващаме на редовното "по-малкото зло", а то става обратното - малкото зло се оказва голямо.
104
0
 
9
 
! Отговори
А ние??? преди 12 години
А ние защо се оставяме да ни управляват ***? Като ни е хубава страната и искаме в нея да живеем? !Що *** се изредиха - "вервайте"; "за бога братя не купувайте", "Герб - европейско развитие на България"Това пък последното ще ни запрати в Антарктика по-скоро!
103
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да продава Боко, нали с жена му трябва да избият парите, дадени за банката! Пък и празна банка търпи ли се? :D
102
2
 
23
 
! Отговори
Комунист преди 12 години
Ще плачете за социализма,*** седерастични!!!Види ви се вече края на изгнилата демокрация!!