Закриват 1000 пощенски служби, 2000 души – съкратени

"Мобилни пощи" тръгват из малките населени места
Обновена: 17 май 2011 13:32 | 17 май 2011 13:32,
34

Пощенските клонове на над 1000 селища ще бъдат закрити. Това става ясно от проект на Комисията за регулиране на съобщенията, който ще бъде подложен на едномесечно обществено обсъждане.

Според документа пощенски служби ще се откриват в населени места с над 800 жители. В селища, в които живеят под 800 жители, трябва да се осигурят други форми на обслужване на пощенските услуги.

В населено място до 2000 жители трябва да има поне една пощенска кутия, с население от 2000 до 10 000 жители – по една пощенска кутия на всеки 2000 жители.

В градове с население от 10 000 до 50 000 жители трябва да има по една пощенска кутия на всеки 3000 жители, а в тези с над 50 000 жители – по една пощенска кутия на всеки 5000 жители.

Около 2000 души ще бъдат съкратени при т.нар. финансово-административна реформа.

Там, където липсват пощенски станции, хората ще се обслужват от „мобилни пощи“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Малките населени места ще пострадат от това най-много!Поредния ***,нямам думи
33
4
 
2
 
! Отговори
тт преди 12 години
Пощите работят добре и евтино затова искат да ги ликвидират и после някой да ги приватизира на безценица после и с тотото ще стане същото.
32
1
 
0
 
! Отговори
aishe преди 12 години
v kardjali v post ima telefonni kabini - nema tarifi s cenite na razgovorite, kabinite sa mrasni i obslujvat bez kasovi belejki. koi i koga 6te prtomeni kartinkata, ta da vlizame i izlizame s radost nie klientite - balgarskite grajdani i turistite ni? i koga 6te ima parking za kolite na klientite na post tam?
31
6
 
4
 
! Отговори
боровинка преди 12 години
Ето какво представляваме българите!Вобщи линий много се радвами на чуждото нещастие когато не е дошло при нас.Някой си анонимен не харесал отношението на един пощенски служител и в това число поставя всички 2000 човека които ще останат на улицата ,а покрай тях и тяхните семейства.А знаете ли колко е "голямата заплата"на касиерите в Български пощи 350 лв. да не говорим за така наречените селски станций които са на по 4 часа.Иот всичко това Държавата ще "забогатее".Дерзайте.
30
5
 
12
 
! Отговори
gagarin преди 12 години
Аз съм тотално разочарован от дебелоочието на служителките в пощите! Последния път чакахме на опашка от 30 мин. служителката да брои пари, което можеше да го направи и когато си отидат хората. Арогантна простакела! А за кражбите, не ми се говори. Много често продавачи от ebay не желаят да пращат стока до България, именно заради това защото пратките изчезват.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато вляза в което и да е поделение на ,, Български пощи" имам чувството че се връщам поне 30 години назад.Съскащи служителки ,никой и нищо не знаещ ,демонстрирана досада от присъствието ми .Абе целия соц репертоар + доста солени цени .И всичко това при условие че са държавна фирма на субсидии ,освободени от ДДС
28
3
 
14
 
! Отговори
Калин преди 12 години
за да се опази администрацията . ..закриваме пощите :) все пак трябва захранваме номенклатурата порядъчно!!
27
6
 
13
 
! Отговори
bla bla преди 12 години
Аз не знам дали сте си поръчвали нещо от чужбина... Просто е ад от другия край на света до България нещата пристигат много бързо, а от БГ докато стигнат до вас времето е значително повече. Да не говоря колко неща не са ми пристигали и съм 100 % сигурен, че се губят тук ( или се губят или ги крадат ходи разбери). Другото е, че когато ида в пощата и попитам има ли доставка, защото не ми идват известия служителката е ЗВЕРСКИ кисела. Така, че да ги правят по малобройни но да работят качествено !
26
2
 
23
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Що не закриете...държавата и да остане само една...столица и тук там няколко ***,пръснати в ...резерватите на изживяване.Държавата според мен,тотално...бяга от обществените си ангажименти и оставя обикновените хора напроизвола на случайни и самозвани ...персони,съмнителни фирми и организации.Срам и позор за всички политици,управлявали нещастната ниродина след ...преврата на 10-ти ноември 1989 година.Историята и народаняма да ви...простят.
25
7
 
12
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Защо е нужно да се издържа персонал на пълно работно време, при условие, че работи не повече от 10 дни в месеца. Аз не съм съгласна да плащам от данъците си заплата на държавен служител, който работи, колкото да се води на работа.
24
5
 
21
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
Първо закриха училищата ... появили се още през турско робство! Да не би Хаджи Генчо да е имал 10 паралелки, СИП, ЗИП и дрън-дрънПосле се наточиха на читалищата..уникално български културни средища още от турско робствоОграничиха възможността за директен избор на кметове на много села и НАЗНАЧАВАТ техни хора за наместници. През турско е имало община, или "малък диван" от местни първенци, до които и турците с уважение са се допитвали и съобразявалиНа ред са пощите.Пък после - докторите бягали
23
2
 
17
 
! Отговори
послепис преди 12 години
Така ще се освободят много средства за работливия ромски народ. Може да им предоставят и излишните пощенски кутии за скрап. Това е новото държавническо мислене, нема лабаво.
22
3
 
21
 
! Отговори
no name преди 12 години
Абе бургаския 18, като закрият пощата в твоето село къде ще се плащат сметките, а? А пенсиите къде ще получават старците?? Нали се сещаш, че не всички могат да джиткат до града или да ползват интернет и банкомат (особено, ако няма банкомат в селото). По този начин изолират хората от малките градове и села не разбирате ли??? Пощи, училища, лекарски кабинет, църква.... ще се закриват едно по едно и хората няма да имат избор и ще се местят в по-голям град. Това е много грешна политика...
21
4
 
8
 
! Отговори
до Горския преди 12 години
Горски, по-миналата седмица, пратих си данъчната декларация...Щом се изказват толкова отворковци - да закрият пощите в София, Варна, Пловдив, Русе .... - там и РС-та, банкомати, к`вото си щеш! IT-професори....На тях поща им не требе
20
5
 
8
 
! Отговори
живковист преди 12 години
Гербаджийски хватки. Съкращаване ,а какво ще ядат тези не е важно. Ами наесен които оцелее да си отваря долре очита за да види кои са му душманите. Никакво ходене за гъби!Сега тези пощенци да ги вземе Бориславова,*** долна
19
4
 
12
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
един от символите на държавата е пощата!допреди 50-60 години растоянията между населените места в Европа са измервани"от поща-до поща".Така е, тъй като първата обществена услуга, която държавите предоставят преди 200 г., примерно,е "пощенските коли".В селото с 800 жители и банкомат няма,и читалището ще закрият,и остава един кметски наместник с купен пост, дето хич го няма.По наредба пощите плащат пенсии.Патрулка минава веднъж седмично. Тръгваме на авто пилот.Остават "нет-а","мелйлите"нали маниац
18
15
 
5
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Живея в село с 1800 жители, което е на 20 км от Бургас. В пощата на селото не съм влизала повече от 9-10 години. Така е с всички живущи в селото. Вече няма абонамент за вестници и списания (продават се в магазин), не се пращат картички, телеграми и т.н. и т.н. В пощата се раздават единствено пенсии и се събират таксите за ток и вода.Учудващото е, че и преди 10-12 години бяха две служителки и сега пак са две. Мисля, че поща в селото не е нужна.
17
3
 
21
 
! Отговори
Бай Колю преди 12 години
Ей, аман от многознайковци!Куриерски фирми, еконти, спийдита и прочее "екстри"...Имам чувство, че само чучки коментират тук! От ония които са повече писател, отколкото читател...В кое селище под 800 човека има офис на спийди или на който и да е друг куреир?! Ама не! Не се замислят чукчите!!! То акъл е най лесно да се дава! Пък и те онези хора, които живеят в малките селища....те не са точно хора... Тъпанарщина пълна!!!
16
5
 
14
 
! Отговори
онзи преди 12 години
Раздавачите в малките градове и селата навъртат километри за жълти стотинки, но в крайна сметка като вече почти не се използват услугите им за разнасяне на абонаментни вестници(защото ги четем електронни), никой не праща телеграми, следователно те стават нерентабилни и биват затрити.
15
3
 
20
 
! Отговори
scenic07 преди 12 години
Не си мислете, че доставката чрез Български пощи е бавна- напротив- получаваш пратката си за максимум два дни. Какво да говорим за М&ВМ- пощата от НАП идва при мен със закъснение две седмици. Национална поща М&ВМ / и не само те/ вдигнаха цените до немислимите 5-6 лв за едно писмо. А хората в малките населени места не са виновни, че живеят там- и те също плащат данъци в тази държава. Геноцида ще е пълен, ако и те заминат за чужбина - там поне няма да се налага да ходят в града да плащат сметки